26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Έχασαν έδαφος ΑΕΛ-Ομόνοια(1-1)

By on 16 Φεβρουαρίου, 2020 0 1501 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι του Τσιρείου ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια και τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται στο 1-1. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν άρεσε σε κανέναν καθώς αφενός η ΑΕΛ η οποία προηγήθηκε δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στην 6η θέση του πίνακα, ενώ η Ομόνοια είχε την διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται.
Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ μέρους η ΑΕΛ αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει προηγούμενη καθώς είδε την Ομόνοια να την ισοφαρίζει, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην Ομόνοια.
Το ματς…
Η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη στο α΄ ημίχρονο η. Ομόνοια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, με την ΑΕΛ να παίρνει την σκυτάλη μετά το 10λεπτο και να είναι κυρίαρχη. Στο καλό της διάστημα πέτυχε το γκολ στο 17 με τον Μαίντεβατς που ήταν και η φυσιολογική εξέλιξη με βάσει την εικόνα αλλά με το που προηγήθηκε αυτόματα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Όσο περνούσαν τα λεπτά η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε τον αργό ρυθμό, «κοίμισε τους γηπεδούχους και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Μποτεάκ στο 71΄. Από εκείνο το σημείο αναθάρρεψαν οι πράσινοι, είχαν άλλες δύο τελικές προτού φτάσουμε στο σουτ του Χάρη Κυριάκου το οποίο ήταν και το τελευταίο πριν οι δύο ομάδες κατηφορίσουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Άργησαν να πάρουν μπρος στην επανάληψη οι δύο ομάδες και δη η Ομόνοια και εξηγούμαστε. Ο ρυθμός του αγώνα δεν έμοιαζε σε καμιά περίπτωση με αυτόν του α΄ μέρους, οι κινήσεις ήταν πιο αργές, οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο να μην δεχθούν γκολ αλλά μετά το 70΄ ανέβηκε η Ομόνοια. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν πίεση ψηλά, κέρδισαν μέτρα και απείλησαν. Παρόλα αυτά ο Νταρμπισάιαρ δεν το έβαλε όταν κρέμασε τον Βοζίνια αλλά ούτε για μερικά εκατοστά δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στην μπαλιά του Τιάγκο με αποτέλεσμα το 1-1 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΑΕΛ (Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Α. Τεσέιρα, Μεντόγεβιτς, Ζτραβκόφσκι, Αντάμοβιτς(60΄ Γκοντάλ), Αντωνίου (82΄ Τόρες), Μαέ, Αγκάνοβιτς, Ράσο, Χ.Κυριάκου, Μαΐντεβατς (70΄ Αβραάμ)
Στον πάγκο: Πρόσεκ, Γκαζαριάν, Γερολέμου, Χουράδο, Παντελή, Ν.Τεσέιρα.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Παντιλίμον, Λανγκ, Λούφτνερ, Μαυρίας, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμες, Ακιντόλα, Μποτεάκ, Τιάγκο, Νταρμπισάιαρ.
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μανρίκε, Μίκου, Χούμποτσαν, Ορτέγα, Στυλιανού, Χαραλάμπους, Κακουλλής.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγκάνοβιτς, Ράσο (3η), Μεντόγεβιτς/Λούφτνερ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.946
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: 
Μάρκο Ντι Μπέλο (Εμανουέλε Πρένα – Ντομένικο Ρότσα), 4ος: Βασίλης Δημητρίου, Παρ.: Χρίστος Νικολαΐδης