23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απο τον Μάρτιο του 2019 ενημερώθηκε η αστυνομία…Μαρτυρία από τηλεφωνικές συνομιλίες και είναι στην Εισαγγελία η υπόθεση για γνωμάτευση

Απο τον Μάρτιο του 2019 ενημερώθηκε η αστυνομία…Μαρτυρία από τηλεφωνικές συνομιλίες και είναι στην Εισαγγελία η υπόθεση για γνωμάτευση

By on 17 Φεβρουαρίου, 2020 0 394 Views

Αρκετός θόρυβος δημιουργείται τις τελευταίες ώρες σχετικά με δημοσίευμα στην Ισπανία που κάνει λόγο για προσυνεννοημένους αγώνες στην Κύπρο. Από πλευράς αστυνομίας γίνεται ξεκάθαρο ότι η όλη υπόθεση έφτασε ενώπιον των κυπριακών αρχών τον Μάρτιο του 2019 με την ενημέρωση που υπήρχε να έκανε αναφορά ότι οι πληροφορίες για ύποπτα ματς λήφθηκαν μέσα από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που επιτρέπονται από την ισπανική νομοθεσία σε αντίθεση με τη δική μας νομοθεσία που πρόκειται για παράνομο υλικό.

Η αστυνομία συγκάλεσε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία με τη συμμετοχή και Ισπανών ανακριτών που έφτασαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2019 και μεταγράφτηκαν κείμενα από τα ισπανικά τον Νοέμβριο του 2019. Αφού ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εξετάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μαρτυρία προερχόταν από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που δεν μπορούσαν να σταθούν στα κυπριακά δικαστήρια ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2020 για να αποφασίσει αν μπορεί η Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες.

Στην Cytavision και στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα», μίλησε και ο Χρίστος Ανδρέου ε.τ. Αστυνομίας και τόνισε για το θέμα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Ισπανία, ότι όντως είναι ενήμεροι για την υπόθεση αυτή:

«Οι Ισπανικές αρχές τον Μάρτιο του 2019 μας έδωσαν πληροφορίες για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, οι κυπριακές αρχές κάλεσαν τους Ισπανούς ανακριτές τον Ιούλιο του 2019 ήρθαν και παρέθεσαν στοιχεία με μαρτυρικό υλικό εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Σύμφωνα με τους Ισπανούς είχαν καταθέσεις, αλλά όχι στοιχεία και έστειλαν τον Νοέμβριο του 2019 μεταφρασμένο το υλικό στην Κύπρο. Η αστυνομία έστειλε τον φάκελο στη νομική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2020, το μαρτυρικό υλικό δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα δικά μας δικαστήρια, περιμένουμε νομική συμβουλή για το πως θα προχωρήσουμε»

«Με την συγκεκριμένη μαρτυρία δεν μπορούσε να βγει ένταλμα σύλληψης στον Λαρένα, γιατί θεωρείται παράνομο με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία μας, το υλικό με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, τώρα φυσικά αλλάζει ο νόμος… Είναι δύσκολες αυτές οι υποθέσεις»