26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Θα δούμε διαφορετικό ΑΠΟΕΛ με τον Ουζουνίδη.Δεν πάψαμε να πιστεύουμε στο 8ο πρωτάθλημα

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Θα δούμε διαφορετικό ΑΠΟΕΛ με τον Ουζουνίδη.Δεν πάψαμε να πιστεύουμε στο 8ο πρωτάθλημα

By on 13 Φεβρουαρίου, 2020 0 2417 Views

Ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη του Πρόδρομου Πετρίδη. Ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ τοποθετήθηκε για όλα όσα αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
«Βρισκόμαστε σε μια σημαντική καμπή σε ένα πρωτάθλημα με ψηλό ανταγωνισμό. Καμία ομάδα δεν υπερέχει έναντι της άλλης. Αυτό είναι που αναγνωρίζουμε και για την ομάδα μας. Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε το 8ο σερί πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να αγωνίζεται στην Ευρώπη και να αντέχει στην πίεση της κορυφής. Θα δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε στην πρώτη θέση.
Ο Πρόδρομος Πετρίδης δεν βρήκε τα πάντα στρωμένα με κόκκινο χαλί. Το ΑΠΟΕΛ έφθασε στο σημείο να διανύει την πιο πετυχημένη πορεία της ιστορίας του. Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο να διατηρεί ανταγωνιστική ομάδα σε Κύπρο και Ευρώπη, με 5 εκ. ευρώ είναι από άλλο πλανήτη. Οι στόχοι έχουν αλλάξει. Οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει επίπεδο. Η εντολή της συνέλευσης είναι διαφορετική. Πρώτιστος στόχος είναι η συμμετοχή σε ομίλους. Τόσο μεγάλωσε η ομάδα, όμως για να γίνεται αυτό χρειάζονται πολύ μεγαλύτερα ρίσκα.
Η Κύπρος διεκδικεί την 15η θέση, με τοπ ΑΠΟΕΛ να έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά από τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες. Έχετε ικανοποίηση, ποιες ομάδες.
Τι πιο εύκολο για μια διοίκηση να έχει ένα προπονητή. Είμαστε έτοιμοι με αυτό ως ΑΠΟΕΛίστες; Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε την αποτυχία; Η απάντηση από τη συνέλευση είναι ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Κάναμε πολλά λάθη με προπονητές. Κάποιες επιλογές έγιναν όμως και από επαγγελματίες. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, κάποιοι προπονητές βοήθησαν στην κατάκτηση των τίτλων.
Κατηγορούμαι σε παρεμβάσεις στις μεταγραφές. Λες και ο πρόεδρος θα παρέμβει για να κόψει μια μεταγραφή ή να έρθει ένας άλλος. Ουδέν αναληθέστερον. Λάθος επιλογές γίνονται και θα γίνονται. Σαφώς και θα γίνουν λανθασμένε επιλογές. Αναγνωρίζω τα λάθη μου και προσπαθώ να τα διορθώσω.
Βρισκόμαστε εδώ, όχι για δικό μας όφελος. Θέλουμε να δούμε την ομάδα να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών.
Ελάτε κοντά στην ομάδα και θα ανταποκριθεί η ομάδα στις προσδοκίες. Θέλουμε το πρωτάθλημα και θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για τον χρέος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ σήμερα: «Όταν ανέλαβε τότε, το έλλειμμα ήταν 2.5 εκατ. ευρώ. Τώρα το χρέος της εταιρείας με τους φόρους στο κράτος και όλα είναι 5.5 εκατ. ευρώ. Το χρέος είναι περίπου το ίδιο όπως και τότε. Για την κινδυνολογία που λένε κάποιοι για την επιβίωση της εταιρείας, θέλω να αναφέρω πως πέρσι μπήκε ομίλους του ΑΠΟΕΛ; Καταστράφηκε; Ουδέποτε θα αφήσουμε το ΑΠΟΕΛ να κινδυνεύσει, ως ότου προεδρεύω εγώ. Δεσμεύεται όλο το διοικητικό συμβούλιο με αυτό. Η κάθε διοίκηση φροντίζει για το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ να έχει ένα γεμάτο, πλήρες ρόστερ. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό τον προϋπολογισμό»,ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Πέρσι είχαμε έλλειμμα 6-7 εκατ. ευρώ. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι μέχρι και τον Ιανουάριο. Οι παίκτες δεν είναι πληρωμένοι το μπόνους του Γιουρόπα Λιγκ το οποίο πληρώνεται με δόσεις στους παίκτες. Η διοίκηση έκανε αυτό το μεγαλούργημα στον Αρχάγγελο και σε λίγο καιρό θα ακούσετε για το ιδιόκτητο γήπεδο. Αυτοί που θέλουν και κινδυνολογούν εις βάρος του ΑΠΟΕΛ, δεν θα τα καταφέρουν και δεν θα τους το επιτρέψω».

Για τα κριτήρια επιλογής του κ. Ουζουνίδη: «Ήταν καταξιωμένος και ως ποδοσφαιριστής, τον είχαμε στην ομάδα μας. Ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας ως ποδοσφαιριστής, το 2006-07, η τότε διοίκηση έφερε τον κ. Μαρίνο Ουζουνίδη που ξεκινούσε την καριέρα του ως προπονητής και πήρε το πρωτάθλημα παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μετά σε όποιες ομάδες δούλεψε πήγε αρκετά καλά. Ξέρει το DNA και την κουλτούρα του ΑΠΟΕΛ».

Για το αν έχει σκεφτεί πως θα λυθεί το θέμα με την προσέλευση του κόσμου και την κάρτα φιλάθλου: «Είχαμε τα περισσότερα εισιτήρια πριν την εφαρμογή της κάρτα φιλάθλου. Το ΑΠΟΕΛ έχει την περισσότερη επίπτωση από την κάρτα φιλάθλου σε αριθμό εισιτηρίων, κατά 35%. Είμαστε οι μόνοι που παλέψαμε μέχρι τέλους την ανατροπή της κάρτας φιλάθλου. Προσπαθήσαμε μέσω του Υπουργού, κάποιες τροποποιήσεις του νόμου, που υπό κάποιον τρόπο, αυτές οι τροποποιήσεις, ικανοποιούν την μάζα των φιλάθλων. Περιμένουμε αυτές οι τροποποιήσεις να προωθηθούν και να ψηφιστούν στην ολομέλεια της Βουλής. Πάνω από όλα είναι το ΑΠΟΕΛ μας. Κανένας Πρόδρομος, κανένας φίλαθλος. Είμαστε και σε καλό δρόμο για να επιστρέψουν οι οργανωμένοι μας, θα κάνουμε και κάποιες συναντήσεις μαζί τους και ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε μαζί μας στα πλέι οφ».

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Γίνεται ολόκληρος σάλος φέτος από ομάδες που δεν πήραν ένα σφύριγμα. Εμείς υποφέρουμε φέτος με κάποια σφυρίγματα. Ποτέ δεν βρήκαμε όμως κάποια δικαιολογία. Χρειάζεται βελτίωση στον τομέα τον διαιτητών. Απ’ ότι ξέρω στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα είναι ξένοι διαιτητές. Εμείς, παίζουμε στην Ευρώπη με ξένους διαιτητές, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της».

Για την πρόσληψη και τη νέα θέση του κ. Λούκα Χατζηλούκα: «Από την πρώτη στιγμή, το ανέφερε και αυτός πάρα πολλές φορές πως δεν ήρθε για να μείνει ως πρώτος προπονητής. Καλέστηκε να έρθει στο ΑΠΟΕΛ την δεδομένη στιγμή που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει η απομάκρυνση του κ. Ντολ. Όταν ήρθε ο κ. Κόρε, ο κ. Χατζηλούκας ήταν ο βοηθός του. Πλέον, πήγε στον αρχικό πόστο που εδώ και χρόνια θέλαμε να έχουμε στο ΑΠΟΕΛ. Θέλαμε να έχουμε ένα scouter να βλέπει ζωντανά τα παιχνίδια. Αυτό θα είναι το πόστο του κ. Χατζηλούκα. Ήδη προγραμματίστηκε ένα 20ήμερο ταξίδι για να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια των ομάδων, Ατλέτικο Παραναένσε και Σάο Πάολο και να δει υποψήφιους στόχους. Σε συνεργασία πάντοτε με τον προπονητή της ομάδας. Τελευταίος λόγος, πάντοτε, είναι στον προπονητή».

Για την επιλογή του κ. Κόρε στην τεχνική ηγεσία και τον κ. Τέτι: «Στον κατάλογο που είχαμε για την πρόσληψη του κ. Κόρε, υπήρχαν πάρα πολύ προπονητές, 40 περίπου. Θέλαμε να επιλέξουμε τον προπονητή που στην προδιαγραφή που δίναμε ως διοίκηση, ήταν να είναι γνώστης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, να είχε κάνει πρωταθλητισμό και να είναι διαφορετικής κουλτούρας. Εδώ ήταν το λάθος μας. Θέλω να τονίσω πως στην πρόσληψη του κ. Κόρε, ο κ. Τέτι δεν ήταν τόσο σύμφωνος. Ερχόμενος στην Κύπρο ο κ. Κόρε, ήθελε να έχει την αποκλειστικότητα στις μεταγραφές τον Ιανουάριο. Ο κ. Τέτι δεν ήθελε να είναι σε δεύτερο ρόλο. Είχαμε μία άψογη συνεργασία. Με τα καλά του και κατά κακά του, με τα σωστά και τα λάθη του, ήταν ένας εξαίρετος επαγγελματίας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια».

Για την απόδοση των ποδοσφαιριστών: «Είναι διάφοροι λόγοι. Οι προπονήσει του προπονητή, η τακτική του. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε ένα διαφορετικό ΑΠΟΕΛ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ξέρουμε ποιοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Για τον Λούκας Σόουζα: «Αν δεν ικανοποιηθούμε, δεν θα φύγει κανένας παίκτης».