20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Με δυο πέναλτι 1-1 Βόλος-Παναθηναϊκός

Με δυο πέναλτι 1-1 Βόλος-Παναθηναϊκός

By on 8 Δεκεμβρίου, 2019 0 374 Views

Ο Παναθηναϊκός στο Βόλο πήρε… κεφάλι νωρίς με το γκολ-πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, αλλά ισοφαρίστηκε, 1-1, με τον ίδιο τρόπο (Μουνίθ) και ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να… φτιάξει σερί νικών!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του, πίεσε ψηλά τον Βόλο και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία με το πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηθεοδωρίδης και εκτέλεσε εύστοχα αλά Πανένκα ο Χατζηγιοβάνης (8’). 
Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο έως και το πρώτο 20λεπτο του ματς, αλλά σταδιακά ο Βόλος άρχισε να γίνεται απειλητικός με βάση την αριστερή του πτέρυγα και τον εξαιρετικό Φεράρι. 
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μουνίθ (34’) σε φάση που στο ξεκίνημά της δεν δίνεται φάουλ στον Χατρζηγιοβάνη από τον Ντεντάκη και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια, σε ένα μοιρασμένο πρώτο μισό του ματς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» μπήκε και πάλι δυνατά στο ξεκίνημα, με τον Δώνη να κάνει δύο αλλαγές και να τροποποιεί το σχηματισμό σε 4-2-3-1. 

Η συγκεκριμένη επιλογή έφερε τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και τον Βόλο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να ψάχνει τα ρήγματα αποκλειστικά στις αντεπιθέσεις.

Παρά ταύτα δεν ήταν πολλές οι υποσχόμενες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μελίσσα με τον χρόνο να περνάει και να επιτείνει το άγχος στους «πράσινους». 

Ο Δώνης άλλαξε εκ νέου το σχηματισμό του Παναθηναϊκού στο 77’ σε 3-5-2 με φουλ επιθετικά πρόσωπα και στο αμέσως επόμενο πεντάλεπτο έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες (81’ Μακέντα, 83’ Μπεκ). 

Η κυριότερη ωστόσο ήρθε στο 92’ με τον Περέα να βγαίνει μόνος του με την εστία και τον Δημόπουλο να αποκρούει σωτήρια πάνω στη γραμμή! 

Βόλος: Μελίσσας, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Μαξ, Τσοκάνης, Ζοάο (85’ Λύρατζης), Μπαλογιάννης (63’ Τσαούσης), Μουνίθ, Τόρες. 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον (76’ Μπεκ), Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ινσούα, Μπουζούκης, Δώνης, Κολοβός (46’ Περέα), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Νούνες), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.