Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

ΠΑΠΟΥΤΣΟΣ:Ο κάθε εμπλεκόμενος είναι υπόλογος των πράξεων του. Ο καθένας είναι αθώος μέχρι απόδειξης του αντιθέτου

12 Φεβρουαρίου, 2020
502 Views
0 Comments
ΠΑΠΟΥΤΣΟΣ:Ο κάθε εμπλεκόμενος είναι υπόλογος των πράξεων του. Ο καθένας είναι αθώος μέχρι απόδειξης του αντιθέτου

Τις τελευταίες εξελίξεις με τις συλλήψεις των Ανδρέα Κωνσταντίνου και Δημήτρη Μασιά σχολίασε στον Super Sport FM 104.0, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος.
Η αρχική του τοποθέτηση: «Είμαι στη γραμμή, γιατί ποτέ δεν φοβήθηκα να τοποθετηθώ. Ο καθένας είναι αθώος μέχρι απόδειξης του αντιθέτου. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουμε στο έργο της δικαιοσύνης. Ο κάθε εμπλεκόμενος είναι υπόλογος των πράξεων του και πρέπει να πάρει το τίμημα που του αναλογεί».
Για τη θέση του Συνδέσμου: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Η ομοσπονδία έχει υποχρέωση να κάνει άμεσες ενέργειες. Όταν το όνομα σου είναι εμπλεκόμενο, η ομοσπονδία πρέπει να λειτουργήσει για να προστατεύσει το άθλημα αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Δεν έχουμε δικαίωμα να πράξουμε οτιδήποτε άλλο πέραν από το περιμένουμε το αποτέλεσμα».
Αν έχουν κάποιες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Αυτοί που πρέπει να μας ενημερώσουμε είναι από την ΚΟΠ. Δόθηκε από κοινού τοποθέτηση για πάταξη της διαφθοράς. Όποιος είναι ένοχος, να τιμωρηθεί. Ο χώρος μας είναι ο πιο παρεξηγημένος. Από το πιο μικρό θέμα μέχρι το πιο μεγάλο, είμαστε το επίκεντρο. Θα περιμένουμε. Οι πρώτοι που θέλουμε κάθαρση είμαστε εμείς. Ας ελπίσουμε ότι ο πρώτος ένοχος θα είναι το έναυσμα για να περιοριστούν τα κακώς έχοντα στο χώρο».
Για το ότι στιγματίζεται ο σύνδεσμος: «Στιγματίζεται ολόκληρο το σώμα του ποδοσφαίρου. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έτυχε αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή και ξεκίνησε με προσδοκίες. Δεν κάνω τον συνήγορο του, αλλά ούτε μπορώ να τον καταδικάσω. Θα είναι με λύπη και οδύνη αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται».
Αν μίλησε με δικούς του ανθρώπους: «Δεν μίλησα. Δεν μπορώ να κάνω παρεμβάσεις ενώ είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία. Έχουμε υποχρέωση να επιλύσουμε θέματα που είναι σημαντικά. Ο χώρος του ποδοσφαίρου βάλλεται από παντού. Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις για να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο».
Τι έκαναν οι διαιτητές για να μην έχουν αυτή την επίθεση; «Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες με κάποια μέτρα. Εμείς είπαμε ότι η διαχείριση πρέπει να είναι τέτοια, ούτε ώστε να είναι στους καταλόγους οι κατάλληλοι διαιτητές. Πηγαίνουν οι διαιτητές μας στο εξωτερικό και σπάνια έρχονται με καλή αξιολόγηση. Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση και αξιολόγηση. Δεν μπορείς ένας διαιτητής να παίζει συνέχεια σε δύσκολους αγώνες. Οι διαιτητές μας χρειάζονται καθαρό μυαλό για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο σωστός διαιτητής αν μπει στο γήπεδο και είναι σωστός, αν κάνει και λάθος δεν θα κριθεί με το βαθμό που σκέφτεται η πλειοψηφία. Χρειάζεται να στηρίξουμε τους διαιτητές και να δώσουμε ένα νέο ξεκίνημα».
Για τους ξένους διαιτητές: «Εύχομαι το προϊόν να είναι τέτοιο που να παραδειγματίσει τους πάντες. Εύχομαι η δαπανηρή επένδυση να πιάσει τόπο».

Comments are closed.