29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεταμόρφωση στο Β΄ημίχρονο και τεσσάρα το ΑΠΟΕΛ.Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο Α΄ημίχρονο

Μεταμόρφωση στο Β΄ημίχρονο και τεσσάρα το ΑΠΟΕΛ.Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο Α΄ημίχρονο

By on 8 Ιανουαρίου, 2020 0 1946 Views

Το ΑΠΟΕΛ μεταμορφώθηκε στο Β΄ημίχρονο και ήταν ο νικητής στην εξ΄ αναβολής αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, στο ΓΣΠ για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 4-2, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή, αφού βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακλος ήταν εξαιρετικός και προηγήθηκε ενώ άγγιξε το εδύτερο γκολ που δεν ήρθε και έτσι οι γαλαζοκίτρινοι στο β΄ημίχρονο προ του φάσματος της ήττας συνήλθαν και πέτυχαν 4 γκολ ενώ οι μαυροπράσινοι μείωσαν πολύ αργά σε 4-2. .
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ακόστα στο 15΄,  εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Οικονομίδη, μετά από τραγικό λάθος του Μάτιτς. Το ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι στο 18΄ με τον Πάβλοβιτς, όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ήταν τραγικό, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πετύχει και άλλο γκολ. Οι «μαυροπράσινοι» μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως οι μεγάλες ευκαιρίες των Κα, Ροτζέριο και Σαμπίνια, δεν βρήκαν στόχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερο .Το βοήθησε η γρήγορη ισοφάριση και ακολούθησαν άλλα τρία γκολ , για να φτάσει σε μια μεγάλη σε έκταση νίκη.
Στο 48΄ ο Σόουζα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με πλασέ στην κενή εστία μετά από ασίστ του Τάμαρι με τον Μπάιζα να είναι εξουδετερομένος απο την αποτυχημένη έξοδο του. Στο 58΄, ο Μερκής σκόραρε με κοντινή κεφαλιά μετά από ασίστ και πάλι του Τάμαρι. Στο 78΄ ο Μιχαΐλοβιτς βρήκε δίκτυα με διαγώνιο σουτ, ενώ το τέταρτο γκολ των νικητών, σημείωσε ο Χαλένιους στο 86΄. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζαχαρίου στο 90΄+2.
Με τη νίκη του, το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην 3η θέση με 27 βαθμούς και στο -6 από την Ανόρθωση (επόμενη αντίπαλος την ερχόμενη Κυριακή στο «Αντώνης Παπαδόπουλο») που βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός με 16 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση.

ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Σόουζα, Μάτιτς (54΄ Άλεφ), Ντε Βινσέντι, Τάμαρι (84΄ Γιάκολις), Εφραίμ, Πάβλοβιτς (46΄ Χαλένιους)
Στον πάγκο: 
Βάτερμαν, Γκέντσογλου, Μακρής, Αλωνεύτης, Σιέλης, ΜπέζιακΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σαμπίνια, Νάνι, Κίκο (84΄ Κυριάκου), Ενόχ (64΄ Αγιτέ), Ακόστα, Οικονομίδης, Ροτζέριο, Κα (64΄ Ζαχαρίου),  Ντουβεντρού
Στον πάγκο: 
Χατζηγαβριήλ, Λ. Ανδρέου, Βενιζέλος, Σ. Ανδρέου, Παχίπης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λεόντιος Τράττος (Μιχάλης Σωτηρίου – Πέτρος Πέτρου), 4ος: Νικόλας Νεοκλέους, Παρ.: Χρίστος Νικολαΐδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίκο (3η), Ακόστα
ΓΗΠΕΔΟ
ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1.674