16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βλέπει προς τα πάνω ο Ολυμπιακός.Σε δύσκολη θέση ο Εθνικός(0-1)

Βλέπει προς τα πάνω ο Ολυμπιακός.Σε δύσκολη θέση ο Εθνικός(0-1)

By on 14 Φεβρουαρίου, 2020 0 2776 Views

Σπουδαία και μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό που πέρασε με διπλό από το Δασάκι επικρατώντας με 1-0 του Εθνικού Άχνας. Σκόρερ για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ο Φαμπρίς Κα στο 86’. Αυτή η νίκη φέρνει τους «μαυροπράσινους» στους 23 βαθμούς, ο Εθνικός μένει στους 17, και η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ανοίγει αρκετά. Για αυτό και οι έντονοι πανηγυρισμοί στο τέλος από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού που νιώθουν πιο άνετα στην βαθμολογία ενώ υπό κάποιες προϋποθέσεις βλέπει και προς τα πάνω ελπίζοντς και στην έκτη θέση.

Σε ένα παιχνίδι που τα κύρια συστατικά του ήταν το πάθος και η δύναμη, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, δεν είδαμε και πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο επιθετικοί, ψάχνοντας χώρους.
Στο β’ ημίχρονο οι «μαυροπράσινοι» μπήκαν ξανά πιο επιθετικά, έφτιαξαν κάποιες φάσεις με τον Κοφί και τον Αζουλάο, όμως αυτή στο 63’ του Βινίσιους που έκανε το μακρινό σουτ, ήταν αυτή που ανησύχησε τον Μπογκατίνοφ. Ο Εθνικός περιορίστηκε σε ένα παθητικό ρόλο, προσπάθησε να παίξει στην κόντρα όμως ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και είχε σωστές επιστροφές. Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, όπου μετά από σέντρα του Κοφί και αδράνεια από τους αμυντικούς του Εθνικού , ο Κα κατέβασε άψογα ανενόχλητος την μπάλα και πλάσαρε ψύχραιμα τον Μπογκατίνοφ για το τελικό, 0-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρντ, Μιγκελίτο(52′ Χαραλάμπους), Ντεϊβίσον, Λαμπάν, Κουντόμπιακ, Κοστόφσκι, Κυπριανού, Χριστοφή, Κορρέα(83′ Μ. Μαρκόσκι), Ι. Μαρκόσκι(73′ Κονέ)
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Φοινίρης, Κ. Ηλία, Μ. Ηλία, Πρόχιτς, Ιωάννου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βελλίδης, Ψάλτης(68′ Κα), Νάνι, Κυριάκου, Σαμπίνια, Κίκο, Οικονομίδης(73′ Ντουβεντρού), Κοφί, Βινίσιους, Ακόστα, Αζουλάο
Στον πάγκο: Μπάιζα, Ροτζέριο, Λ. Ανδρέου, Σωτηρίου, Στ. Ανδρέου, Κάμπος, Μουκτάρης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ι. Μαρκόσκι / Σαμπίνια(6η), Κίκο

ΘΕΑΤΕΣ: 150 περίπου