18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:Ζητήθηκαν από τον πρόεδρο της Ομόνοιας τα στοιχεία και δεν τα έδωσε

ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:Ζητήθηκαν από τον πρόεδρο της Ομόνοιας τα στοιχεία και δεν τα έδωσε

By on 28 Ιανουαρίου, 2020 0 559 Views

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αντιπροσωπεία της UEFA και στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη και του Προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, και υπό την προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Γιώργο Σαββίδη.
Αμέσως μετά το τέλος της έκανε δηλώσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης:

«Η αστυνομία έχει στα υπόψην της την μεθοδολογία βάσει της οποίας ετοιμάζονται οι φάκελοι. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης στο αρχηγείο. Ερχόταν ένα πακέτο με πληροφορίες το οποίο πηγαίνει από την ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ και από εκεί στην αστυνομία. Τώρα αντιλήφθηκαν όλοι πως μαζεύονται οι πληροφορίες. Θα υπάρξει περαιτέρω εκπαίδευση των στελεχών της αστυνομίας από την ΟΥΕΦΑ στο μέλλον. Ήδη ανακοινώσαμε ότι υπάρχει ανώτερος αστυνόμος που είναι υπεύθυνος. Σε αυτόν μπορούν να απευθύνονται όλοι όσο έχουν πληροφορίες. Επαναλαμβάνω την παράκληση μου ότι όσοι ξέρουν πληροφορίες και αγαπούν το ποδόσφαιρο να της δίνουν εκεί που πρέπει, στην αστυνομία» είπε αρχικά.
Θα κληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος είπε κάποια πράγματα; «Ο Πρόεδρος έχει πλήρη επίγνωση τι γίνεται. Αυτό που ανέφερε ήταν ότι οφείλουμε να απομονώσουμε τα σάπια μήλα από τον μηχανισμό του ποδοσφαίρου μας. Γιατί πρέπει να ξέρει ποιοι είναι; Ξέρει ότι γίνονται και γι’ αυτό έκανε λόγο για στάβλο του Αυγεία».
Είναι διασφαλισμένη η εχεμύθεια γι’ αυτούς που θα δίνουν πληροφορίες; «Η εχεμύθεια διασφαλίζεται. Ο υπεύθυνος αστυνόμος θα λάβει τις πληροφορίες με την δέουσα εμπιστευτικότητα. Πρέπει να δούμε και το νομικό μας σύστημα. Αν με τις πληροφορίες που δοθούν μπορεί η αστυνομία να χρησιμοποιήσει και άλλα όπλα, π.χ. να ακούσει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις».
Τι γίνεται με αυτό το νόμο; «Δεν είναι μόνο από την επιτροπή νομικών που έγινε δουλειά αλλά έγινε και από το Δικαιοσύνης Αν περάσουμε έναν νόμο θα πρέπει να τον περάσουμε σωστά. Εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για δύο σοβαρά σημεία του νόμου και εξακολουθώ να τις έχω τις αμφιβολίες αυτές. Υπάρχει ακόμα μια ανησυχία για μια πρόνοια ότι η παρακολούθηση είναι απαραίτητη για την διαλεύκανση. Θα τα συζητήσω αυτά με τον Γενικό Εισαγγελέα, θα ετοιμάσει αυτός την γνωμάτευση του, θα το συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν με βάσει τις πληροφορίες στον Γενικό Εισαγγελέα και την συζήτηση με τον Πρόεδρο κρίνει ο Πρόεδρος ότι πρέπει να αναπέμψει αυτό το θέμα θα το κάνει».
Δεν έγινε καμιά καταγγελία μέχρι τώρα; «Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έγινε επίσημη καταγγελία. Είχα κι εγώ συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, έγινε συνάντηση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην παρουσία και του αρχηγού και του βοηθού αρχηγού, του ανώτερου αστυνόμου Μαυρομμάτη και ενός ανακριτού. Ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ομόνοιας να δώσει στοιχεία και δεν τα έδωσε»
Αν δεν δώσει στοιχεία το θέμα μένεις ως εδώ ή θα προχωρήσετε αυτεπάγγελτα με βάσει τα όσα είπε; «Θα συζητηθεί αν και εφόσον φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ότι πρόεδρος ενός μεγάλου σωματείο έκανε σοβαρές καταγγελίες σε μια δημοσιογραφική διάσκεψη. Καθηκόντος η αστυνομία του ζήτησε να καταθέσει και το έκανε και από την πρώτη στιγμή η αστυνομία όταν έβγαλε ανακοίνωση η Ομόνοια. Δεν υπήρξε ανταπόκριση ούτε την πρώτη φορά από την Ομόνοια, τους είπαν να έρθει ο πρόεδρος και να αποφασίσουμε. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο, του διαβίβασα με τον πιο έντονο τρόπο για συγκεκριμένη ανησυχία του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλώσουμε οποιαδήποτε υπόθεση, κανόνισα με επιθυμία του την συνάντηση του με την ηγεσία της αστυνομίας και έγινε αυτό που είπα. Δεν ήμουν παρών στην σύσκεψη αλλά το θέμα έμεινε εκεί χωρίς να υπάρχει απάντηση στο αν δοθούν ή αν δοθούν στοιχεία. Δεν δόθηκαν στοιχεία, αυτό είναι που μετρά».