25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πάτησε εξάδα η Ν.Σαλαμίνα.Έχασε (3-2) μαχόμενος ο Εθνικός

Πάτησε εξάδα η Ν.Σαλαμίνα.Έχασε (3-2) μαχόμενος ο Εθνικός

By on 5 Ιανουαρίου, 2020 0 12069 Views

Η Νέα Σαλαμίνα νίκησε με 3-2 τον Εθνικό στο «Αμμόχωστος» στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια σπουδαία νίκη που τους ανεβάζει στην 6η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.
Από την άλλη, ο Εθνικός με 13 βαθμούς παραμένει στην 9η θέση.

To παιγνίδι ήταν αμφίρροπο και με πολλά κοντράστ συναισθημάτων αλλά και με λάθη που έφεραν γκολ για τις δυο ομάδες καθώς και άλλες χαμένες ευκαιρίες.Η Ν.Σαλαμίνα αντέδρασε μετά την ψυχρολουσία που δέχθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και έκανε από το Α΄ημίχρονο την ανατροπή ωστόσο ο Εθνικός παρέμεινε στο παιγνίδι με αξιώσεις μετά την μείωση σε 3-2.Στο Β΄ημίχρονο η αποχώρηση του Κίνγκσλεϊ που τραυματίστηκε επηρέασε την Ν.Σαλαμίνα στην επίθεση και η άμυνα του Εθνικού ανάσανε ωστόσο οι επίμονες προσπάθειες του Εθνικού να φθάσει στην ισοφάριση δεν έφεραν αποτέλεσμα έστω και αν έδωσε μάχη μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή..
Ο Εθνικός προηγήθηκε μόλις στο 5΄ με τον Μαρκόφσκι, όμως η Νέα Σαλαμίνα έκανε την ανατροπή με τους Λαμπό (24΄) και Κίνγκσλεϊ (41΄και 43΄). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με την  εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουντόμπιακ στο 45΄+3, όμως στο δεύτερο ημίχρονο αν και έδωσαν πολλές δυνάμεις και βρήκαν ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω ένα βαθμό με τον Κίσσα στα τελεταία λεπτά να κάνει σωτήριες επεμβάσεις και να κρατά τη νίκη για τη Ν.Σαλαμίνα



45΄+3 ΓΚΟΛ 3-2 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουντόμπιακ.
45΄+2 Λάθος του Κίσσα, ο Κοστόφσκι πήρε την μπάλα και στη συνέχεια ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας και σωστά δόθηκε πέναλτι.
43΄ ΓΚΟΛ 3-1 Σέντρα του Κορέια, κεφαλιά του Κίνγκσλεϊ στα δίκτυα.
41΄ ΓΚΟΛ 2-1 Λάθος του Παπαγεωργίου, ο Σίμπσον, έδωσε στον Κίνγκσλεϊ, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
24΄ ΓΚΟΛ 1-1 Σέντρα του Μαριάνοβιτς, κεφαλιά του Λαμπό στα δίκτυα.έ

5΄ ΓΚΟΛ 0-1 Λάθος του Φουστάρ, ο Μαρκόφσκι έκλεε την μπάλα και αφού έφθασε στην περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Λαμπό, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίκτυα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Φουστάρ (8΄ Σέζαρ), Λαμπό, Ρομάν, Κορέια, Κωστή, Μαριάνοβιτς, Ελουντού (86΄ Τισντέλ), Σίμπσον, Κίνγκσλεϊ (54΄ Μαουρίτσιο)
Στον πάγκο:
 Λύτρας, Σέζαρ, Νουρ, Παναγή, Σιαθάς, Νικολάου, ΧατζηκωνσταντήΕΘΝΙΚΟΣ (Ντίαν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρ, Ντεϊβίσον, Ιωάννου, Χριστοφή, Λαμπάν, Παπαγεωργίου (60΄ Μιγκελίτο), Μαρκόφσκι (88΄ Κονέ), Κουντόμπιακ (79΄ Χαραλάμπους), Μ. Ηλία, Κοστόφσκι
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ευσταθίου, Κ. Ηλία, Κυπριανού, Κουσιάππας, Α. Ηλία

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Μ. Καλογήρου, Ν .Εγγλέζου) Κωνσταντίνος Φελλάς (Α. Ξάνθου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωστή (3η), Κίσσας, Μαριάνοβιτς Μ. Ηλία (3η), Κλάφουριτς
ΓΗΠΕΔΟ: 
«Αμμόχωστος»ΘΕΑΤΕΣ: 800