24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας είναι εδώ με συνταγή Σωφρόνη. Πήρε δυο δώρα και κέρδισε την Ομόνοια 2-1

Ο Απόλλωνας είναι εδώ με συνταγή Σωφρόνη. Πήρε δυο δώρα και κέρδισε την Ομόνοια 2-1

By on 4 Ιανουαρίου, 2020 0 1279 Views

O Aπόλλωνας επανήλθε δυναμικά στην μάχη του τίτλου με νέα νίκη σε ντέρμπι. Αυτή την φορά κέρδισε 2-1 την Ομόνοια παρά τις απουσίες και πλέον δεν μπορεί να μην τον υπολογίζει κάποιος στην μάχη της κορυφής αφού κάλυψε με μεγάλο χαμένο έδαφος από το άσχημο ξεκίνημα και αποδεικνύεται σοφή η απόφαση για επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή. Και αυτή  η νίκη είχε την σφραγίδα της τακτικής του Σωφρόνη με δυο γκολ από τους Ζελάγια και Φακούντο Περέιρα. Το πρώτο με πέναλτι δώρο του Λανγκ που κτύπησε στο πρόσωπο τον αντίπαλο του στην διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα και το δεύτερο δώρο του Φαμπιάνο που σε μια εύκολη φάση έκανε γκάφα και δέχθηκε το δεύτερο γκολ με το οποίο κόπηκε κάθε ελπίδα της Ομ0ονοιας που προσπαθούσε για βαθμολογικό κέρδος .Το γκολ του Νταρμπισάιαρ στο 93΄δεν ήταν αρκετό για να αποτραπεί η ήττα αφού ήρθε αργά από τον παίκτη που μπορούσε να ισοφαρίσει πιο νωρίς αλλά το δοκάρι του είπε όχι.

Ήταν η 5η σερί νίκη στο πρωτάθλημα και η 3η συνεχόμενη σε ντέρμπι για τον Απόλλωνα ο οποίος πλησίασε την κορυφή στους πέντε βαθμούς και έχει και παιχνίδι λιγότερο. Την ίδια  στιγμή η Ομόνοια γνώρισε την δεύτερη της φετινή ήττα.
Ο Ζελάγια με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους «γαλάζιους» στο 28΄, Ο Ντάρμπισαιαρ είχε δοκάρι στο 51΄ για να έρθει το ολέθριο λάθος του Φαμπιάνο στο 76΄ και ο Περέιρα να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το 2-0. Η Ομόνοια δεν τα έβαλε κάτω, προσπάθησε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, αυτό δεν ήρθε στην κεφαλιά του Μποτεάκ. Άργησε να έρθει στο 90+3΄ με τον Ντάρμπισάιαρ αλλά ήταν αργά.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

6΄ Σουτ του Γιαννιώτα από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού της Ομόνοιας και έφυγε κόρνερ.
6΄ Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Παπουλής. Θα μείνει στο γήπεδο για ακόμα μερικά λεπτά για να δει αν μπορεί να συνεχίσει.
14΄ Ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια σε μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Ντάρμπισάιαρ. Η επαναληπτική προβολή της φάσης δείχνει ότι ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα έχει το χέρι πάνω στον Άγγλο επιθετικό της Ομόνοιας ο οποίος πέφτει στο έδαφος. Το άγγιγμα δεν κρίθηκε ικανό από τον διαιτητή Λούκα Σωτηρίου για να καταλογίσει παράβαση αν και θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι.
20΄ Μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Αγκίρε, η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά αλλά ο Φαμπιάνο υπολόγισε σωστά και έπεσε και μπλόκαρε.

27΄ Κερδίζει πέναλτι ο Απόλλωνας. Ο Λανγκ πήδηξε μαζί με τον Ζελάγια στον αέρα και φαίνεται καθαρά ο Ούγγρος αμυντικός να χτυπά με το αριστερό χέρι στο πρόσωπο τον Αργεντινό επιθετικό.
28΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Ζελάγια από την άσπρη βούλα νικά τον Φαμπιάνο ο οποίος έπεσε στην σωστή πλευρά και άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα.
44΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ντάρμπισάιαρ έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα, αλλά ο Μολ… μυρίστηκε την φάση, βγήκε έγκαιρα και με υποδειγματικό τάκλιν του έκλεψε την μπάλα.
45+3΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ζελάγια έπιασε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση και ανάγκασε τον Φαμπιάνο σε εντυπωσιακή απόκρουση.
45+4΄ Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Φαμπιάνο, πάλι σε κεφαλιά του Ζελάγια στην τελευταία φάση του α΄ ημιχρόνου.

51΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Λέζιακς έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Νταρμπισάιαρ ανάμεσα σε δύο κεντρικούς αμυντικούς έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μολ.

72΄ Σουτ του Αγκίρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
75΄ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Μπαλιά 50 μέτρων του Περέιρα στον Γιαννιώτα ο οποίος έκανε την προσποίηση στον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το συρτό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
76΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Μπαλιά του Ζοάο Πέδρο από δεξιά, ο Φαμπιάνο έδειξε να ελέγχει, πήρε την μπάλα, του έφυγε και ο επερχόμενος Περέιρα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η άση στο τέλος της.Πρώτον αν πέρασε η μπάλα την γραμμή πριν την σπρώξει ο Περέιρα και δεύτερον αν ήταν στην κατοχή του Φαμπιάνο όταν ο παίκτης του Απόλλωνα την έσπτωχνε στα δίχτυα.
80΄ Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Κακουλλής από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μολ.
84΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Μποτεάκ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Μολ έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε σε κόρνερ.
90+3΄ ΓΚΟΛ. 2-1. Φάουλ του Γκόμεθ και με κεφαλιά ο Νταρμπισάιαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ.Αυγουστή): Μολ, Νσούε(46′ Αντωνιάδης), Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Ζοάο Πέδρο, Αγκίρε, Ζελάγια Γιαννιώτας (81΄ Πίττας), Παπουλής (35΄ Περέιρα)
Στον πάγκο: Δημητρίου, Βολοτίνεν, Βασιλείου, Αντωνιάδης, Σαρδινέρο, Γκακπέ

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Μαυρίας, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ορτέγα (77΄ Κακουλλής), Τιάγκο, Νταρμπισάιαρ.Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μανρίκε, Κούσουλος, Κατελάρης, Τζιωνής, Εζρά, Χριστοφή, Μίκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σακέτι (3η), Αγκίρε (3η),Σαλάι (3) Σελίμοβιτς, Γιαννιώτας, Μολ/Λανγκ (3η), Γκόμεθ (3η), Νταρμπισάιαρ

ΘΕΑΤΕΣ:
5251 εισιτήρια.
Διαιτητής ΛΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Α’ Βοηθός Διαιτητής ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Β’ Βοηθός Διαιτητής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τέταρτος Διαιτητής: ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Λ/ΚΑ) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Παρατηρητής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ