25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Έχει ηρεμία η ομάδα και ο καθένας κάνει τη δουλειά του.Ο κόσμος είναι δίπλα μας σε όλα τα γήπεδα

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Έχει ηρεμία η ομάδα και ο καθένας κάνει τη δουλειά του.Ο κόσμος είναι δίπλα μας σε όλα τα γήπεδα

By on 9 Δεκεμβρίου, 2019 0 2898 Views

Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, μίλησε στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» στον Super Sport FM 104.0.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για το ότι η Ανόρθωση στα ψηλά:
 «Μέχρι τώρα έχουμε πολύ καλή παρουσία και θέλουμε το ίδιο για τη συνέχεια».
Για το πως στηρίχθηκε αυτή η πορεία: «Έχουμε τους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και γίνεται μια καλή συνεργασία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχει ηρεμία η ομάδα και ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Η Ανόρθωση είναι μια μεγάλη ομάδα. Ανεξάρτητα αν δεν πέτυχε κάτι σημαντικό τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ηρεμία, καλή συνεργασία και τον κόσμο δίπλα μας. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος είναι δίπλα μας και πάντα μας ακολουθεί, όπου και αν παίζουμε. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια από τον κόσμο».

Για το ότι ο κόσμος πείστηκε μέσα από τις εμφανίσεις της ομάδας: «Δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Είμαστε εκεί γιατί το αξίζουμε. Ευχόμαστε να είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να δείχνουμε κάθε αγωνιστική ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση. Έχουμε καλούς παίκτες. Και αυτοί που δεν παίζουν, ζουν πολύ έντονα το παιχνίδι. Έχουμε πολλούς και καλούς παίκτες και είμαστε σε δύσκολη θέση εμείς στην τεχνική ηγεσία. Όλοι περιμένουμε την ευκαιρία τους. Προπονούνται πολύ καλά και ο καθένας περιμένει την ευκαιρία του».
Για το πως βλέπει τις άλλες ομάδες που έχουν στόχο το πρωτάθλημα: «Και άλλες ομάδες έφταιξαν καλές ομάδες. Είναι ευχάριστο το ότι το πρωτάθλημα, έχει πολύ δρόμο μπροστά. Δεν είναι εύκολο, κανένα παιχνίδι. Το απέδειξε ο Ολυμπιακός με το ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι εύκολο να τον κερδίσεις στην έδρα του».

Για το όπλο της Ανόρθωσης: «Αυτό που έχουμε, αυτό δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Καμία ομάδα δεν ήταν καλύτερη από εμάς. Εκεί που είμαστε, μας αξίζει. Φτιάξαμε μια καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές, σε κάθε θέση. Μέχρι τώρα ανταποκρίθηκαν όλοι όσοι πήραν ευκαιρία».
Για τον Μιχάλη Ιωάννου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε μια άλλη θέση: «Ο καθένας περιμένει την ευκαιρία του. Κάποιες φορές υπάρχουν δυσκολίες, όμως αυτό που μετρά είναι ότι ο καθένας περιμένει την ευκαιρία του. Σημασία για μας έχει να ανταποκρίνονται σε θέσεις που δεν έχουν παίξει στο παρελθόν».
Για το ότι αρκετοί παίκτες βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Από την προετοιμασία, φάνηκαν οι δυνατότητες της ομάδας. Ξέρουμε ότι υπάρχει ταλέντο και θέληση. Θέλουμε να βγάζουμε το μάξιμουμ, από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Κάποιοι ποδοσφαιριστές τώρα μπαίνουν στην ομάδα και είναι σημαντικό που δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν».
Για τα φιλικά και για κάποιες αμφιβολίες που προέκυπταν μέσα από την παρουσία της ομάδας: «Ξέραμε τι έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Τα φιλικά είναι για την καλύτερη προετοιμασία. Δώσαμε ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα στα φιλικά, αλλά να είναι έτοιμη η ομάδα».
Για το αήττητο: «Πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα. Κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Είμαστε σε αυτό το επίπεδο και δουλεύουμε σε αυτά και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό».
Για τον Απόλλωνα: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Ο Απόλλωνας είναι μια καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Πάντα είναι δύσκολα τέτοια παιχνίδια. Είναι ένα ντέρμπι και θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».
Για τα πειθαρχικά παραπτώματα: «Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και σεβασμός στην ομάδα. Το καλό είναι ότι η ομάδα ανταποκρίνεται».
Για τους Μαργκάσα και Κωστάκη Αρτυματά: «Επιμέναμε για αυτούς παίκτες, πληρώσαμε και αρκετά λεφτά για να έρθουν και χαιρόμαστε που μας βοηθούν. Έκαναν καλά παιχνίδια. Ο δρόμος είναι μακρύς και θέλουμε να έχουμε όλους τους παίκτες δίπλα μας».
Για τον τίτλο και τις ομάδες που μπορούν να το διεκδικήσουν: «Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλωνας. Έμειναν πίσω ΑΕΛ και ΑΕΚ, αλλά θα παίξουν μέχρι το τέλος. Θα υπάρχουν 2-3 ομάδες, ίσως και 4 που θα πρωταγωνιστήσουν και οι άλλες θα παίξουν για την Ευρώπη. Κάθε χρόνο έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα».
Για την πολύ καλή συγκομιδή στα ντέρμπι: «Η ομάδα που θα χάσει τις λιγότερους βαθμούς με τις μικρές ομάδες, θα έχει περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα».
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Ίσως θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Απλά, θα μπορούσε να ήταν πιο ποιοτικό. Σε κανένα άλλο τομέα, δεν είμαστε 16οι στην Ευρώπη».

Θα ενισχυθεί η Αμόρθωση τον Ιανουάριο?
«Πάντα υπάρχει το περιθώριο βελτίωσης. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πούμε ότι κάναμε μεταγραφή. Αν έχει κάτι πολύ καλύτερο από αυτά που έχουμε θα προχωρήσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους ποδοσφαιριστές που έχουμε» .

Για τους συνεργάτες του: «Φέραμε κάποια νέα παιδιά. Ο Χριστόδουλος είναι βοηθός μου. Είναι νέο παιδί με γνώσεις και κάνει τις προπονήσεις. Φέραμε και τον Κυριάκο που μας βοήθησε πολύ στο σκάουτινγκ. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα.  Είναι νέοι και μας έδωσαν πολύ μεγάλη βοήθεια».
Για τη διοίκηση: «Ο καθένας κάνει τη δουλειά του».
Αν είναι ευχαριστημένος από τον ίδιο του τον εαυτό: «Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Όλοι εμείς κάνουμε τη δουλειά για τον τόπο μας. Χαιρόμαστε να πετυχαίνουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη».
Για τον προγραμματισμό: «Θα προτιμούσα να αρχίζει το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο και να μην αναβάλλονται παιχνίδια. Γιατί να μην παίξουμε και εμείς Σάββατο, Τετάρτη και ξανά Σάββατο».
Για το ότι κάποιοι λένε ότι η Ανόρθωση είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα: «Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα. Αν υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται και γίνονται όλα όπως πρέπει, ναι, μπορείς να πρωταγωνιστήσεις από τη μια μέρα στην άλλη».
Αν θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στην Ανόρθωση: «Θέλω να δουλεύω για χρόνια σε μια ομάδα. Μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις. Όταν κάθε 2-3 μήνες αλλάζεις προπονητή, δεν είναι καλό».
Για τον Σίλντενφελντ: «Ελπίζω να είναι έτοιμοι όλοι στο επόμενο παιχνίδι».