23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο τέλος μίλησε ο Τάμαρι…Το ΑΠΟΕΛ 4-1 στο 90+.Ο Απόλλωνας κατέρρευσε μετά το 1-1

Στο τέλος μίλησε ο Τάμαρι…Το ΑΠΟΕΛ 4-1 στο 90+.Ο Απόλλωνας κατέρρευσε μετά το 1-1

By on 15 Φεβρουαρίου, 2020 0 3464 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta κόντρα στον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 4-1 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε.
Ο Ντε Βινσέντι άνοιξε το σκορ στο 31΄ με κεφαλιά μετά από σουτ του Γέφτοβιτς. Οι «γαλάζιοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Σακέτι να σκοράρει με ένα εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στην ισοπαλία, ήρθαν τα τρία γκολ με τους Τάμαρι (90΄ και 90΄+5) και Χαλένιους (90΄+3) για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην περιοχή.
Με τη νίκη του, το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην 2η θέση με 38 βαθμούς, όσους έχει και η Ομόνοια που παίζει την Κυριακή με την ΑΕΛ. Από την άλλη, ο Απόλλωνας με 32 βαθμούς παραμένει μακριά από την κορυφή. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα για τους «γαλάζιους».

Στο παιγνίδι το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο Α΄ημίχρονο και βελτιωμένο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια αλλά και ο Απόλλωνας προσπαθούσε να γεί στην επίθεση έχοντας όμως πρόβλημα στην πάσα έξω από την περιοχή του ΑΠΟΕΛ που έφθασε στο γκολ με γυριστή κεφαλιά ου ΝτεΒινσέντι.

Στο β΄ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε πιο αποφασιστικά ενώ το ΑΠΟΕΛ κάλυψε τα νώτα του δίνοντας γληπεδο στον αντίπαλο.Η ομάδα της Λεμεσού δημιουργούσε προϋποθέσεις για καλές φάσεις και αναζητούσε την ισοφάριση έχοντας την κατοχή και την εποθετική πρωτοβουλία.Στο 71΄ήρθε το 1-1 από τον Σακέττι με ωραίο τρόπο και απο κεί και πέρα …άλλαξε το παιγνίδι.Η είσοδος του Τάμαρι έδωσε νέα δυναμκή στην επίθεση του ΑΠΟΕΛ ενώ ο Απόλλωνας οπισθοχώρησε και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα μακριά απο την περιοχή του.Ήρθε και ο τραυματισμός του Μολ όταν έγιναν και οι τρείς αλλαγές (κατά περίεργο λόγο μόλις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Μολ και φάνηκε να έχει πρόβλημα στο γόνατο ο ίδιος εκτέλεσε με το δεξί πόδι στο οποίο είχε πρόβλημα ελεύθερο από την γωνία της μικρής περιοχής και μάλλον έκανε χειρότερο το πρόβλημα του).Παρά τον τρυματισμό του ο Μολ έσωσε σε 2-3 δύσκολες περιπτώσεις την εστία του αλλά ήταν αδύνατο να αποτρέψει τον καταιγισμό των τελευταίων λεπτών που άρχισε με το όμορφο γκολ του Τάμαρι.,Μπορεί το 4-1 να είναι βαρύ σκορ για τον Απόλλωνα αφού ήρθε στο 90 και μετά, αλλά η συνολική εικόνα των ομάδων λέει ότι το ΑΠΟΕΛ κέρδισε δίκαια χάρη στο πάθος και την ποιότητα των παικτών του ενώ ο Απόλλωνας έδειξε να μην είχε δυνάμεις να διαχειριτεί τον αγώνα μετά το 1-1 που λογικά θα έπρεπε να του ανεβάσει την ψυχολογία

90΄+5 ΓΚΟΛ 4-1 Ο Χαλένιους έδωσε στον Τάμαρι, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
90΄ +3 ΓΚΟΛ 3-1 Ο Χαλένιους έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.
90΄ ΓΚΟΛ 2-1 Διαγώνιο πλασέ του Τάμαρι, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα.
88΄ 
Εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μολ. 
86΄
 Σέντρα του Βιντιγκάλ, ο Χαλένιους με το στήθος προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μολ απέκρουσε σωτήρια. 
80΄ 
Μόνος ο Σάβιτς από πλεονεκτική θέση, έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά έξω. 
77΄ 
Ο Τάμαρι έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα, έκανε το πλασέ με τον Μολ να αποκρούει. 
71΄ ΓΚΟΛ 1-1 Ωραίο πλασέ του Σακέτι έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα
66΄ Διαμαρτυρίες από το ΑΠΟΕΛ για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σακέτι. Ο Αργεντινός μέσος του Απόλλωνα ανέτρεψε με σπρώξιμο από πίσω τον Γιάκολις σταματώντας σκόπιμα υποσχόμενη επιθετική ενέργεια και θα μπορούσε να αντικρύσει την κίτρινη την οποία είδε ο Βούρος για διαμαρτυρία..
64΄ 
Κόρνερ του Πέδρο, κεφαλιά του Γιούστε, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. 
58΄ 
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μολ. 
52΄ 
Σουτ του Πέδρο, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω. 


31΄ ΓΚΟΛ 1-0 Διαγώνιο σουτ του Γέφτοβιτς, ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

.
13΄ 
Σέντρα του Γιάκολις, μόνος ο Ντε Βινσέντι, έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά έξω. 
12΄ 
Ο Γέφτοβιτς έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Μολ να αποκρούει. 
7΄ 
Φάση διαρκείας στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, ο Παπουλής έκανε το διαγώνιο πλασέ με την μπάλα να περνά έξω. 

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Γουίλερ, Άλεφ, Γένσεν, Ντε Βινσέντι, Γιάκολις (85΄ Βιντιγκάλ), Γέφτοβιτς (70΄ Τάμαρι), Πάβλοβιτς (78΄ Χαλένιους)
Στον πάγκο:
 Βάτερμαν, Χάνι, Μακρής, ΣιέληςΑΠΟΛΛΩΝ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Νσούε, Γιούστε, Κυριάκου, Βασιλείου (46΄ Αγκίρε), Σακέτι, Ντένιτς (46΄ Ματέι), Παπουλής, Πίττας, Μπένσοπ (78΄ Σαρδινέρο)
Στον πάγκο: 
Δημητρίου, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Αντωνιάδης, Περέιρα,  Ροσκόπφ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 
Ράντε Ομπρένοβιτς (Γκρέγκα Κόρντες – Τόμι Πόσπεχ), 4ος: Ανδρέας Στρούθου, Παρ.: Μιχάλης Αργυρού
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιάκολις, Βούρος, Μερκής (6η) / Βασιλείου, Γιούστε (4η), Σακέτι (6η)ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΣΠ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.833 (4726 από το ΑΠΟΕΛ και 107 από τον Απόλλωνα)