19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Του πήρε τον αέρα.Με νίκη και στο ΓΣΠ προκρίθηκε ο Απόλλωνας

Του πήρε τον αέρα.Με νίκη και στο ΓΣΠ προκρίθηκε ο Απόλλωνας

By on 29 Ιανουαρίου, 2020 0 2482 Views

Ο Απόλλωνας πήρε τον σέρα του ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο και με δεύτερη νίκη στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Coca Cola στους 8 κερδίζοντας και ψυχολογία.. Οι γαλάζιοι πέρασαν με δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 2-1 με σκόρερ τους Παπουλή στο 25’ και Πίττα στο 90’ +5’ και θα δώσει το παρόν του στην κλήρωση της Πέμπτης για να μάθει τον αντίπαλο στη φάση των 8. Από την πλευρά του το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε προσωρινά με τον Σάβιτς στο 79’, ενώ δικαιολογημένα έχει παράπονα από τον Τιμόθεο Χριστοφή για το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 7’ στην ανατροπή του Ντε Βινσέντι από τον Αγκίρε.

Ο Απόλλωνας πέρασε θριαμβευτικά, το ΑΠΟΕΛ  αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση και έχασε ένα από τους στόχους που είχε για την φετινή σεζόν.

Πολύ πιο απαιτητικοί ήταν οι γαλαζοκίτρινοι στο ξεκίνημα του αγώνα, όπου έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και ήταν πολύ πιο απειλητικοί από τους γαλάζιους της Λεμεσού. Μάλιστα στο 7’ δικαιούνταν να πάρουν πέναλτι στην ανατροπή του Ντε Βινσέντι από τον Αγκίρε εντός περιοχής, με τον Τιμόθεο Χριστοφή να κάνει λάθος και να δίνει άουτ για τους φιλοξενούμενους.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Απόλλωνας αξιοποιώντας τη λανθασμένη λειτουργία του ΑΠΟΕΛ στον ανασταλτικό τομέα, άνοιξε το σκορ με τον Παπουλή, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και ασίστ του Γκακπέ που μπήκε από αριστερά στην περιοχή. Το γκολ έδωσε στον Απόλλωνα την ευκαιρία να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση το ματς, έχοντας γείρει για τα καλά τα δεδομένα υπέρ της ομάδας της Λεμεσού.

Στην επανάληψη προσπάθησε με γρήγορες αλλαγές ο Κόρε Ινγκερμπρίγκτσεν να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Σιγκούρνταρσον από το ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου και λίγα λεπτά αργότερα τους Μάτιτς και Βιντιγκάλ. Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά για μεγάλο διάστημα δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις, με τον Απόλλωνα να κρατά με άνεση το προβάδισμα. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 79’ από ένα κεντρικό αμυντικό τον Σάβιτς που προωθήθηκε λόγω ύψους και σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάτιτς. Ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη σε φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ, αφού αξιοποιώντας τα κενά που άφησε στην άμυνα το ΑΠΟΕΛ σε ξαφνική αντεπίθεσή, ο Ντένιτς με εξαιρετική ατομική ενέργεια έδωσε τη μπάλα στον Πίττα που σκόραρε και τελείωσε το ματς στις καθυστερήσεις. .

ΑΠΟΕΛ (Κ. Ινγκεμπρίγκτσεν): Βάτερμαν, Μιχαίλοβιτς, Ιωάννου, Σάβιτς, Σιέλης, Άλεφ, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (56΄Μάτιτς), Εφραίμ. Γέφτοβιτς (57′ Βιντιγκάλ), Πάβλοβιτς (46′ Σιγκούρνταρσον).

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ. Αυγουστή): Μολ, Νσούε, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Σακέτι, Ντένιτς, Αγκίρε (90’ Βασιλείου), Πέδρο, Παπουλής (64′ Γιαννιώτας), Γκακπέ (80′ Πίττας), Μπένσοπ.