29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΙΕΡΟΣ:Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι με αγαπούν τόσο πολύ. Θα παλέψω για την ομάδα μου και για την Κύπρο στην Ευρώπη

ΠΙΕΡΟΣ:Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι με αγαπούν τόσο πολύ. Θα παλέψω για την ομάδα μου και για την Κύπρο στην Ευρώπη

By on 19 Δεκεμβρίου, 2019 0 371 Views

Ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» στον Super Sport FM 104.0. Ο επιθετικός της Κοπεγχάγης, μίλησε για την εξαιρετική του παρουσία στο τελευταίο παιχνίδι, για την προοπτική του, αλλά και για το κυπριακό πρωτάθλημα

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για την τελευταία του εμφάνιση, τα δύο γκολ και την αποθέωση από τον κόσμο:
 «Δεν θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα η χρονιά. Έκανα μια εξαιρετική μισή χρονιά, σύμφωνα και με τα λεπτά συμμετοχής που πήρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι με αγαπούν τόσο πολύ. Ήμουν στον πάγκο και φώναζαν ρυθμικά το όνομα μου για να μπω μέσα. Ένιωσα πάρα πολύ ωραία. Τους έδωσα το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Ήταν ένα κομβικό σημείο γιατί την προηγούμενη μέρα, η Μίντιλαντ, είχε χάσει και έπρεπε να μειώσουμε τη διαφορά».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Ο Σολμπάκεν θέλει να έχουμε οικογενειακό κλίμα, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ειδικά αυτοί που δεν παίζουν, να είναι χαρούμενοι.  Πάνω από όλα είμαστε μια ομάδα».
Για την προσπάθεια για τον τίτλο: «Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους. Και στο Γιουρόπα Λιγκ και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Από εμάς εξαρτάται, αν θα τα καταφέρουμε».
Για τον Σολμπάκεν που τον στήριξε: «Είναι σημαντικό να έχεις προπονητή που σε εμπιστεύεται. Αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση για να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Είναι διαφορετική διαχείριση σε σχέση με το ΑΠΟΕΛ. Στην Κοπεγχάγη κόβει και ράβει ο Σολμπάκεν. Για τα πάντα. Για τους μισθούς και για όλα. Είναι ο απόλυτος άρχοντας».
Για τη δική του παρουσία: «Είμαι ικανοποιημένος, όμως και πάλι προσδοκώ το καλύτερο. Δουλεύω σκληρά για το επόμενο στάδιο».
Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε: «Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δουλεύεις σκληρά. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά για να αρπάξεις την ευκαιρία».
Αν εξετάζει μια πιθανή μεταγραφή: «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά αν έρθει κάτι καλό θα το αξιοποιήσω με τους σωστούς ανθρώπους. Αν όχι, είμαι ευχαριστημένος στην Κοπεγχάγη. Η πόλη είναι φανταστική, η ομάδα πολύ καλή, με αγαπούν οι φίλαθλοι και νιώθω σαν το δεύτερο μου σπίτι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι».
Αν σκέφτεται να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία): «Γιατί όχι… Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα. Ποιος δεν θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε καλύτερο πρωτάθλημα; Το να πιστεύεις στον εαυτό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση είναι το πιο σημαντικό».
Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Παρακολουθώ το πρωτάθλημα, παρακολουθώ και τον αδερφό μου. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι καλές και θα βάλουν δύσκολα στο ΑΠΟΕΛ που είναι το φαβορί. Θα δείξει τον Μάη. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό».
Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Με την πινελιά του κ. Πάμπου, πιστεύω ότι δεν θα κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός. Θα είναι εκεί για να καταφέρει να μπει στην 6άδα».
Για τις αναμετρήσεις της Κοπεγχάγης με τη Σέλτικ για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ: «Θα παλέψω για την ομάδα μου και για τη χώρα μου. Το ξέρω ότι έχουμε περισσότερους βαθμούς από τη Σκωτία, για αυτό, θα παλέψω και για την Κύπρο».
Για το γάμο του: «Είναι οι ετοιμασίες για το γάμο. Μετρώ αντίστροφα. Την υγεία να έχουμε και τα άλλα είναι δευτερεύοντα».
Για την Εθνική: «Είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την 3η θέση, όμως δεν τα καταφέραμε. Έχουμε πολλούς νέους που μπαίνουν στην ομάδα. Θα δούμε ποιος θα είναι ο προπονητής. Δεν ξέρω τι φταίει. Έχουμε το ταλέντο, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά θέλει δουλειά. Όχι μόνο από την ΚΟΠ, αλλά και από τα σωματεία που πρέπει να στηρίξουν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά. Και στην Εθνική, αλλά και σωματειακά. Οι Κύπριοι διεθνείς χρειάζονται λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους».