28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Από την άσπρη βούλα διπλό του Παναθηναϊκού και εδραίωση στην τετράδα

Από την άσπρη βούλα διπλό του Παναθηναϊκού και εδραίωση στην τετράδα

By on 25 Ιανουαρίου, 2020 0 380 Views

Με δύο εύστοχα πέναλτι των Χατζηγιοβάνη (28′), Μπουζούκη (90′ + 1′), ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την ΑΕΛ στη Λάρισα, φτάνοντας στις τέσσερις σερί νίκες και εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα. Εχασε πέναλτι “αλα Πανένκα” ο Χατηγιοβάνης, “μοιραίος” για τους γηπεδούχους ο Παπάζογλου.

Έτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα με εκπλήξεις αλλά και απουσίες από τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης αντί του τιμωρημένου Ινσούα, δεξί μπακ ο Γιόχανσον και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουρμπέλης και ο Δώνης οι δύο κεντρικοί μέσοι(έκπληξη η μη χρησιμοποίηση του Ανουάρ), αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, δεξί ο Νάγκι που πήρε πρώτη φορά φανέλα βασικού, σε ρόλο επιτελικού ο Ζαχίντ και «φουνταριστός» ο Καμπέτσης αντί του Μακέντα που ανέβασε πυρετό και έμεινε στον πάγκο.

Για την ΑΕΛ του Μιχάλη Γρηγορίου, ο Κρίστινσον υπερασπίστηκε την εστία των «βυσσινί».  Μιχαήλ, Μόρας και Ζίζιτς η τριπλέτα στο κέντρο των μετόπισθεν. Στα άκρα οι Μπέρτος και Καρανίκας. Κάτσε, Αζίγκ, Μιλοσάβλιεβιτς στα χαφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ουάρντα με τον Παπάζογλου.

Ο Παναθηναϊκός τιμώρησε κατά το ήμισυ την απροσεξία της ΑΕΛ!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς καλύτερος. Είχε συμπαθητική κυκλοφορία της μπάλας και το κυριότερο; Πίεζε τόσο αποτελεσματικά την ΑΕΛ στο αμυντικό της τρίτο, με αποτέλεσμα να αναγκάζει το σύνολο του Γρηγορίου να παίξει με μεγάλες μπαλιές, προς τον Ουάρντα και τον Παπάζογλου και να μην μπορεί να φανεί απειλητικό ούτε στιγμή.

Έχοντας πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά, το «τριφύλλι» πήρε την μάχη του κέντρου αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων μέχρι και το πρώτο εικοσάλεπτο. Είχε τέσσερα σουτ από απόσταση και μόνο αυτό του Γιόχανσον πήγε κοντά στην εστία!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε την γνωστή του αδυναμία όταν πρέπει να διασπάσει μια «κλειστή» άμυνα, ωστόσο, από δύο απροσεξίες των παικτών της ΑΕΛ βρήκε ισάριθμες καθαρές ευκαιρίες από το σημείο του πέναλτι. Στο πρώτο ο Μόρας ανέτρεψε τον Ζαχίντ και στο δεύτερο ο Καρανίκας τον Νάγκι, σε φάσεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να το έχουν αποφύγει.

Στην… μάχη Χατζηγιοβάνης vs Κρίστινσον, ο Έλληνας εξτρέμ βγήκε νικητής στην πρώτη(22’). Εκτέλεσε σωστά, στην γωνία, με τον Ισλανδό, να φτάνει πολύ κοντά στην απόκρουση που θα έστελνε την μπάλα μακριά από την εστία.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, πήρε την… εκδίκησή του. Ο Χατζηγιοβάνης αποφάσισε να εκτελέσει αλά Πανένκα, ο Ισλανδός πορτιέρο τον κατάλαβε και σαν σε προπόνηση μπλόκαρε την μπάλα!

Έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε την δυνατότητα να πάει με ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΛ τις φάσεις, ο Παναθηναϊκός το γκολ!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γρηγορίου έκανε άμεσα δύο αλλαγές. Μούζεκ και Μπούστος άλλαξαν τους Καρανίκα και Μόρα, με την ΑΕΛ να παίζει με τέσσερις στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με περισσότερη ένταση και ενέργεια, πιο καλές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας και έγιναν εκείνοι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Στο πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι είχαν 57% κατοχή της μπάλας και απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μπούστος στο 52′. Ο Παναθηναϊκός που εμφάνισε σημάδια κούρασης… απάντηση με σουτ του Ζαχίντ, το οποίο απόκρουσε ο Κρίστινσον στο 56′!

Ο Δώνης έβλεπε την ομάδα του να μην πατάει καλά και στο 60′ έριξε στο ματς τον Ανουάρ αντί του Νάγκι. Η ΑΕΛ συνέχιζε να έχει την κατοχή, στο 71′ η κεφαλιά του Ζίζιτς πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση! Ο Παπάζογλου, όμως, αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ!

Οι χώροι είχαν ανοίξει στην άμυνα της Λάρισας και στο φινάλε του ματς, η εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζαχίντ, έφερε το πέναλτι του Ανουάρ. Ο Μπουζούκης εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για το «τριφύλλι».