18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινο το ντέρμπι και φωτιά στην κορυφή.(μοιραίος ο Ντούρις που σκόραρε σε λάθος εστία)

Πράσινο το ντέρμπι και φωτιά στην κορυφή.(μοιραίος ο Ντούρις που σκόραρε σε λάθος εστία)

By on 26 Ιανουαρίου, 2020 0 2981 Views

Πήρε φωτιά η κορυφή αφού η Ομόνοια κέρδισε την Ανόρθωση και την πλησίασε στον ένα βαθμό ενώ πιο κοντά είναι και ο Απόλλωνας που κέρδισε τον Εθνικό και πλέον είναι για καλά στην μάχη του τίτλου.Μοιραίος παίκτης του αγώνα ο Ντούρις που δεν βοήθησε επιθετικά την Ανόρθωση ενώ σε μια άτυχη στιγμή με αυτογκόλ πέτυχε το γκολ της νίκης της Ομόνοιας.Ο νεαρός Κυριακίδης που πήρε την θέση του Φαμπιάνο κράτησε τη νίκη στην μοναδική δύσκολη φάση που χρειάστηκε να παρέμβει.

Τακτικά οι δύο προπονητές επέλεξαν την αλληεξουδετέρωση έτσι το παιχνίδι δεν είχε ποιότητα αλλά πολλές μονομαχίες με λίγες φάσεις για γκολ ,όλες στο β’ημίχρονο.

Το ντέρμπι λοιπόν στο ΓΣΠ βάφτηκε πράσινο, με την Ομόνοια να κερδίζει με 1-0 την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν αυτή που έδειξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε, έστω κι αν το γκολ που της έδωσε τους τρεις βαθμούς, προήλθε… απ’ το κεφάλι του Ντούρις.
Το παιχνίδι άρχισε με την Ομόνοια να έχει την κατοχή, να κατεβαίνει αρκετά συχνά στην περιοχή του Λόρια, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα. Η Ανόρθωση έφτιαξε μια-δυο καλές ευκαιρίες, όμως ο Ντούρις και τις δύο, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κυριακίδη. Οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία τους με τον Τιάγκο στο 45’, όμως ο Λόρια κράτησε το μηδέν.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά στο β’ ημίχρονο, και απείλησαν με τον Γκόμεθ στο 48’ με τον Λόρια να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Κόρνερ, από το οποίο ο Ντούρις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το ΓΣΠ πήρε «φωτιά». Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, αφού ο Ντάρμπισαϊαρ στο 65’ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι από πλεονεκτική θέση, και ενώ ο Κυριακίδης στο 69’ είπε «όχι» με φοβερή επέμβαση, σε προβολή του Κατσαράβα, που ήταν το μόνο που είχαν επιδείξει οι κυανόλευκοι.
Με αυτή τη νίκη, η πράσινοι, ανεβαίνουν στους 35 βαθμούς, και είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή και την «Κυρία» που μένει στους 36.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ. Μπεργκ): Κυριακίδης, Λανγκ, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Β. Γκόμεθ, Γκόμες, Ορτέγα(64′ Κακουλλής), Μαυρίας, Τιάγκο, Ντάρμπισαϊαρ(90+5, Κούσουλος)
Στον πάγκο: 
Νικολάου, Περέιρα, Μανρίκε, Τζιωνής, Χαραλάμπους, Εζρά, ΜικούΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Νταουσβίλι, Ράγιος, Ντούρις(60′ Κατσαράβα), Καλτσάς(60′ Βασιλακάκης), Μανθάτης(86′ Σαντίκ), Βργκοτς, Σελίν
Στον πάγκο: 
Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Εγγλέζου, Πηλέας, Χατζηβασίλης, Ιωάννου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
 Λεόντιος Τράττος (Μ. Σωτηρίου, Π. Πέτρου), 4ος: Ν. Νεοκλέους, Παρ.: Μ. ΙωάννουΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΣΠΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 13.019(2.742 οι φιλοξενούμενοι)