18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΕΝΩΣΗ 2-2:Ράγισαν καρδιές στο Δασάκι

By on 9 Δεκεμβρίου, 2019 0 11155 Views

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Εθνικός εξήλθε ισόπαλος 2-2 με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο Δασάκι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta.
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τους «βυσσινί» να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ με τους Θεοδώρου (18΄) και Βαρέλα (83΄) και με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές με τους Κοστόφσκι (53΄) και Μαρκόφσκι με ένα φοβερό σουτ (90΄).
Στους 12 βαθμούς έφτασε ο Εθνικός που παραμένει στην 10η θέση, ενώ η ΕΝΠ με 7 βαθμούς παραμένει στην 11η θέση.

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με τον Εθνικό να είναι καλύτερος και να έχει την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα ενώ ήταν η ομάδα που εδημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες.Ωστόσο η Ένωση που έπαιζε με αντεπιθέσεις προηγήθηκε δυο φορές και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με το σπαθί της.

Στο τελευταίο λεπτό παρολίγο να πάρει τη νίκη η Ένωση όμως αρχικά ο Στρατηλάτης που πήρε τη θέση του Μποκατίνοφ που τραυματίστηκε έκανε εκπληκτική απόκρουση και έσωσε την εστία του Εθνικού και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυπριανού έδιωξε στη γραμμή στερόντας το τρίτο γκολ της Ένωσης. Ο Εθνικός πάντως αν και μπορούσε να πάρει τη νίκη με βάση την εικόνα του αγώνα όπως εξελίχθηκε το σκορ και η φάση στο φινάλε είναι ικανοποιημένος από το Χ αφού τον διατηρεί σε απόσταση από τις δυο τελευταίες ομάδες δίνοντας και τέλος σε ένα σερί από ήττες .Από την διαιτησία του Αναστασίου έχει παράπονα ο Εθνικός που ζήτησε πέναλτι στο Α΄ημίχρονο (εδικαιούτο ένα σε σπρώξιμο στον Κοστόφσκι)ενώ σε αρκετά φάουλ δεν εφάρμοσε τους πειθαρχικούς κανονισμούς.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ (66΄ Στρατηλάτης), Κυπριανού, Γκλομπάρ, Μαρκόσκι, Χριστοφή, Λαμπάν, Μιγκελίτο (87΄ Α. Ηλία), Παπαγεωργίου, Κονέ (66΄ Μαρκόφσκι), Μ. Ηλία, Κοστόφσκι
Στον πάγκο: Ευσταθίου, Φοινίρης, Κ. Ηλία, Χαραλάμπους, Ντεϊβίσον, ΙωάννουΕΝΠ (Γκουστάβο Σιβιέρο): Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή (73΄ Μιτρέφσκι), Σπόλιαριτς, Βαλλιάνος, Μαϊσουράτζε, Κοσμάς (58΄ Σταρόκιν), Ριέρα, Θεοδώρου, Ουντότζι, Αγκίρι (65΄ Βαρέλα)
Στον πάγκο: 
Πέτρου, Μουλαζίμης, Κουμής, Σεπάνιακ, Ρουσιάς, ΑλμπέρτοΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιάννης Αναστασίου (Ιωάννης Λαζάρου – Αντώνης Κουντουρέττης), 4ος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή, Παρ.: Μάριος Τσαγγάρης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μ. Ηλία, Μαρκόσκι / Μαϊσουράτζε (3η), Κοσμάς (3η), Βαλλιάνος (3η), Ριέρα, Κλέιμαν
ΓΗΠΕΔΟ:
 Στάδιο Εθνικός Άχνας
ΘΕΑΤΕΣ: 150