23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΙΝΤΙΑΚΕΘ:Είναι καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι είμαστε εδώ μέσα στη μάχη

ΙΝΤΙΑΚΕΘ:Είναι καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι είμαστε εδώ μέσα στη μάχη

By on 28 Νοεμβρίου, 2019 0 2436 Views

Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ παρέθεσε την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου για το ντέρμπι που ακολουθεί κόντρα στην Ανόρθωση. Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τους κιτρινοπράσινους. Από πλευράς ποδοσφαιριστών, στο πάνελ ο Φλοριάν.

ΙΜΑΝΟΛ ΙΝΤΙΑΚΕΘ

Πως αντιμετωπίζετε το παιχνίδι με την Ανόρθωση; «Είναι ένα ντέρμπι. Είναι για εμάς ακόμα πιο σημαντικό μετά την ήττα. Είναι μια πρόκληση για την ομάδα μας και είναι σημαντικό να φτάσουμε στον στόχο για να αλλάξουμε το κλίμα. Με εξαίρεση τον Ακοράν και τους τιμωρημένους δεν αντιμετωπίζουμε άλλο πρόβλημα. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα, αλλά σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Πριν από το παιχνίδι έχεις τρεις επιλογές. Με νίκη μειώνουμε σε 3 βαθμούς την απόσταση, εξαρτάται από το άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, να πάρουμε τη νίκη, να έρθει η καλή ψυχολογία. Είναι πολύ πολύ σημαντικό παιχνίδι, η νίκη θα μας δώσει ώθηση. Η Ανόρθωση κάνει καλή πορεία, έχει σταθερότητα, η ψυχολογία μας δεν είναι καλή. Διαθέτουμε καλή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, είναι σημαντικό και για μας και για τον κόσμο».

Η ΑΕΚ παίζει με τη πλάτη στο τοίχο; «Δεν θεωρώ ότι αγωνιζόμαστε με την πλάτη στο τοίχο, δεν είναι η τελευταία ευκαιρία. Σίγουρα δεν μου αρέσει να ασχολούμαι και δεν με προβληματίζουν τόσο τα μαθηματικά, αλλά τα υπόλοιπα. Χρειάζεται με νίκη να δυναμώσουμε, χρειαζόμαστε καλά νέα. Εμείς δεν κάνουμε καλή πορεία, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι το τέλος του κόσμου αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορείς να μιλάς για τελικούς από τον Νοέμβριο. Είναι πολύ σημαντικό και αυτό το πιστεύω, παίζουμε με την πρωτοπόρο σε ντέρμπι στη Λάρνακα, ακόμη πιο δυνατοί στη φετινή σεζόν. Είναι καλή ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι είμαστε εδώ μέσα στη μάχη».

Η ΑΕΚ δεν έχει δείξει ακόμη σταθερότητα: «Δεν βρήκαμε ισορροπία στα παιχνίδια μας, δεν έχουμε σταθερότητα και σε αυτό δουλεύουμε. Στον τρόπο που δημιουργούμε ευκαιρίες. Στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, η αντίπαλος έχει σταθερότητα, δεν παίρνει ρίσκο, είναι δυνατή ομάδα και περιμένουμε ένα παιχνίδι κλειστό και θα προσπαθήσουμε απέναντι τους να έχουμε ισορροπία. Να είμαστε καλοί και επιθετικά και αμυντικά. Το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκα η σταθερότητα μας ήταν μεγαλύτερη. Μετά το ματς με την Ένωση δημιουργήθηκαν αμφιβολίες. Ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς, για μας είναι πιο εύκολο να κατακτήσουμε το πλάνο, ελπίζω να έχουμε ένα νέο καλό ξεκίνημα».

ΦΛΟΡΙΑΝ

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι: «Έχουμε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι με την Ανόρθωση, είναι μία ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή, δεν είμαστε στην καλύτερη μας στιγμή μέσα στη σεζόν, όμως πάντα καταφέρνουμε να επιστρέψουμε. Αλλάζουμε τα πάντα, ελπίζω να βρούμε τους τρόπους για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Γιατί έχει αυτή την εικόνα η ΑΕΚ; «Νομίζω ότι είναι αρκετοί οι λόγοι που δεν παρουσιαζόμαστε όπως θέλουμε. Οι αλλαγές του καλοκαιριού, οι πολλοί τραυματισμοί, η φυσική κατάσταση. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, καλές και κακές. Ενωμένοι να τις ξεπεράσουμε. Είμαστε η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια κατακτήσαμε το κύπελλο και τη δεύτερη θέση. Θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου μας, είναι σημαντικό τώρα να τους έχουμε δίπλα μας».

Πως αντιμετωπίσατε την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα; «Τις συζητήσεις που κάναμε αφορά εμάς τους ίδιους, τα αποδυτήρια. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και δεν είμαστε μετά το τελευταίο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τη στιγμή που διανύουμε και τη θέση μας. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια. Να δείξουμε πως η ΑΕΚ ξέρει να έχει την κατοχή και να παίζει σωστό ποδόσφαιρο».