18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε πάθος και τύχη ο Ολυμπιακός έκανε το μπαμ!Τραγική η Ανόρθωση έχασε 2-1

Mε πάθος και τύχη ο Ολυμπιακός έκανε το μπαμ!Τραγική η Ανόρθωση έχασε 2-1

By on 8 Φεβρουαρίου, 2020 0 3091 Views

Ύστερα από 19 χρόνια ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την Ανόρθωση μέσα στο Μακάρειο στάδιο υποχρεώνοντάς την μάλιστα στην 3η της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
Καλύτερος και πιο ουσιαστικός ο Ολυμπιακός στο Α’ ημίχρονο προηγήθηκε της Ανόρθωσης με αυτογκόλ του Σίλντενφελντ (41’). Ήταν τραγικό λάθος από τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλοπου μια εύκολη σέντρα πήγε να διώξει την μπάλα με γροθιές,η μπάλα κτύπησε στον Κροάτη και κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ομάδας της Αμμοχώστου.
Πάντως, το συγκρότημα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν πιο επικίνδυνο και πριν από το  γκολ κατέγραψε δύο πολύ καλές φάσεις και η Ανόρθωση μόλις μια με τον Ράγιος.
Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλύτερο θέαμα και κατέγραψαν περισσότερες ευκαιρίες με τον Ολυμπιακό να κρατά το υπέρ του αποτέλεσμα. Λίγο πριν από το 90λεπτο ο Ψάλτης ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Κα σκόραρε με κοντινό πλασέ ύστερα από σέντρα του Κίκο. Η Ανόρθωση μείωσε στις καθυστερήσεις με πλασέ από τον Ντούρις μετά από πάσα του Κατσαράβα.

O Ολυμπιακός   έπαιξε με πάθος και πειθαρχία ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του. Ευτύχησε να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του Α΄ ημιχρόνου και έτσι πήγε στο διάλειμμα με ψυχολογία και στο β΄ ημίχρονο έχοντα το προβάδισμα έφερε το ματς στα μέτρα του και με αντεπιθέσεις κυνηγούσε το δεύτερο γκολ το οποίο ήρθε ένα λεπτό πριν σκοράρει η Ανόρθωση !Ήταν δίκαια η νίκη του Ολυμπιακού που είχε τις δικές του απουσίες όμως φάνηκε να έχει πιο πολλές δυνάμεις και θέληση με όλους τους παίκτες του τα δλινουν όλα και στα 90΄.

Η άσχημη μέρα για την Ανόρθωση φάνηκε πριν αρχίσει ο αγώνας. Είχε τις απουσίες και των τριών αμυντικών μέσων της(Μαργκάσα, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι)απουσίαζε ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός της ,ο Καλτσάς, δεν ήταν έτοιμος ο Οκριασβίλι και στην προθέρμανση ο Λόρια τέθηκε εκτός μάχης με πρόβλημα στη μύτη που αποκόμισε από τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ όταν δέχθηκε κτύπημα από αντίπαλο.

 Με την έναρξη του αγώνα η Ανόρθωση φάνηκε κουρασμένη, νωθρή και χωρίς καλή διάθεση χάνοντας τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Χαμένες μάχες και λάθη στο κέντρο ,αδυναμίες στην επίθεση , με πεσμένο τον Ράγιος που δεν συνήλθε μετά τον τραυματισμό του.

Παρόλα αυτά το ημίχρονο πήγαινε στο τέλος του με το 0-0 να είναι το πιο πιθανό σκορ. Σε μια ακίνδυνη σέντρα όμως έγινε το τραγικό λάθος και η καράμπολα που έφερε το αυτογκόλ και το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κάπως η Ανόρθωση αλλά πάλι δεν πέρασε την μετριότητα με τα λάθη στην άμυνα να προκαλούν ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό .Προσπάθησε με Εγγλέζου και Ανανίτζε ο Κετσπάγια να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα όμως κάποιες επινοήσεις του Ανανίτζε δεν είχαν θετικούς αποδέκτες . Ο  Κατσαράβα μάλλον καθυστέρησε να μπεί στο παιγνίδι και η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε σοβαρή δυσκολία να κρατήσει την επίθεση της Ανόρθωσης .Το γκολ του Ντούρις από πάσα του Κατσαράβα ήρθε πολύ αργά αφού προηγήθηκε τραγική αδράνεια στην άμυνα και το δεύτερο γκολ του Ολυπιακού.


Με την ήττα αυτή η Ανόρθωση έχασε έδαφος αφού παραμένει στους 40 βαθμούς και αν κερδίσει αυριο η Ομόνοια τον Εθνικό θα περάσει δεύθτερη, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε ανάσα αφού ανέβηκε στους 20 βαθμούς.

41′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό (1-0) με αυτογκόλ του Σίλντενφελντ. Η σέντρα του Κα από δεξιά ο Παπαδοπουλος προσπάθησε να διώξει μπάλα με τα χέρια αυτή κτύπησε στον Κροάτη και η μπάλα κατέληξε γκολ.


89′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό και 2-0 με κοντινό πλασέ ύστερα από σέντρα του Κίκο.
91′ ΓΚΟΛ για την Ανορθωση με πλασέ του Ντούρις, ύστερα από πάσα του Κατσαράβα.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδουλου): Βελλίδης, Σαμπίνια, Κίκο, Οικονομίδης, Κα (80′ Ψάλτης), Βινίσιους (93′ Μουκτάρης), Κοφί, Αζουλάο, Νάνι, Κυριάκου, Αγιτέ (73′ Σωτηρίου).
Στον πάγκο: Χατζηγαβριήλ, Μπάιζα, Ψάλτης, Λ.Ανδρέου, Σωτηρίου, Στ.Ανδρέου, Βενιζέλος, Ολαβάρια, Μουκτάρης

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Παπαδόπουλος, Σελίν (46′ Εγγλέζου), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Βασιλακάκης, Ιωάννου (62′ Ανανίντζε), Ράγιος, Χριστοφή, Μανθάτης,(76’Κατσαράβα) Ντούρις
Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Λόρια, Π.Αρτυματάς, Εγγλέζου, Κατσαράβα, Πηλέας, Χατζηβασίλης, Ανανίτζε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγιτέ (6η), Βελλίδης

ΘΕΑΤΕΣ: 806 εισιτήρια

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Α’ βοηθός:  Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Β’ βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Στρούθου
Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου