25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Κυρία με τριάρα στους 8.(Γεύση από Ανανίτζε.Αγωνία για Νταουσβίλι)

Η Κυρία με τριάρα στους 8.(Γεύση από Ανανίτζε.Αγωνία για Νταουσβίλι)

By on 29 Ιανουαρίου, 2020 0 2335 Views

Χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση, η Ανόρθωση πήρε το εισιτήριο για την κλήρωση της Πέμπτης και την φάση των «8» του κυπέλλου, κερδίζοντας με 3-0 τον Ολυμπιακό στο «Αντώνης .Παπδόπουλος».Πήρε χρόνο συμμετοχής ο Ανανίτζε που φθηνά την γλύτωσε από το σκληρό φάουλ του Ροζλερο ενώ υπάρχει αγωνία για τον Νταουσβίλι που αποχώρησε τραυματίας από αχρείαστο πάτημα αντιπάλου γύρω στο 80′.

Πρωταγωνιστής για την «Κυρία» ο Νίκος Καλτσάς που δημιούργησε τα πρώτα δύο γκολ, και πέτυχε το τρίτο. Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, λόγω αποβολής(απευθείας) του Ροζέριο στο 88’, που έπαιξε πολύ επικίνδυνα πάνω στον Ανανίτζε.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ανόρθωση, αφού στις πρώτες δύο φάσεις του αγώνα, βρήκε και στις δύο το δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά στο 14’ μετά από ένα όμορφο συνδυασμό και σέντρα του Καλτσά, ο Βασιλακάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Σίλντενφελντ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ελλαδίτη ακραίου επιθετικού, διαμόρφωσε το 2-0. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα την Ανόρθωση.
Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έκανε συντήρηση δυνάμεων στο β’ ημίχρονο, όμως ο Καλτσάς στο 58’ έγραψε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Ολυμπιακός είχε μία τριπλή φάση στο 73’, όμως δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, ούτε ο Κοφί, ούτε ο Αγιτέ ούτε ο Σωτηρίου. Το τελικό 3-0, έδωσε τη πρόκριση στην «Κυρία», σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα

86′ Κόκκινη κάρτα στον Ροζέριο. Με δέκα ο Ολυμπιακός. Σωστή απόφαση από τον Βασίλη Δημητρίου, αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού έπαιξε επικίνδυνα πάνω στον Τζάνο Ανανίτζε έχοντας ψηλά το πόδι του, χτυπώντας τον με τις τάπες στο αριστερό πόδι.
73′ 
Τριπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σουτ του Κοφί, έδιωξαν προσωρινά οι γηπεδούχοι, ακολούθησε νέο σουτ του Αγιτέ με την μπάλα να σταματά στα σώματα, τρίτη προσπάθεια με τον Σωτηρίου που έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στην αριστερή κάθετη δοκό και να καταλήγει έξω.
58′ ΓΚΟΛ 3-0 Σέντρα ακριβείας από τον Μανθάτη από τα αριστερά, ο Καλτσάς έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
50′ 
Μακρινό σουτ του Αρτυματά, η μπάλα πέρασε αρκετά έξω, από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

42′ 
Ο Μανθάτης βγήκε επικίνδυνα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, έκανε το πλασέ όμως ο Βελλίδης έδιωξε με υπερένταση.
38′ 
Μακρινό σουτ του Βινίσιους, η μπάλα πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.
20′ ΓΚΟΛ 2-0 Κόρνερ του Καλτσά από τα αριστερά, ο Σίλντενφελντ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
14′ ΓΚΟΛ 1-0 Πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια από τους γηπεδούχους, άλλαξαν γρήγορα την μπάλα Γκαλίτσιος και Καλτσάς με τον δεύτερο να κάνει την σέντρα, ο Βασιλακάκης από κοντά με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

4′ Ο Κα μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, έκανε το αριστερό σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω και ενώ ήταν σε πολύ καλή θέση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Σελίν, Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς(71′ Ιωάννου), Νταουσβίλι(81′ Π. Αρτυματάς), Βασιλακάκης, Μανθάτης, Καλτσάς, Κατσαράβα(57′ Ανανίτζε)
Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Εγγλέζου, Ράγιος, Πηλέας, Ντούρις, Σαντίκ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βελλίδης, Κοφί, Κίκο, Σαμπίνια(53′ Νάνι), Σωτηρίου, Βινίσιους(46′ Ακόστα), Παχίπης, Ροζέριο, Κα, Μπιλάλ(62′ Ψάλτης), Αγιτέ
Στον πάγκο: Χατζηγαβριήλ, Μπάιζα, Κυριάκου, Βενιζέλος, Ανδρέου, Αζουλάο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι, Βργκοτς, Κατσαράβα / Σαμπίνια, Παχίπης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ροζέριο(87′)
ΓΗΠΕΔΟ: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΘΕΑΤΕΣ: 2500ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βασίλης Δημητρίου (Χ. Χαραλάμπους, Ι. Λαζάρου), 4ος: Γ. Νικολάου, Παρ. Διαιτησίας: Μ. Τσαγγάρης.