28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λογάριαζαν χωρίς τον Εθνικό!Άθλος στο ΓΣΠ .Ήττα σοκ για την Ομόνοια

Λογάριαζαν χωρίς τον Εθνικό!Άθλος στο ΓΣΠ .Ήττα σοκ για την Ομόνοια

By on 9 Φεβρουαρίου, 2020 0 3125 Views

Η Ομόνοια είχε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή αφού χθες έχασε η Ανόρθωση και όλοι πίστευαν ότι θα κέρδιζε εύκολα τον Εθνικό .Λογάριαζαν όμως χωρίς τα παιδιά του Εθνικού που πήγαν στο ΓΣΠ για να παλέψουν τον άνισο αγώνα αφού δίνουν μάχη για σωτηρία…Όχι μόνο δεν έχασε ο Εθνικός αλλά πήρε μια σπουδαία νίκη.Κέρδισε 2-1 την Ομόνοια προκαλώντας σοκ στους χιλιάδες οπαδούς της που ετοιμάστηκαν να πανηγυρίσουν άνοδο στην κορυφή.Ταυτόχρονα όσοι είχαν έτοιμο για υποβάθμιση τον Εθνικό ας αλλάξουν ιδέα…γιατί έχει δυνάμεις να παλέψει για την παραμονή του.

Οι εκπλήξεις λοιπόν της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta… συνεχίστηκαν και στο ΓΣΠ όπου ο Εθνικός Άχνας πέτυχε άθλο με σπουδαίο διπλό κόντρα στην Ομόνοια(1-2) που «καιγόταν» για βαθμούς αφού με νίκη έπιανε κορυφή.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ομόνοια να ψάχνει το γκολ και με κύριο εκφραστή της τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ να φτιάχνει φάσεις. Στο 13’ ζήτησαν κόκκινη οι γηπεδούχοι, για φάουλ του Κορρέα πάνω στον Άγγλο επιθετικό με τον Κωνσταντίνο Φελλά να κρίνει ότι δεν ήταν παράβαση για κόκκινη. Ο φορ των πρασίνων απείλησε τρεις φορές στο πρώτο 45λεπτο, όμως μία η αστοχία και μία ο Μπογκατίνοφ, άφησαν την Ομόνοια στο μηδέν.

Με την επανέναρξη του β’ ημιχρόνου, η Ομόνοια είχε την ευκαιρία της με τον Τζιωνή στο 53’, όμως ο Εθνικός στο 59’ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντίαν Κλάφουριτς. Η Ομόνοια σάστησε, τα βρήκε σκούρα, όμως ήρθε το λάθος του Κορρέα στο 73’ που έβαλε το χέρι σε γύρισμα του Ακιντόλα, το είδε ο ρεφ του αγώνα, και υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ντάρμπισαϊαρ το εκμεταλλεύτηκε, ισοφάρισε, όμως μετά από τρία λεπτά η μπάλα στήθηκε στην απέναντι άσπρη βούλα, αφού ο Βίτορ Γκόμες ανέτρεψε τον Μαρκόσκι, που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Εθνικό. Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, αφού η Ομόνοια δεν βρήκε στόχο ενώ ακόμα ένα γκολ του Εθνικού από τον Κονέ στο 94΄δεν μέτρησε αφού ήταν σε θέση οφσάιντ με την Ομόνοια να δέχεται την πρώτη της ήττα στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

76′ ΓΚΟΛ 1-2 Εύστοχος ο Μαρκόσκι από τα έντεκα βήματα, άγαλμα ο Παντίλιμον.

76′ Πέναλτι για τον Εθνικό. Ο Μαρκόσκι ανατράπηκε από τον Βίτορ Γκόμες, υπήρχε παράβαση κάτω χαμηλά.

74′ ΓΚΟΛ 1-1 Εύστοχος από τα έντεκα βήματα ο Ντάρμπισαϊαρ.

73′ Πέναλτι για την Ομόνοια. Γύρισμα του Ακιντόλα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κορρέα. Σωστή υπόδειξη του Κωνσταντίνου Φελλά.

59′ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Χριστοφή του Εθνικού με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα πρώτα στην αριστερή κάθετη δοκό του Παντίλιμον και στη συνέχεια στα δίχτυα.

55′ Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι για πέσιμο στην περιοχή του Μποτεάκ, μετά από παρέμβαση του Ντεϊβίσον. Η επαναληπτική προβολή δείχνει τον αμυντικό του Εθνικού να παίζει καθαρά την μπάλα. Ο Γάλλος που ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

13′ Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους που ζήτησαν κόκκινη κάρτα σε φάουλ του Κορρέα πάνω στον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος που έβαλε την μπάλα μπροστά και έφευγε απέναντι από τον Μπογκατίνοφ, ανατράπηκε από τον αμυντικό του Εθνικού, που δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Ο Άγγλος επιθετικός που άνοιξε κάπως πλάγια την μπάλα θέλοντας να αποφύγει τον τερματοφύλακα του Εθνικού και ήταν στην κρίση του διαιτητή για το αν θα τον απέβαλε ή όχι.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Παντίλιμον, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Μαυρίας, Β. Γκόμες, Γκόμεθ(15′ Τζιωνής), Ορτέγα(64′ Ακιντόλα), Μποτεάκ, Τιάγκο(75′ Μικού), Ντάρμπισαϊαρ

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Χούμποτσαν, Στυλιανού, Μανρίκε, Κούσουλος, Κακουλλής, Μικού

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντίαν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρντ, Μιγκελίτο, Χαραλάμπους, Ντεϊβίσον, Κουντόμπιακ, Κοστόφσκι(65′ Κονέ), Κυπριανού(86′ Φοινίρης), Χριστοφή, Κορρέα, Ι. Μαρκόσκι(81′ Κ. Ηλία)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μ. Ηλία, Μ. Μαρκόσκι, Κουσιάππα, Παπαγεωργίου, Ιωάννου

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κωνσταντίνος Φελλάς (Όμηρος Τζιωρτζής – Νίκος Καλησπέρας), 4ος: Λεόντιος Τράττος, Παρ.: Μιχάλης Καραϊσκάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κορρέα, Κουντόμπιακ, Κοστόφσκι, Κυπριανού

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7286