26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ ξέρει τον τρόπο και τον δρόμο για την υπέρβαση((22:00, Cytavision Sports 2,κόντρα στην Βασιλεία)

Το ΑΠΟΕΛ ξέρει τον τρόπο και τον δρόμο για την υπέρβαση((22:00, Cytavision Sports 2,κόντρα στην Βασιλεία)

By on 20 Φεβρουαρίου, 2020 0 1040 Views

To ΑΠΟΕΛ ξέρει τον τρόπο και τον δρόμο που οδηγει στην υπέρβαση και την διάκριη στην Ευρώπη . Έχει πορευτεί ξανά μέχρι τους 8 στο Champions League και τους «16» του Europa League και μάλιστα με πιο δύσκολους αντιπάλους από τη Βασιλεία .
Το παρελθόν είναι εκεί για να αποτελεί οδηγό μεν για το μέλλον, αλλά κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και το ΑΠΟΕΛ απόψε (22:00, Cytavision Sports 2) καλείται να κάνει ακόμα μια ευρωπαϊκή υπέρβαση και να θέσει γερές βάσεις για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Από τη στιγμή που το πρώτο ματς σύμφωνα με τη θέση που πήραν οι δύο ομάδες στον όμιλο θα γίνει στο ΓΣΠ, στο ΑΠΟΕΛ ξέρουν πολύ καλά πόσο καθοριστικό είναι το αποτέλεσμα που θα πάρουν στην έδρα τους. Το ιδανικό σενάριο είναι να πετύχουν τη νίκη και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, καθώς κάτι τέτοιο θα τους κάνει αφεντικό για την πρόκριση.
Σε τέτοιους αγώνες και ιδιαίτερα σε νοκ άουτ γύρους, επιβάλλεται να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός αυτοσυγκέντρωσης και η ελαχιστοποίηση των λαθών. Αυτό θέλουν να κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι και επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό στον αγώνα να πάρουν τη νίκη και να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για πρόκριση.
Το επιπλέον όπλο που έχει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, είναι η μεγάλη αυτοπεποίθηση που πήρε από την επιβλητική νίκη κόντρα στον Απόλλωνα και με σωστή αξιοποίηση φιλοδοξούν να επιδράσει θετικά και στη σημερινή προσπάθεια.
ΠΛΑΝΟ: Τουλάχιστον μια αλλαγή θα έχει το πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη για το αποψινό πρώτο ματς με τη Βασιλεία. Ο Μούσα Τάμαρι θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και θα πάρει τη θέση του Γέφτοβιτς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Απ’ εκεί και πέρα η ετοιμότητα του Μιχαίλοβιτς, δημιουργεί ερωτηματικό για το δεξί άκρο της άμυνας με τον Βούρο να έχει το προβάδισμα έναντι του Ελβετού λόγω ετοιμότητας, ενώ με τις ίδιες πιθανότητες διεκδικούν τη θέση στην κορυφή της επίθεσης οι Πάβλοβιτς και Χαλένιους. Επιστρέφει στο βασικό σχήμα ο Νικόλας Ιωάννου.

Ο επαναληπτικός θα γίνει σε μια εβδομάδα, στις 27 Φεβρουαρίου στην Ελβετία. 

Ενδεχόμενη επιτυχία του ΑΠΟΕΛ στους αγώνες με τη Βασιλεία, θα είναι πολύ σημαντική στην κατάταξη της UEFA, αφού η Κύπρος διεκδικεί την 15η θέση η οποία, δίνει επιπλέον θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2021-2022.