29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ: Αναγκαία και η κάρτα παράγοντα μαζί με την κάρτα φιλάθλου!

ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ: Αναγκαία και η κάρτα παράγοντα μαζί με την κάρτα φιλάθλου!

By on 18 Φεβρουαρίου, 2020 0 1897 Views

Για την κάρτα φιλάθλου, την απουσία των οργανωμένων και τις ενέργειες που έκαναν παλιοί πρόεδροι σε σχέση με τους οργανωμένους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ευγένιος Χαμπουλλάς στην εκπομπή της Cytavision, «Ώρα για Μπάλα».Eπίσης ο πρόεδρος της εταιρείας της Ανόρθωσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργούνται από παράγοντες και εισηγήθηκε την καθιέρωση και κάρτας παράγοντα.

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας της Ανόρθωσης.

Για την κάρτα φιλάθλου: «Η απουσία των Μαχητών με στενοχωρεί. Να ξεκαθαρίσω πως θα ήταν χαρά μας να τους έχουμε στη Νότια, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν ακολούθησα την πεπατημένη άλλων προέδρων να χαϊδέψω αυτιά λέγοντας πως προσπαθούμε. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρη πολιτική απόφαση και δεν αλλάζει. Ως παλιός παράγοντας, έζησα πολλά γεγονότα και με τραυματισμούς. Οφείλω όποιο μέτρο λαμβάνει η πολιτεία για την πάταξη της βίας πρέπει να υπακούμε γιατί στη βία δε χωράνε εκπτώσεις. Αν κάποιοι θεωρούν τη νομοθεσία υπερβολική στο ποινικό κομμάτι, τότε να αλλάξει. Αν δεχθούμε πως η ταυτοποίηση είναι αποτρεπτικός παράγοντας για κάποιους να κάνουνε επεισόδια, τότε ναι να γίνονται. Είναι και αστείο τη σημερινή εποχή, που όλοι έχουμε 2-3 κάρτες για να ψωνίζουμε και ξέρουν και τι έχουμε στο ψυγείο, να μιλούμε για προσωπικά δεδομένα και αστειότητες. Φταίνε και τα ΜΜΕ, αλλά και παράγοντες των σωματείων. Κάνω έκκληση σε όλους όσοι δεν έβγαλαν την κάρτα για να ενισχύσουν την ομάδα να το πράξουν. Είτε τους αρέσει ο Χαμπουλλάς για πρόεδρος, είτε όχι. Ο Χαμπουλλάς είναι σημερινός. Η Ανόρθωση παντοτινή. Εγώ θέλω ακόμα και 8000 φιλάθλους να είναι στο γήπεδο υγιής και κάθε Κυριακή δίπλα στην ομάδα.»

Για ενέργειες παλιών προέδρων με τους οργανωμένους: «Δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι προηγούμενοι πρόεδροι. Θέλω να έχω μια καλή και ειλικρινή σχέση με τους οργανωμένους. Σχέση που να βασίζεται σε υγιείς βάσεις και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Εγώ ακολουθώ την ομάδα από παλιά. Ήμουν στο σύνδεσμο φιλάθλων στη Λεμεσό με το καφενείο μας, τα λεωφορεία μας. Τα αίτια της βίας ήταν διαφορετικά. Σήμερα δυστυχώς έχουμε άλλα θέματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία όπως τα ναρκωτικά. Πρέπει να έχουμε αυστηρές νομοθεσίες για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για τα γενικά προβλήματα των ομάδων και του ποδοσφαίρου και τα πυρά που δέχονται τα σωματεία για τα οικονομικά τους και τα στημένα τόνισε ότι επιβάλλεται να γίνει και η κάρτα παράγοντα:<<Δηλαδή πριν αναλάβει κάποιος πρόεδρος ή κάποιο διοικητικό πόστο σε ένα σωματείο, σε μια ποδοσφαιρική εταιρεία ,για να εκπροσωπεί κάποια ομάδα στο ΔΣ της ΚΟΠ ,θα πρέπει να έχει κάρτα παράγοντα και να εξετάζεται η περίπτωση του με προσοχή. Δηλαδή να ξέρουν οι αρχές τι δουλειά κάνει ένας παράγοντας, αν έχει πληρωμένους τους φόρους του, αν δεν είναι υπό πτώχευση , τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Αν θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στην κάρτα φιλάθλου ως μέτρο κατά της βίας αλλά να καθιερώσουμε νομικά  και την κάρτα παράγοντα για να κερδίσουμε την αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο μας.>>