28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Διευθετήσεις για την ασφάλεια στο ΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

By on 28 Νοεμβρίου, 2019 0 4355 Views

Διευθετήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ


Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο που θα παρευρεθεί το ερχόμενο Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2019, στις 6.00μ.μ., στο στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ, στην Λάρνακα, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς τις δύο ομάδες και τους φιλάθλους τους.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 4.30μ.μ. και οι οπαδοί των δύο ομάδων καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα.

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ θα παραχωρηθεί η βόρεια κερκίδα «Λάρνακα» και στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας ΑΕΚ θα παραχωρηθούν η δυτική κερκίδα «Γιώργος Καραπατάκης», η νότια κερκίδα «Πετρολίνα» και η ανατολική κερκίδα «AJK Group».

Δεν θα ανοίξουν τα ταμεία του σταδίου την ημέρα του αγώνα για αγορά εισιτηρίου εισόδου για τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, για τη μετάβαση τους στο στάδιο, προτρέπονται να αποφεύγουν τον κυκλικό κόμβο του «KLEIMA» και αντί αυτού να προσέρχονται στο στάδιο από την πλευρά του νέου κυκλικού κόμβου του σταδίου ΚΙΤΙΟΝ. Από εκεί να κατευθύνονται προς το κολυμβητήριο και μετά αμέσως αριστερά για να προχωρήσουν προς το στάδιο ή εναλλακτικά να κατευθύνονται πεζοί από το δρόμο που περνά πίσω από το στάδιο ΚΙΤΙΟΝ, ο οποίος θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση κυκλοφορία.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στους χώρους στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ, στην νότια πλευρά του, καθώς και στις παρόδους προς την λεωφόρο Παϊσίου, το Νέο Νοσοκομείο και την περιοχή Βεργίνας, όπου υπάρχει μεγάλος χωμάτινος χώρος στάθμευσης.

Προτρέπονται οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, οι οποίοι θα μεταβούν στο στάδιο από την πόλη Λάρνακας, να κατευθυνθούν στο στάδιο από τον κυκλικό κόμβο του «KLEIMA» και ακολούθως να κατευθυνθούν δεξιά και αμέσως ευθεία για να εισέλθουν στο χώρο στάθμευσης του σταδίου. Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ που θα μεταβούν στο στάδιο από Λεμεσό, καλούνται στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού, να κατευθυνθούν αριστερά και στη συνέχεια να ακολουθήσουν την 1η έξοδο του δρόμου και να συνεχίσουν ευθεία μέχρι τα φώτα τροχαίας. Από εκεί να κατευθυνθούν δεξιά μέχρι τον κυκλικό του «KLEIMA». Στον κυκλικό κόμβο να κατευθυνθούν δεξιά και αμέσως ευθεία για να εισέλθουν στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του σταδίου.

Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στους στάθμευσης στη βορειοανατολική πλευρά του σταδίου ΓΣΖ.

Περαιτέρω τονίζονται σε όλους τα ακόλουθα:

o Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο στάδιο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων

o Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα

o Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού

o Απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο, φιλάθλων που κατέχουν σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών

o Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των Αρχών του Σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο

o Για τους οπαδούς της ΑΕΚ το σημείο συλλογής προσωπικών τους αντικειμένων είναι τα ταμεία της δυτικής κερκίδας και για τους οπαδούς της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ τα παλαιά ταμεία του σταδίου ΓΣΖ, στη Βόρεια πλευρά του σταδίου

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λάρνακας, μπορεί να τηλεφωνεί στον τηλεφωνικό αριθμό 24-804040 ή και στην τηλεφωνική Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460, ενώ σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του σταδίου ΑΕΚ Αρένα για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.