19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Υποχρέωση να δοθούν τα στοιχεία στην Αστυνομία (ευκαιρία να δοθεί σοβαρή και αξιόπιστη μαρτυρία.Τι λένε οι άλλες ομάδες για τις καταγγελίες της Ομόνοιας;)

Υποχρέωση να δοθούν τα στοιχεία στην Αστυνομία (ευκαιρία να δοθεί σοβαρή και αξιόπιστη μαρτυρία.Τι λένε οι άλλες ομάδες για τις καταγγελίες της Ομόνοιας;)

By on 28 Ιανουαρίου, 2020 0 372 Views

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος στην Κύπρο που να μην άκουσε ότι κάποιοι διεφθαρμένοι μέλη της διεφθαρμένης κοινωνίας μας, με διάφορους τρόπους  , με παράνομο στοίχημα ή άλλως πως, χρησιμοποιούν  το ποδόσφαιρο για να έχουν παράνομο χρηματικό κέρδος.

Δεν υπάρχουν και πολλοί που να αμφισβητούν ότι υπάρχει διαφθορά. Χρόνια η ασθένεια των στημένων αγώνων και τα όσα λέγονται ως φημολογία ή διαρροή πληροφοριών ,είναι αλήθεια ότι υιοθετούνται  από την μεγάλη μάζα των φιλάθλων γιατί όπως λέει και η ρήση όπου καπνός και φωτιά.

Αυτά που γίνονται συμβαίνουν και σε άλλες χώρες με πιο ψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Εκεί μάλιστα μιλάμε για άλλα μεγέθη διαφθοράς αφού είναι και διαφορετικά τα μεγέθη του χρήματος που κινείται. Η διαφορά είναι ότι αλλού έστω αραιά και που ,έστω και για κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν συλλήψεις ,τιμωρίες, καταδίκες με στοιχειοθέτηση των καταγγελιών σε βάρος των διεφθαρμένων. Στην Κύπρο το πρώτο βήμα έγινε με τις κωδικοποιημένες ποινές των φακέλων της ΟΥΕΦΑ για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα που οδηγούν σε στημένους αγώνες. Για τους φακέλους υπάρχουν συνέπειες άσχετα αν όλοι δηλώνουν αθώοι…Ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν φθάσαμε σε κάποιο πρόσωπο που να ενέχεται στην διαφθορά και στην παρανομία .Όλοι μας λένε ότι είναι δύσκολη η απόδειξη χωρίς αποδείξεις και μαρτυρίες και έχουν δίκιο…

Είχαμε όμως τις σοβαρότατες καταγγελίες από τον Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Παπασταύρου.

Τα διαιτητικά λάθη όσα βίντεο και να σταλούν στην ΟΥΕΦΑ δεν θα καταδικάσουν κανένα γιατί  τέτοια γίνονται σε όλα τα πρωταθλήματα και σε όλες τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ αλλά και της ΦΙΦΑ…Αυτό που θα οδηγήσει σε στοιχειοθέτηση των καταγγελιών και απόδειξη των όσων λέγονται και όσων οσμίζονται οι φίλαθλοι είναι η αποκάλυψη κάποιων ατόμων εντός ή εκτός ομάδων που κινούν τα νήματα της διαφθοράς.

Η πιο σοβαρή  και σημαντική  αναφορά του κ. Παπασταύρου είναι η ακόλουθη:

<<…Δυστυχώς από την ημέρα που ανέλαβα την Προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παράγοντες άλλων ομάδων ή άνθρωποι σχετικοί με το ποδόσφαιρο έχουν προτείνει, είτε σε εμένα, είτε σε άλλα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να εξαγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, είτε αντίπαλους παίκτες, είτε διαιτητές. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν και την ενιαία τιμή που υπάρχει για κατάκτηση πρωταθλήματος ή κατάκτηση κυπέλλου, δηλαδή να πληρώσουμε για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο. Μας είπαν ακόμη και να συμμαχήσουμε με κάποιους, να τους δώσουμε δηλαδή κάτι και να μας δώσουν αυτοί κάτι άλλο…>>

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Παράγοντες ομάδων ή άλλοι σχετικοί με το ποδόσφαιρο οι οποίοι για να προτείνουν κάτι τέτοιο  είναι συμμέτοχοι στην διαφθορά ή γνωρίζουν άλλους που καθοδηγούν την διαφθορά, πλησίασαν τον πρόεδρο ή άλλους ανθρώπους της Ομόνοιας για να τους προτείνουν να συμμετέχουν ως ομάδα στην διαφορά. Και μπράβο στην Ομόνοια που αρνήθηκε.

Αλλά αφού η Ομόνοια αποφάσισε να κάνει αυτό τον αγώνα κατά της διαφοράς με δυναμικό τρόπο (και πάλι μπράβο της)θα πρέπει τους διεφθαρμένους που την πλησίασαν να τους δώσει στην αστυνομία για τα περαιτέρω…

Γιατί να προσφέρει μέχρι 25 χιλιάδες σε άτομα που θα δώσουν στοιχεία για στημένα κλπ και να μην δώσει ή ίδια η Ομόνοια τα στοιχεία.

Αφού η Ομόνοια ξέρει ποιοι διεφθαρμένοι την πλησίασαν γιατί να περιμένει άλλους να της δώσουν άλλα στοιχεία. Η παράθεση των στοιχείων που έχει η Ομόνοια στις κρατικές υπηρεσίες  είναι υποχρέωση πλέον για να έχει αποτέλεσμα η καταγγελία της διαφθοράς.

Αυτοί που πρότειναν στην Ομόνοια να συμμετέχει στην διαφθορά είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στην διαφθορά ή ξέρουν καλά τους διεφθαρμένους.

Ας δοθούν τα στοιχεία λοιπόν από την Ομόνοια και αν το κράτος δεν κάνει καλά την δουλειά του θα είναι υπόλογο στην κοινωνία. Στο μεγάλο μέρος της καθαρής κοινωνίας γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι διεφθαρμένοι σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου είναι οι λίγοι έξυπνοι…που εκμεταλεύονται την ανοχή και την αφέλεια των πολλών έντιμων.

 Αν όντως αυτοί που πλησίασαν την Ομόνοια καθορίζοντας την τιμή για κατάκτηση του πρωταθλήματος ή και του κυπέλλου γνωρίζουν τον τρόπο και τα ποσά ,θα ήταν καλό να αποκαλύψουν την ταρίφα.

 Αναμένουμε και από τις άλλες ομάδες αντιδράσεις για τα πιο πάνω. Οι παράγοντες ομάδων ή άλλοι σχετικοί με το ποδόσφαιρο που πλησίασαν την Ομόνοια προτείνοντας της να εμπλακεί σε ένα παιγνίδι διαφθοράς, λογικά θα καθόρισαν τους τίτλους των τελευταίων χρόνων. Και αν στο πρωτάθλημα τα πυρά στρέφονται στο ΑΠΟΕΛ που μονοπωλεί τους τίτλους με  σερί, στο κύπελλο από την περίοδο 2010-11 μέχρι το 2018-19  το κατέκτησαν η Ομόνοια(2)Απόλλων(3)ΑΠΟΕΛ(2) ΑΕΚ(1)ΑΕΛ (1).

 Αν όντως υπήρχε ταρίφα θα μάθουμε μόνο αν οι …μεσάζοντες μιλήσουν στην αστυνομία ,και αυτούς μόνο όσοι τους γνωρίζουν μπορούν να τους δώσουν . Και αφού τους γνωρίζει η Ομόνοια οφείλει να τους δώσει γιατί μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα ο αγώνας κατά της διαφθοράς…Τώρα είναι η ευκαιρία να δοθεί σοβαρή και αξιόπιστη μαρτυρία !