29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Σίλτον μετά από 34 χρόνια:Τον Μαραντόνα ποτέ δε θα τον σεβαστώ ως αθλητή

O Σίλτον μετά από 34 χρόνια:Τον Μαραντόνα ποτέ δε θα τον σεβαστώ ως αθλητή

By on 16 Ιανουαρίου, 2020 0 523 Views

Έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε με το χέρι στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986 με την Αγγλία, αλλά ο βετεράνος γκολκίπερ των «λιονταριών», Πίτερ Σίλτον, δεν μπορεί να συγχωρέσει τον μεγάλο Αργεντινό για το περιβόητο “χέρι του Θεού”.  Η καριέρα του 70χρονου Άγγλου πρώην τερματοφύλακα, με περισσότερες από 120 διεθνείς συμμετοχές, έχει χαρακτηριστεί από το περίφημο «χέρι του Θεού» ένα γκολ που ο διάσημος Αργεντινός σημείωσε με το χέρι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.
Σε συνέντευξή του στην Guardian, ο Σίλτον, αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται κάπως εχθρικά απέναντι στον Μαραντόνα.

«Έμαθα να έχω σεβασμό για το παιχνίδι. Έχω δει πολλούς παίκτες να εξαπατούν, αλλά μετά να το παραδέχονται και να ζητούν συγγνώμη. Αλλά ο Ντιέγκο ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη, δεν ήθελε ποτέ να παραδεχτεί ότι εξαπάτησε και έκανε ένα λάθος. Πάντα θα λέω ότι είναι ο καλύτερος της ιστορίας, αλλά ποτέ δε θα τον σεβαστώ ως αθλητή», δήλωσε ο άλλοτε σπουδαίος κίπερ της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Εθνικής Αγγλίας.