29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Με Μάτος έφυγε με τρίποντο από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ

Με Μάτος έφυγε με τρίποντο από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ

By on 23 Ιανουαρίου, 2020 0 372 Views

Ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Λέο Μάτος έφυγε νικητής από την Λαμία με 1-0 και συνεχίζει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό! Τραγελαφικές καταστάσεις με το… κολλημένο VAR, που το πήραν χαμπάρι όλοι στην φάση του γκολ!

Απέναντι στο 3-5-2 της Λαμίας ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να ρίξει όλο το βάρος στη μεσαία γραμμή γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα πάει και θα κριθεί στη δύναμη.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην ενδεκάδα και τρίτο χαφ (Εσίτι), διατηρώντας τον Μίσιτς στο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, όχι τον Σφιντέρσκι, αλλά τον Άκπομ, που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όπου η Λαμία πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο τρεις ευκαιρίες, η καλύτερη με τον Άκπομ (15’) που δεν είχε το καθαρό μυαλό να πλασάρει όπως έπρεπε μόνος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί, έβγαλαν πάθος στο γήπεδο, αλλά έμειναν στα πρώτα λεπτά της έντασης. Στη μεγαλύτερη διάρκεια δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς, κυρίως περιορίστηκαν στο πως θα κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Πρώτος στόχος της ομάδας του Φερέιρα (εξ ου και οι τρεις χαφ εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Εσίτι) ήταν να κρατήσει τους παίκτες της Λαμίας μακριά από την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού η στρατηγική του Πορτογάλου έπιασε τόπο, οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στις δυνατές μονομαχίες, αλλά στο δημιουργικό μέρος, παρά την κατοχή της μπάλας, οι Πρωταθλητές δεν λες ότι έθελξαν και πάλι με την συνολική εικόνα τους. Λίγα πράγματα από τους ακραίους (Βιεϊρίνια, Λημνιό), ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έμοιαζε και πάλι να τα περιμένει όλα από τον Μίισιτς. 

Τελικά, η λύση και το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 33’ από μια στατική φάση, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί το φάουλ και τον Μάτος μέσα από έναν όμιλο παικτών, με προβολή να σκοράρει και να ανοίγει το σκορ (0-1).Η φάση του 0-1 από τον Μάτος ελέγχθηκε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά ελέγχθηκε αφού το VAR κόλλησε και μέχρι να ρυθμιστή έγινε αντιληπτό απ’όλους…

Από την στιγμή που ο Γιαννούλης αποχώρησε τραυματίας, «απενεργοποιήθηκε», ουσιαστικά, το όπλο της αριστερής πλευράς, ενώ και από τον άξονα στο β’ μέρος ο «Δικέφαλος» δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλά πράγματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Βραζιλιάνος είχε μια προσπάθεια για γκολ (66’) και έξι λεπτά αργότερα ο Μπεχεράνο έσωσε τη Λαμία βάζοντας την κόντρα στην κεφαλιά του Βαρέλα.