26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Ζέσους έσπασε το «μπλόκο»

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Ζέσους έσπασε το «μπλόκο»

By on 22 Φεβρουαρίου, 2020 0 343 Views

Η Σίτι έπεφτε πάνω στον Σμάιχελ για 80′, αλλά ο Ζέσους τρία λεπτά αφότου πάτησε χορτάρι έδωσε την λύση και το κλειδί της απόδρασης για τους Πολίτες (0-1), που ξέφυγαν από την 3η Λέστερ στο +7.

Πέντε ματς, ποτέ ηττημένος στην προπονητική σκακιέρα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει χτίσει την δική του ευνοϊκή παράδοση απέναντι στον Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος αγνοεί την επικράτηση σε μεταξύ τους παρτίδα. Και είδε το έργο να επαναλαμβάνεται, αφού ο επιθετικός καταιγισμός των Πολιτών έστω και καθυστερημένα, απέδωσε έναν και ουσιαστικό καρπό.

Σε ένα ματς ποτισμένο από ευκαιρίες και στιγμές, η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον τελευταίο λόγο και την πιο καθοριστική εξ αυτών. Ο Γκάμπριελ Ζέσους, με το status του νεοεισελθόντος στον αγώνα, τρύπησε τα ρολά του εκπληκτικού Σμάιχελ στο 81′ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, που παρά τα σκοτάδια της υπόθεσης αποκλεισμού από την Ευρώπη, την εδραιώνει στην δεύτερη θέση.

Το τέμπο ορίστηκε έντονα από την εκκίνηση. Η Λέστερ θα μπορούσε να έχει γράψει διαφορετικά το σκριπτ του ματς και ο Βάρντι να έχει διαγράψει την περίοδο ανομβρίας του, που κρατά δύο μήνες τώρα. Για κακή του τύχη, το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι μετά το τετ-α-τετ απέναντι στον Έντερσον και αφού η Σίτι γλίτωσε το κακό, επέβαλε εν συνεχεία τον νόμο της.

Κατοχή, τελικές, όλα ήταν υπέρ της, όμως, έσβηναν μπροστά στον αδιαπέραστο Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Δανός κίπερ απέκρουσε το πλασέ του Γκουντογκάν στο 17′ και έγινε… φάντασμα για τον Σέρχιο Αγουέρο, νικώντας τον δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό στο β’ μέρος. Μία από τις ευκαιρίες ήταν εκτέλεση πέναλτι. Ο Αργεντίνος εκτέλεσε κάκιστα στο 62′ πάνω του, υπέπεσε στο τρίτο αποτυχημένο χτύπημα του σε έξι εκτελέσεις την φετινή σεζόν, σε ένα ματς που θα θέλει να ξεχάσει. Την ίδια ώρα, ο Σμάιχελ έγραφε ιστορία στο σόι, καθώς ξεπέρασε σε αποκρούσεις πέναλτι τον θρυλικό πατέρα του, Πίτερ, που σταμάτησε στις τρεις.

Για κάθε κατάσταση, όμως, υπάρχει και το ιδανικό αντίδοτο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα το βρήκε στον Γκάμπριελ Ζέσους. Τον έβαλε στο ματς στο 77′ και τρία λεπτά αργότερα έλυσε το πρόβλημα, μετά από ωραία ασίστ του Μαχρέζ. Ήταν το τέταρτο γκολ σε πέντε ματς κόντρα στις Αλεπούδες για τον Βραζιλιάνο, μόνο κόντρα στην Έβερτον έχει σημειώσει περισσότερα.

Από το ματς, η Σίτι κρατάει το τρίποντο, που την εδραιώνει στην (αδιάφορη) 2η θέση (57 έναντι 50) και κυρίως την συνολική εικόνα, ενόψει των σπουδαίων στο μεσοβδόμαδο. Ακολουθεί η μονομαχία με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο στόχος που αναβοσβήνει στην λίστα της Σίτι για την φετινή περίοδο, που κυλά άσκοπα εντός συνόρων.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Περέιρα, Φουκς (92′ Πέρεθ), Σογιούντσου, Έβανς, Μάντισον, Πράετ (85′ Τζέιμς), Τίλεμανς, Τσίλγουελ, Βάρντι, Ιεανάτσο (46′ Μπαρνς)
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ (58′ Οταμέντι), Μεντί, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Αγουέρο (77′ Ζέσους), Μπερνάρντο Σίλβα