29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΟΥΣΙΟΣ:Θα προστατευτεί με όλα τα δυνατά μέσα όποιος δώσει πληροφορίες για στημένα παιγνίδια

ΚΟΥΣΙΟΣ:Θα προστατευτεί με όλα τα δυνατά μέσα όποιος δώσει πληροφορίες για στημένα παιγνίδια

By on 30 Ιανουαρίου, 2020 0 547 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην κυβέρνηση για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Για την σύσκεψη που θα γίνει: «Είχε συγκληθεί εδώ και αρκετό καιρό αυτή η σύσκεψη για τις 7 του Φεβράρη. Και αφορούσε την κατάσταση και την εγκατάσταση των γηπέδων, την αναβάθμιση σε συσχετισμό με την εφαρμογή της κάρτας, που είχε μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα. Με την εξέλιξη των γεγονότων που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, ο ΠτΔ αποφάσισε όπως προστεθεί ένα ακόμη θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, που θα είναι η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα συμμετέχει και η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ και η τριμελής επιτροπή. Θα ζητήσει να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και φαντάζομαι θα δώσει και τις κατευθυντήριες γραμμές. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα που είναι δυνατόν, με στόχο να πατάξουμε αυτά τα δεδομένα που επικρατούν στο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
Έχουμε πέραν τον 80 φακέλων, έχουμε βομβιστικές επιθέσεις. Θα πρέπει επιτέλους, οποίοι έχουν οποιοδήποτε στοιχείο ή μαρτυρία που θα δώσει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές, να προσφύγουν στις αρχές, να γίνει η διερεύνηση και με τη σειρά του ο Γενικός Εισαγγελέας να προωθήσει αυτά τα δεδομένα στο δικαστήριο. Κάνουμε παράκληση, έκκληση για αυτό. Θέλω να τονίσω την ίδια διαβεβαίωση με τον πρόεδρο. Θα προστατευτεί με όλα τα δυνατά μέσα όποιος δώσει αυτές τις πληροφορίες. Να επιβεβαιώσω την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του ΠτΔ να προστατεύσει όποιον δώσει στοιχεία στην Αστυνομία».
Για το αν έχει ευθύνη η ΚΟΠ: «Η ηγεσία της ΚΟΠ είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί το κράτος να επεμβαίνει στην ΚΟΠ. Δεν επιτρέπεται να έχει παρέμβαση στην ΚΟΠ ή στα σωματεία. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθεί είναι και αυτό. Για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η ΚΟΠ για την πάταξη αυτών των αδικημάτων και της διαφθοράς».
Για το θέμα με τους φακέλους: «Αυτό το θέμα μας απασχολεί δεκαετίες. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε μαρτυρία και να φέρουμε κάποιους ενώπιον της δικαιοσύνης».
Για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου: «Έχουμε πει ότι με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει, υπάρχουν κάποιες πρόνοιες, παρείσφρησης στο κείμενο, που καθιστούν το νόμο, λειψό. Γίνονται συζητήσεις για το θέμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μελετήσει τον νόμο και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ΠτΔ».