20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Το πήραν σε καυτή ρεβάνς Ανόρθωση-Ν.Σαλαμίνα(1-1)

By on 19 Φεβρουαρίου, 2020 0 8104 Views

Η Ανόρθωση και Η Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Σε ένα ματς που στο β΄ημίχρονο(κυρίως) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Έδωσε προβάδισμα ο Κορέια στους φιλοξενούμενους στο 60′, ισοφάρισε από την άσπρη βούλα ο Ράγιος στο 84′. Έτσι, η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς που θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο «Αμμόχωστος».Οι δύο προπονητές παρέταξαν με αρκετές αλλαγές τις 11αδες και φάνηκαν επηρεασμένες .Ιδιαίτερα η Ανόρθωση δεν ήταν καλή στο Α’ημίχρονο και παίζοντας με 3 στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στη Ν.Σαλαμίνα να φτιάξει ευκαιρίες.Αντίθετα η Ανόρθωση είχε προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.Χάθηκε ένα ημίχρονο για την Ανόρθωση αφού το σχήμα δεν ανταποκρίθηκε και φυσιολογικά οι αλλαγές με την έναρξη του Β’ημιχρόνου άλλαξαν την εικόνα της Ανόρθωσης ενώ η Ν.Σαλαμίνα πατούσε γερά στο γήπεδο και διεκδικούσε τη νίκη.Το Χ αφήνει ανοιχτή την πρόκριση σε μια καυτή ρεβάνς στις 26 στο Αμμόχωστος.

Το παιχνίδι άρχισε με τις ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, με τη Νέα Σαλαμίνα όμως να δείχνει πιο επικίνδυνη. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και αυτό φάνηκε, παίζοντας κυρίως με μακρινές μπαλιές. Πέρα από τη φάση του Σίμπσον στο 18’ και του Ιωάννου δέκα λεπτά αργότερα, δεν είχαμε κάτι αξιόλογο στο ματς, μέχρι το 45’. Σε εκείνο το λεπτό, ο Κωστή βρήκε τον Τέλφερ μέσα στην περιοχή που από πλεονεκτική θέση έκανε το πλασέ, με την μπάλα όμως να καταλήγει πάνω από την εστία του Λόρια.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, έριξε στο ματς τους Γκαλίτσιο και Οκριασβίλι. Αυτές οι αλλαγές βοήθησαν τους κυανολεύκους να γίνουν πιο επιθετικοί. Ωστόσο, η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με τον Κορέια να πιάνει ένα σουτ-βολίδα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, άμεσα. Είχαν δοκάρι με τον Σίλτενφελντ (63’), ευκαιρία με τον Χριστοφή(66’), αλλά και με τον Γκαλίτσιο(71’). Η Νέα Σαλαμίνα μετά από αυτό το 10λεπτο, έλεγξε το παιχνίδι και είχε τις δικές τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Ωστόσο στο 82’, η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι. Μετά από σουτ του Αρτυματά ο Νικόλας Νεοκλέους έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Ροντρίγκεζ. Ο Ράγιος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα(84’), παρά την προσπάθεια του Κίσσα. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος παρά την προσπάθεια των δύο ομάδων.Στο 77’πάντως η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι όταν αμυντικός της Ν.Σαλαμίνας κράτησε μπροστά από τον Κίσσα τον Οκριασβίλι εμποδίζοντας τον να διεκδικήσει την μπάλα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Π. Αρτυματάς(46′ Γκαλίτσιος), Σελίν, Ιωάννου, Κ. Αρτυματάς, Ανανίτζε(65′ Ράγιος), Χριστοφή, Μανθάτης(46′ Οκριασβίλι), Κατσαράβα
Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Παπαδόπουλος, Πηλέας, Βασιλακάκης, Καλτσάς, Χατζηβασίλης
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Σ. Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπό, Κορέια, Νουρ(66′ Μαριάνοβιτς), Μπαραβίκας, Κωστή, Ροντρίγκεζ, Τέλφερ(90+3 Σιαθάς), Σίμπσον, Μαουρίσιο(84′ Κίνγκσλεϊ)
Στον πάγκο: Λύτρας, Σέζαρ, Σαν Ρομάν, Ρέινολντς, Παναγή, Νικολάου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Π. Αρτυματάς, Κατσαράβα / Ροντρίγκεζ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2627 (265 οι φιλοξενούμενοι)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νικόλας Νεοκλέους (Ν. Καλησπέρας, Α. Μιχαηλίδης), 4ος: Α. Αναστάση, Παρ. Διαιτησίας: Α. Ξάνθου