19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Λέστερ απειλεί τη Λίβερπουλ(νίκησε 4-1 την Άστον Βίλα εκτός)

H Λέστερ απειλεί τη Λίβερπουλ(νίκησε 4-1 την Άστον Βίλα εκτός)

By on 8 Δεκεμβρίου, 2019 0 367 Views

Ο Βάρντι έβαλε ακόμα δύο, γκολ, έφτασε τα 16 και σκοράροντας για 8η σερί αγωνιστική, οδήγησε τη Λεστερ στο 1-4 επί της Αστον Βίλα και στο -8 από την κορυφή. Νίκες για Νιούκαστλ, Σέφιλντ.

Με τη Σίτι στο -14, θα έλεγες πως η Λίβερπουλ θα σηκώσει την κούπα έπειτα από 30 χρόνια. Ωστόσο, βλέποντας τη Λέστερ και τον Βάρντι να κάνουν ό,τι κάνουν, η αλήθεια είναι πως για κανέναν λόγο οι Reds δεν μπορούν να επαναπαυτούν. Οι Αλεπούδες πέρασαν εμφατικά και από την Αστον Βίλα (1-4) και με την 8η διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα, παρέμειναν στο -8 από την κορυφή.

Το μεγάλο κεφάλαιο σε όλη αυτήν την πορεία είναι φυσικά ο Τζέιμι Βάρντι. Ο Αγγλος επιθετικός έβαλε ένα περίεργο γκολ, περνώντας τον τερματοφύλακα και χάνοντας την ισορροπία του, βρήκε όμως τρόπο να το τελειώσει (20’). Στο 76’ ξαναχτύπησε στην πλάτη της άμυνας, φτάνοντας τα 16 στη σεζόν, ενώ συνολικά βρήκε δίχτυα για 8η σερί αγωνιστική, με το ρεκόρ το δικό του και στην ιστορία της Premier League να είναι τα 11 του από το 2015-‘16.

Ενδιάμεσα, ο Ιεανάτσο (41’) έβαλε το δεύτερο και ο Εβανς (49’) το τρίτο της ομάδας του, με τον Γκρίλις (45’+2’) να έχει μειώσει για τους γηπεδούχους. Η Λέστερ πραγματοποιεί το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της, καλύτερο ακόμα και από εκείνο της χρονιάς του μυθικού τίτλου. Τώρα πόσο θα αντέξει να απειλεί τη Λίβερπουλ, είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον ερώτημα της φετινής Premier League.

«Φρένο» στους Αγίους με ανατροπή η Νιουκάστλ

Στην έδρα της έχει γίνει πια ανίκητη. Η Νιουκάστλ, αψήφησε το προβάδισμα της Σαουθάμπτον, επικρατώντας εν τέλει με 2-1, παραμένοντας χωρίς ήττα στο «St. James Park» μετά την πρεμιέρα κόντρα στην Άρσεναλ. Οι «καρακάξες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Ινγκς, ο οποίος σκόραρε για 5ο διαδοχικό παιχνίδι και έδωσε βάσιμες ελπίδες για την τρίτη σερί νίκη των Αγίων. Ωστόσο, ο Σέλβι σκόραρε στο 68’, επίσης, για τρίτο διαδοχικό ματς κάτι που δεν είχε ξανακάνει στην καριέρα του και στο 87’ ήρθε ο Φεντερίκο Φερνάντεζ για να «λυτρώσει» την ομάδα του Στιβ Μπρους, που έφτασε έτσι τους 22 βαθμούς, οδηγώντας την Σαουθάμπτον πίσω στην ζώνη του υποβιβασμού με 15.

«Κοφτερή» Σέφιλντ, σε τροχιά πεντάδας

Διπλό χαρακτήρα, με το οποίο επιβεβαίωσε τις βλέψεις της για πεντάδα σημείωσε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Νόριτς. Παρά το ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 27’, με τον Τετέι να σκοράρει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια (Ιανουάριος 2016), οι «λεπίδες» έκοψαν τη χαρά από τα «καναρίνια» μέσα σε ένα τρίλεπτο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Πρώτα ο Στίβενς στο 49’ και μετά ο Μπάλντοκ στο 52’ γύρισαν τούμπα το ματς, με τον Άγγλο με ελληνικές ρίζες μπακ να συμμετέχει στο 5ο του γκολ φέτος, χειρότερη επίδοση για αμυντικό μόνο από Άρνολντ και Ρόμπερτσον. Πλέον, η Σέφιλντ παραμένει αήττητη εκτός έδρας και βρίσκεται στους 22 βαθμούς, στο -2 από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αντίθετα το σύνολο του Φάρκε έμεινε κολλημένο στους 11 βαθμούς και την προτελευταία θέση.