24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

Ξέσπασε με πεντάρα η Τότεναμ

By on 7 Δεκεμβρίου, 2019 0 319 Views

Η τρομακτική Τότεναμ έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της, συνέτριψε με 5-0 την Μπέρνλι χάρη στην σούπερ τριπλέτα των Κέιν-Σον-Άλι και έδωσε στον Ζοσέ Μουρίνιο την πρώτη του εντός έδρας νίκη της καριέρας του απέναντι στους Κλάρετς.

«Άστραψε και βρόντηξε» η Τότεναμ κόντρα στην Μπέρνλι.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ξέσπασε με 5-0 μετά την κακή εμφάνιση στο Ολντ Τράφορντ, συνέχισε με νίκες εντός έδρας επί ημερών του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο γήπεδο της εκάστοτε ομάδας του απέναντι στους Κλάρετς μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.

Η μοίρα της αναμέτρησης έδειξε σημάδια από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τον Χάρι Κέιν να ανοίγει το σκορ με «οβίδα» έξω από την περιοχή μόλις στο 4’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λούκας Μόουρα διπλασίασε τα τέρματα των Σπερς από ασίστ του αγνώριστου Ντέλε Άλι, ο οποίος από την στιγμή που ανέλαβε ο Μουρίνιο έχει συμμετοχή σε διπλάσια γκολ, μόλις στις μισές αναμετρήσεις συγκριτικά με την εποχή Ποτσετίνο φέτος (6 έναντι 3).

Και όλα αυτά, για να ακολουθήσει το απόλυτο highlight του ματς, της αγωνιστικής, ίσως και της φετινής σεζόν, με τον Σον να «τρελαίνει» το «Tottenham Stadium», με μία απίστευτη κούρσα από το ημικύκλιο της άμυνας των Σπερς ως και το γκολ στην εστία του Πόουπ, για το εντυπωσιακό 3-0 που σήμανε και το 15ο γκολ του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο νεότευκτο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ήδη απλουστευμένα, ο Κέιν σκόραρε ξανά, στο 54’ μετά από νέα ασίστ του Άλι, για ένατη φορά σε επτά ματς κόντρα στην Μπέρνλι ενώ στο 74’ έγινε δημιουργός, μοιράζοντας το 5-0 στον Σισοκό.

Έτσι, η Τότεναμ επέστρεψε εμφατικά στις νίκες και ανέβηκε στους 23 βαθμούς και προσωρινά στην 5η θέση,  αφήνοντας την Μπέρνλι 13η, στους 18.

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γκατσανίγκα, Οριέ (80’ Σκιπ), Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Σισόκο, Ντάιερ, Λούκας (75’ Σεσενιόν), Άλι, Σον, Κέιν.

Μπέρνλι (Ντάις): Πόουπ, Πίτερς, Μι, Ταρκόφσκι, Λόουτον, Μπρέιντι (71’ Λένον), Κορκ, Χέντρικ, ΜακΝιλ, Γουντ (65’ Βύντρα), Ροντρίγκεζ