25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ή να κάνουν αλλαγές ή να φύγουν.(απαντήσεις σε ερωτήσεις απο τον Παπασταύρου)

Ή να κάνουν αλλαγές ή να φύγουν.(απαντήσεις σε ερωτήσεις απο τον Παπασταύρου)

By on 27 Ιανουαρίου, 2020 0 1448 Views

Μετά τις αρχικές δηλώσεις του ο κ.Παπασταύρου απάντησε σε ερωτήεις:

Έχετε καταγγείλει αυτούς που τον προσέγγισαν; «Δεν έχω δώσει ονόματα σε κανένα. Τον ρώτησα τον Υπουργό χθες για το πως θα προστατέψουν αυτά τα άτομα. Όταν νιώσουμε ότι θα μας δώσουν πειστική απάντηση, θα προχωρήσουμε. Αυτοί έχουν ονόματα και ξέρουμε γιατί ήρθαν. Πρέπει να σιγουρευτούμε. Όταν το κράτος μας δώσει λύσεις, θα τα δώσουμε στον Γενικό Εισαγγελέα. Θέλουμε όμως διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις. Αυτό που κάνουμε, έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια».
Επόμενη μέρα όλων αυτών πως θα προχωρήσετε: “Συναντήθηκα με τον κ. Κούμα για 3,5 ώρες. Δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις του. Ζήτησα άλλα πράγματα γι’ αυτό και κάναμε τη διασκεψη. Πρέπει να γίνει άμεσα κάτι. Ελπίζουμε ότι το κράτος και η ΚΟΠ θα κάνουν κάτι”
Για τους ξένους διαιτητές: «Θα το δούμε μαζί τις επόμενες μήνες. Η ΚΟΠ πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα. Αν νομίζουν ότι πρέπει να φέρουν ξένους να το φέρουν, αν θεωρούν να φέρουν από τη Β΄ Κατηγορία, να το κάνουν. Αν ήμουν στη θέση τους δεν θα επέτρεπα να γίνονται ρεζιλίκια».
Αν θα προσεγγίσουν την ΑΕΛ για να πάνε μαζί: «Δεν το βλέπω αναγκαίο να πάμε μαζί».
Για την ιστοσελίδα που ετοιμάζουν και αν θα βάζουν τα λάθη σε βάρος όλων των ομάδων: «Δεν είναι για την Ομόνοια. Το συμφέρον μας είναι η Ομόνοια, όμως θέλουμε να έχουμε ένα υγιές πρωτάθλημα».
Αν θα έχουν επίπτωση μετά από αυτή τη διάσκεψη: «Για πολλά χρόνια, το ποδόσφαιρο δεν είναι υγιές. Και άλλες ομάδες είχαν ζημιά και αγωνιστικά και οικονομικά. Το τι θα ακολουθήσει μετά, δεν ξέρω. Το κάνουμε αυτό για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, το είπα και στον κ. Κούμα. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να καταφέρει αυτό που θέλει».
Αν θα αναλάβει πρωτοβουλία για τελειωτική κάθαρση και σε θεσμικό πλαίσιο: «Πήγα μόνο σε μια γενική συνέλευση. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα ξαναπάω. Όλες οι αποφάσεις είναι προαποφασισμένες. Παίρνουν αποφάσεις και δεν μας λένε κάτι. Ελπίζω να αλλάξει κάπου. Είτε αδικημένοι, είτε όχι να κάνουν κάτι για να αλλάξει το κατεστημένο».
Για τη διαιτησία και το ότι πολύ δύσκολα θα επέμβει η UEFA: «Συμφωνώ ότι δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο μέχρι αδύνατο. Όταν ξέρουν ότι υπάρχει εποπτεία, θα σταματήσουν σιγά σιγά να τα κάνουν. Θέλουμε να έρθει κάποιος που θα αλλάξει το κατεστημένο. Δεν μας ενδιαφέρει, ποιος, αλλά θέλουμε να γίνει».
Για τη στάση της Ομόνοιας όταν ο Γιώργος Κούμας αναλάμβανε την προεδρία για πεντέμιση χρόνια: «Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν ήταν επί εποχής μου».
Για το πιο μεγάλο πρόβλημα: «Η πιο άμεση ανάγκη είναι με τη διαιτησία. Έδωσα κάποιες ιδέες του κ. Κούμα. Ελπίζουμε ότι κάτι πρέπει να κάνουν. Από εκεί ξεκινούν πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο».
Αν μπορούν να αλλάξουν πράγματα στο ποδόσφαιρο: «Ή να κάνουν τις αλλαγές ή να αφήσουν άλλους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν αλλαγές. Ή να το κάνουν ή να φύγουν».
Για το timing της ανακοίνωσης: «Αυτές τις πληροφορίες, τις είχαμε από πέρσι όταν δεν είχαμε καλή ομάδα και δεν είχαν ανάγκη να μας πειράξουν».
Αν νιώθει ότι θα τα βάλουν με όλους: «Η ελπίδα μας είναι ότι δεν θα τα βάλουμε με όλους. Δεν επιτρέπεται το 97% να νιώθει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι υγιές. Όλοι τα ξέρουν αυτά. Απλά, ελπίζω ότι επιτέλους κάποιος θα κάνει κάτι από τη ψηλότερη θέση. Ο ΠτΔ παραδέχτηκε ότι είναι στάβλος και ελπίζω να κάνει κάτι».
Αν σκέφτονται να ζητήσουν την παραίτηση του Νικ Νικολάου από την ΚΟΠ: «Μου είπαν από την ΚΟΠ, ότι τα άλλα σωματεία έχουν την υποστήριξη τους. Δεν βλέπω συμφέρον να αποσύρουμε τον Νικ Νικολάου από την ΚΟΠ. Σκοπός δεν είναι να ξηλώσουμε την ΚΟΠ».
Αν θα έχουν νέα συνάντηση με τον Υπουργό: «Σχεδιάζουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Οι όροι μας παραμένουν οι ίδιοι. Δεν θα βάλουμε κανένα σε κίνδυνο χωρίς να υπάρχει όφελος».
Για τον Χριστοφή: «Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια. Βγήκε απόφαση ότι δεν μπορεί να μας βοηθήσει και είναι ελεύθερος να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πάει σε Κύπρο και εξωτερικό. Δεν το σεβάστηκε αυτό και μετά μας έστειλε μήνυμα μετά τις δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρίου, ότι θα μας κινήσει αγωγή». Ο Ανδρέας Δημητρίου έκανε παρέμβαση τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή έγινε για να είναι νομικά κατοχυρωμένος, για να μπορεί να συζητήσει με άλλη ομάδα.
Για το γήπεδο: 
«Τίποτα νεότερο, αλλά έχουμε δυνατές αμφιβολίες ειδικά από τη στιγμή που ζητήσαμε να φτιάξουμε το Μακάρειο. Όταν έρθει η ώρα και θα ζητήσουμε χορηγία για να χτίσουμε το γήπεδο, θα έχω σοβαρές αμφιβολίες για το πως θα μας αντιμετωπίσει ο ΚΟΑ»