29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρόκριση της ΑΕΛ στην Αρένα…Πέρασε με το γκολ εκτός έδρας

Πρόκριση της ΑΕΛ στην Αρένα…Πέρασε με το γκολ εκτός έδρας

By on 19 Φεβρουαρίου, 2020 0 9222 Views

H AEΛ ήταν η κερδισμένη στη μεγάλη μάχη της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου και πέρασε με δυο ισοπαλίες στην ημιτελική φάση.Μπορεί να μην κέρδισε η ΑΕΛ την ΑΕΚ, όμως πήρε το αποτέλεσμα που της δίνει την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου. Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1, όμως σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, η πρόκριση πάει στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ήξερε τι ήθελε να πάρει στην Λάρνακα και ήταν αυτή που το έδειξε περισσότερο μέσα στο γήπεδο.
Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση, πάθος και πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, η πρώτη καλή φάση, έγινε και γκολ. Και αυτό γιατί ο Μαέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, και κέρδισε το πέναλτι μετά από ανατροπή από τον Γκολομπάρτ. Ο ίδιος πήρε την ευθύνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 17’, παρά την προσπάθεια του Τόνιο. Και εκεί που είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 28’, όμως ο Χουράδο που το πέτυχε, χρησιμοποίησε το χέρι, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 32’, όταν μετά από προσπάθεια του Γκολομπάρτ για κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μαέ και κατέληξε στα δίχτυα.
Στο β’ ημίχρονο, αντί η ΑΕΚ να μπει και να δείξει ότι θέλει πάση θυσία την πρόκριση, η ΑΕΛ βρήκε τις μεγαλύτερες φάσεις. Στο 51’, ο Μαέ και στο 60’ ο Χουράδο δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αφού Τόνιο και Χέφελ τους απέτρεψαν. Στο 61’ υπήρξε πέναλτι για χέρι του Κίβενι, όμως ο Ελβετός ρεφ το αρνήθηκε στην ΑΕΛ. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ΑΕΛ, αφού η ΑΕΚ έδειχνε αγχωμένοι και παρά τις προσπάθειες και τα γεμίσματα στην περιοχή του Βοζίνια, το σκορ δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΕΚ(Η. Χαραλάμπους): Τόνιο, Φερνάντες, Γκονζάλεθ, Γκολομπάρτ, Ιωάννου(66′ Πλάνας), Τάντι(60′ Κίβενι), Φακούντο, Χέφελ, Ακοράν(52′ Άμπρααμ), Γιάννου, Τρισκόφσκι
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σπόλιαριτς, Ράσπας, Ναράνχο, Τρύφωνος, Κωνσταντίνου
ΑΕΛ(Ν. Κέρκεζ): Βοζίνια, Α. Τεσέιρα, Ράσο, Καστανιάγα(47′ Γκοντάλ), Κυριάκου, Μεντόγεβιτς, Ζνταβκόφσκι, Αβραάμ, Αγκάνοβιτς(85′ Αντάμοβιτς), Μαέ, Χουράδο(70′ Μαΐντεβατς)
Στον πάγκο: Πρόσεκ, Γκαζαριάν, Αντωνίου, Τόρες, Γερολέμου, Παντελή

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκολομπάρτ, Ιωάννου / Καστανιάγα, Χουράδο, Ράσο

ΘΕΑΤΕΣ: 3000 περίπου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Scharer Sandro (Ελβετία), (De Almeida Stephane Alain, Zogaj Bekim), 4ος: Τ. Χριστοφή, Παρ. Διαιτησίας: Π. Γερασίμου