19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λυτρωτής ο Ντούρης και η Ανόρθωση κρατά αποστάσεις.Κέρδισε 3-2 τη Ν.Σαλαμίνα σε συγκλονιστικό ντέρμπι.

Λυτρωτής ο Ντούρης και η Ανόρθωση κρατά αποστάσεις.Κέρδισε 3-2 τη Ν.Σαλαμίνα σε συγκλονιστικό ντέρμπι.

By on 16 Φεβρουαρίου, 2020 0 1686 Views

Το βαρωσιώτικο ντέρμπι ήταν όπως συνήθως δραματικό με συγκλονιστική εξέλιξη και στο τέλος βάφτηκε «κυανόλευκο». Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, η Ανόρθωση επικράτησε με 3-2 της Νέας Σαλαμίνας. Τέσσερα γκολ στο α’ ημίχρονο, λυτρωτής ο Ντούρις στο 81’ για την «Κυρία», μεγάλη απόκρουση του Λόρια στο 90+2 σε τετ α τετ του Ελουντού. Όλα αυτά, φέρνουν την Ανόρθωση στο +4 από την 2η θέση και την Ομόνοια που έφερε 1-1με την ΑΕΛ και 5 από το τρίτο ΑΠΟΕΛ..
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού μέχρι το 8’ το σκορ ήταν… 1-1! Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο 7’ με καρφωτή κεφαλιά του Σελίν μετά από κόρνερ του Καλτσά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν ένα λεπτό αργότερα, όπου ο Κίνγκσλεϊ μέσα από την περιοχή ελευθερώθηκε απί τον Βγκοτς και νίκησε τον Λόρια. (Κάτι παρόμοιο έγινε και στο πρώτο γύρο όπου προηγήθηκε η Σαλαμίνα και ισοφάρισε αμέσως η Κυρία)Η Ανόρθωση που συνέχισε όμως σε ένα γρήγορο τέμπο, βρήκε χώρους και στο 22’ με τον Γκαλίτσιο πήρε εκ νέου προβάδισμα. Μετά από κόρνερ του Καλτσά έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Η «Κυρία» που δημιούργησε κι άλλες φάσεις για να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ, με κύριο εκφραστή τον Οκριασβίλι, όμως η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που σκόραρε με τον Κίνγκσλεϊ στο 44’ με το 2-2 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τη Νέα Σαλαμίνα να αμύνεται και την Ανόρθωση να προσπαθεί να βρει τις λύσεις για να προσεγγίσει την εστία του Κίσσα. Όσο περνούσε ο χρόνος, η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν και γυρόφερνε την περιοχή του Κίσσα. Στο 81’, ο Χριστοφή με σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Ντούρις στο ύψος του πέναλτι που με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα δεν τα παράτησε. Στο 90+2 βρήκε μεγάλη φάση με τον Ελουντού, που από κοντά έκανε το πλασέ με τον Λόρια να κάνει την απόκρουση του αγώνα, δίνοντας συνάμα τη νίκη στην «Κυρία».

Δίκαιη η νίκη της Ανόρθωσης που ήταν ανεβασμένη σε σχέση με τις πρόσφατες εμφανίσεις της και θα μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα αν ο Βγκοτς δεν έκανε την χειρότερη του εμφάνιση με αβίαστα λάθη, γκέλες και απών από το μαρκάρισμα του Κίνγκσλει στα γκολ της Ν.Σαλαμίνας.Σκόραρε με τρεις κεφαλές ενώ είχε πολλά σουτ που εξουδετέρωσε ο Κίσσας ή τα σώματα αμυντικών.Λυτρωτής ο Ντούρις αλλά σωτήρας πήραν ο Λόρια στη τελευταία φάση

Η Ν.Σαλαμίνα είχε πάθος και αποφασιστικότητα ισοφαρίζοντας δύο φορές και γενικά ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα με τη Δόξα.

Οι δύο ομάδες στο ίδιο γήπεδο θα παίξουν στο κύπελλο στο πρώτο αγώνα

ΓΚΟΛ ΦΑΣΕΙΣ

90+2 Μεγάλη απόκρουση του Λόρια σε τετ α τετ του Ελουντού, έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.
86′ Ο Ράγιος πήρε την μπάλα, διένυσε μία απόσταση 40 μέτρων, βγήκε απέναντι από τον Κίσσα και έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να αποκρούει ενώ δύο παίκτες της Ανόρθωσης ήταν σε ευνοϊκή θέση αν τους έδινε πάσα ο Ράγιος..
85′ Σουτ του Κορρέια από καλή θέση, θα αναγκάσει τον Λόρια να διώξει με υπερένταση.
81′ ΓΚΟΛ 3-2 Σέντρα του Χριστοφή, ο Ντούρις από το ύψος του πέναλτι, έπιασε τη δυνατή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

73′ Επικίνδυνο γύρισμα του Σελίν, έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι.
70′ Ο Ράγιος βρήκε στην περιοχή τον Οκριασβίλι που απέναντι από τον Κίσσα, άνοιξε πάρα πολύ την μπάλα που κατέληξε άουτ.
65′ Ο Χριστοφή θα δοκιμάσει το μακρινό σουτ, η μπάλα πάνω από την εστία.
48′ Σέντρα από τα δεξιά του Καλτσά, ο Χριστοφή θα στρώσει με το στήθος στον Οκριασβίλι που έκανε το σουτ με τον Κίσσα να μπλοκάρει.

45+2 Ο Ράγιος έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κίσσα.
44 ‘ ΓΚΟΛ Σέντρα από τα αριστερά του Κορρέια, ο Κίνγκσλεϊ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

37′ Μετά από κόρνερ, ο Μπαραβίκας έπιασε την κεφαλιά με τον Λόρια να μπλοκάρει.
33′ Νέο μακρινό σουτ του Νταουσβίλι, ο Κίσσας ενστικτωδώς θα διώξει.
31′ Ξανά ο Οκριασβίλι από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Καλτσά που έκανε το πλασέ, με τον Κίσσα να διώχνει σε κόρνερ.
30′ Ο Οκριασβίλι βρήκε τον Νταουσβίλι έξω από την περιοχή, που γέμισε το πόδι του, έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως δεν βρήκε στόχο.
27′ Ο Οκριασβίλι ελευθερώθηκε και δοκίμασε το δεξί σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κίσσα.

22 ΓΚΟΛ Κόρνερ του Καλτσά, έπιασε την κεφαλιά ο Γκαλίτσιος με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κίσσα. Από την επαναληπτική προβολή, φάνηκε η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπαραβίκας πριν καταλήξει στα δίχτυα.
17′ Σέντρα του Καλτσά από τα δεξιά, κατέβασε ο Οκριασβίλι, έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, με τον Λαμπό να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή τέρματος.
12′ Ατομική ενέργεια του Ράγιος που επιχείρησε το μακρινό σουτ, έπεσε στην δεξιά του γωνία ο Κίσσας και μπλόκαρε την μπάλα.
8’ΓΚΟΛ Κάθετη πάσα του Μπαραβίκας στον Κίνγκσλεϊ, που γύρισε και παρά την πίεση του Βργκοτς, έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα

7’ΓΚΟΛ Εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Σελίν στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κίσσα.
4′ Ο Κορέια από τα αριστερά, λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το δεξί σουτ με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ μετά από κόντρα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος(77′ Ανανίτζε), Κ. Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Νταουσβίλι, Κατσαράβα(46′ Χριστοφή), Ράγιος, Οκριασβίλι, Καλτσάς(72′ Ντούρις), Βργκοτς, Σελίν
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Βασιλακάκης, Μανθάτης, Ιωάννου
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σ. Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Φουστάρ(21′ Χριστοφόρου), Λαμπό, Κορρέια, Ρέινολντς(75′ Κωστή), Μπαραβίκας, Μαριάνοβιτς, Ροντρίγκες, Ελουντού, Σιαθάς(82′ Σίμπσον), Κίνγκσλεϊ
Στον πάγκο: Βεσελόφσκι, Ζόρντι Σέζαρ, Νουρ, Σαν Ρομάν, Κωστή, Μαουρίσιο, Τέλφερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαλίτσιος(3η)

ΘΕΑΤΕΣ: 4.000 περίπου (200 οι φιλοξενούμενοι)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 
Κυριάκος Χριστοδούλου (Όμηρος Τζιωρτζής – Ανδρέας Ανδρέου), 4ος: Ροβέρτος Κώστα, Παρ.: Μιχάλης Ιωάννου