29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Aνέβηκε κορυφή ο ΠΑΟΚ αλλά …κινδυνεύει με υποβιβασμό

Aνέβηκε κορυφή ο ΠΑΟΚ αλλά …κινδυνεύει με υποβιβασμό

By on 27 Ιανουαρίου, 2020 0 610 Views

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός κόντρα στον Βόλο, καθώς ήταν φανερά επηρεασμένος από την εισήγηση της ΕΕΑ. Όμως το πέναλτι-γκολ του Βιεϊρίνια του έδωσε τη νίκη με 1-0 και το τρίποντο που τον έστειλε μόνο στο βαθμολογικό ρετιρέ!

Δεν έκρυβαν εκπλήξεις τα πρόσωπα που επέλεξε ο Αμπέλ Φερέιρα για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, καθώς ο Δημήτρης Γιαννούλης, μοναδικό ερωτηματικό, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα στη Λαμία και τέθηκε στη διάθεσή του, αντίθετα από τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Μάτος, Άκπομ, αλλά και οι ανέτοιμοι Κρέσπο και Ελ Καντουρί.

powered by Rubicon Project

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέμενε για ακόμη ένα παιχνίδι στη χρησιμοποίηση του Γιόσιπ Μίσιτς σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Δημήτρη Πέλκα. Δεν δικαιώθηκε για άλλη μια φορά, στερώντας από την ομάδα την ποιότητα που της δίνει από τη θέση «8» ο Μίσιτς.

Η εισήγηση και οι αντιδράσεις

Λίγα λεπτά μετά από την σέντρα στο γήπεδο της Τούμπας άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση με την εισήγηση της ΕΕΑ να ζητήσει από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Στις κερκίδες επικρατούσε οργή με συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι νταμπλούχοι στο χορτάρι δεν πατούσαν καλά και σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχαν δύο καλές στιγμές. Η πρώτη με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Αουγκούστο και η δεύτερη στο χαμένο «τετ α τετ» του Σφιντέρσκι. Ο Μίσιτς γύριζε για να παίξει προς τον άξονα για να δημιουργήσει, καθώς Αουγκούστο και Μαουρίσιο δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ ούτε από τα άκρα οι Βιεϊρίνια και Λημνιός δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Βόλου με τον Μάντζη προκάλεσε την έκρηξη της κερκίδας, με αποδοκιμασίες και συνθήματα, ο Μίσιτς πέταξε στα σκουπίδια με την σειρά του ένα ανεπανάληπτο «τετ α τετ», που ο ίδιος έφτιαξε, με τον Γκαραβέλη (56’), την ίδια στιγμή που ο Φερέιρα αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αντί του αρνητικού Μαουρίσιο.

Η λύτρωση

Η λύση για τον ΠΑΟΚ ήρθε από την «άσπρη βούλα», με τον Λημνιό να ανατρέπεται από τον Τσαούση (58’) και τον Βιεϊρίνια να νικάει τον Γκαραβέλη για το 1-0. Ο Βόλος δεν κατέθεσε τα όπλα, αντίθετα δύο λεπτά αργότερα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τη βολίδα του Τσοκάνη.

Ο Φερέιρα γύρισε στον πάγκο του δεν είδε κανέναν επιθετικό (ο Άκπομ ήταν τιμωρημένος) και αποφάσισε να κλείσει το ματς με τον τον Λάζαρο Λάμπρου στην κορυφή της επίθεσης. Η κακή απόδοση ακολούθησε τον ΠΑΟΚ μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Οι «ασπρόμαυροι» έπαιζαν με τη φωτιά, η Τούμπα αποδοκίμαζε μη πιστεύοντας αυτό που βλέπει, ενώ ο Βόλος συνέχισε να