25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανούσιο ντέρμπι και 0-0.Ο Βασίλης αρνήθηκε πέναλτι στην Ανόρθωση

Ανούσιο ντέρμπι και 0-0.Ο Βασίλης αρνήθηκε πέναλτι στην Ανόρθωση

By on 5 Φεβρουαρίου, 2020 0 5485 Views

Το ντέρμπι ήταν μέτριο με τακτική αλληλοεξόντωσης από τις δύο ομάδες με πολλά λάθη και χωρίς γκολ με την Ανόρθωση να παραμένει στην κορυφή με 2 βαθμούς διαφορά από την Ομόνοια και 5 από το ΑΠΟΕΛ.Ωστόσο ο διεθνής και έμπειρος διαιτητής Β.Δημητρίου δεν ήταν καν μέτριος..Δεν εφάρμοσε ομοιόμορφα τους πειθαρχικού κανονισμούς ενώ αρνήθηκε δύο πέναλτι στην Ανόρθωση στα μέσα του Β’ ημιχρόνου.Γενικά δικαίωσε την απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που στα τελευταία λεπτά άγγιξε τη νίκη έχοντας δοκάρι στις καθυστερήσεις και ένα εξαιρετικό σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λόρια.Στο υπόλοιπο παιγνίδι δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις για ευκαιρίες αλλά έλειψαν οι καλές φάσεις.Ιδιαίτερα στο Α’ημίχρονο έγινε κακό παιγνίδι χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο με το σκορ να δίνει όλη την εικόνα του ημιχρόνου.Στο Β’ημίχρονο ανέβασε ρυθμούς η Ανόρθωση αρχικά και το ΑΠΟΕΛ στην συνέχεια χωρίς να περνά την μετριότητα το παιγνίδι.Υπήρχε όμως περισσότερη ένταση και διάθεση από τις δύο ομάδες αλλά με πολλά λάθη.

Το τελικό 0-0 σαν αποτέλεσμα ικανοποιεί περισσότερο την Ανόρθωση που έφυγε από το ΓΣΠ με ένα πολύτιμο βαθμό όμως νιώθει αδικημένη από την διαιτησία του Β.Δημητρίου αλλά και του βοηθού.Μ.Καλογήρου που την ανέκοψε με οφσάιντ που δεν ήταν δια γυμνού οφθαλμού.Το ΑΠΟΕΛ με αρκετές ελλείψεις δεν μπόρεσε να επιβληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.Κινήθηκε στην μετριότητα και ζέστανε τους οπαδούς του μόνο στα τελευταία λεπτά που παραλίγο να πάρει το τρίποντο.Η ισοπαλία δεν θα είναι άσχημη αν αντιδράσει νικηφόρα στα ντέρμπι που ακολουθούν.

ΦΑΣΕΙΣ

90΄+6 Σουτ του Βιντιγκάλ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
90΄+6 Σουτ στην κίνηση από τον Μερκή, απέκρουσε ο Λόρια, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

74΄ Πέναλτι ζήτησε η Ανόρθωση σε πτώση του Ντούρις στην περιοχή για σπρώξιμο του Μερκή και ενώ ο επιθετικός της Ανόρθωσης ήταν απέναντι από τον Μπέλετς.Ο Β.Δημητρίου δεν σφύριξε ούτε αυτή την παράβαση που θα ήταν και κόκκινη κάρτα.
72΄ Πέναλτι ζήτησε η Ανόρθωση για χέρι του Σάβιτς στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράγιος. Ξεκάθαρη η παράβαση και κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης.


48΄ Πέναλτι ζήτησε η Ανόρθωση σε πτώση του Καλτσά στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μιχαΐλοβιτς. Στην επαναληπτική προβολή της φάσης δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.



9΄ Πτώση του Χαλένιους στην περιοχή, μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Βργκοτς. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι.


ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σάβιτς, Ιωάννου, Άλεφ (58΄ Ντε Βινσέντι), Σόουζα, Μάτιτς, Γιάκολις (63΄ Βιντιγκάλ), Μακρής, Χαλένιους (71΄ Πάβλοβιτς)
Στον πάγκο: 
Βάτερμαν, Χάνι, Βούρος, Καλογήρου, ΣιέληςΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια):  Λόρια, Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Βασιλακάκης, Ράγιος, (93’Π.Αρτυματάς)Καλτσάς (79΄ Ιωάννου), Μανθάτης (66΄ Ντούρις)
Στον πάγκο: 
Γιωργαλλίδης, Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Κατσαράβα, Πηλέας, Χατζηβασίλης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 
Βασίλης Δημητρίου (Παύλος Γεωργίου – Μάριος Καλογήρου), 4ος: Κυριάκος Χριστοδούλου, Παρ.: Ανδρέας Γεωργίου ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μακρής, Μερκής, Πάβλοβιτς / Λόρια, Καλτσάς (3η), Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματάς (3η), ΒασιλακάκηςΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΣΠΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7.022 (5.406 ΑΠΟΕΛ – 1.616 Ανόρθωση)ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΠΟΕΛ: 
Άλεφ, Μάτιτς (2)Ανόρθωση: Γκαλίτσιος, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Καλτσάς, Μανθάτης, Ντούρις (2)