24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΑΡΓΚΑΣΑ:Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να πετύχουμε με την Ανόρθωση

ΜΑΡΓΚΑΣΑ:Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να πετύχουμε με την Ανόρθωση

By on 15 Νοεμβρίου, 2019 0 6037 Views

Ο Ρενάτο Μαργκάσα μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την πορεία της Ανόρθωσης, αλλά και το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής.
Για το ότι η απουσία του από τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν αισθητή: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Η Νέα Σαλαμίνα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Είχαμε και τον τραυματισμό του Ράγιος που σίγουρα επηρέασε. Είμαι λυπημένος που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ».
Για το αγωνιστικό πρόσωπο της Ανόρθωσης μέχρι στιγμής: «Δείξαμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που θα παλεύει για κάθε παιχνίδι για να κερδίζει. Θα πρέπει να συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο, να κάνουμε την ανάλυση μας και να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας και μπορούμε να βελτιωθούμε για τη συνέχεια».
Αν μπορεί η Ανόρθωση να αντέξει στα ψηλά: «Είμαι σίγουρος για αυτό. Μιλάμε κάθε μέρα μεταξύ μας. Ο καθένας θέλει να παίξει και να είναι στην 11άδα. Δεν μπορούμε να παίζουμε, όμως, όλοι. Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να πετύχουμε με την Ανόρθωση».
Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι προσπαθεί να είναι δίκαιος. Μας βάζει και αυτός πίεση, ότι είμαστε η Ανόρθωση και σε κάθε παιχνίδι, θα πρέπει να παλεύουμε για πρωτάθλημα και κύπελλο».
Για το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ακόμα είναι νωρίς. Κάποιες ομάδες δεν είναι φορμαρισμένες όμως έχουν καλό ρόστερ και θα είναι πιο ψηλά όπως ο Απόλλων. Η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ, σίγουρα θα είναι κοντά μας. Η ΑΕΚ και η ΑΕΛ είναι καλές ομάδες. Σε 2-3 μήνες θα είμαστε όλοι κοντά».
Για τη γρήγορη προσαρμογή σε κάθε ομάδα: «Είμαι ένας παίκτης που σκέφτεται και βάζει πάνω από όλα την ομάδα. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα. Είμαι σχεδόν 12 χρόνια στην Κύπρο και σε όλες τις ομάδες έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Μου δείχνουν εμπιστοσύνη οι ποδοσφαιριστές και νιώθω πολύ καλά».
Για τον Κωστάκη Αρτυματά: «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Τον ξέρω χρόνια. Είναι σαν εμένα, θέλει να κερδίζει. Και οι άλλοι παίκτες είναι καλοί. Έχουμε καλή ομάδα».
Για την αποχώρηση από τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι εύκολο να πει ο καθένας ότι φταίει ο Ρενάτο. Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο κ. Μάκης (Παπαϊωάννου) σπίτι μου, ήθελα να βάλω μια ρήτρα για να μπορώ να ξαναπαίξω σε μεγάλη ομάδα. Από τον Φεβρουάριο, τους είπα αν θέλετε να μείνω να βγάλουμε τη ρήτρα και να κάνουμε νέο συμβόλαιο. Τους είπα ότι είμαι χαρούμενος και αν  θέλουν να μου δώσουν νέο συμβόλαιο. Δεν έφυγα από τη Νέα Σαλαμίνα, από τη μια μέρα στην άλλη. Από τον Φεβρουάριο μίλησα μαζί τους και ήξεραν πως αν ερχόταν πρόταση από μεγάλη ομάδα θα έφευγα».  |
Για τις αντοχές του και για το πότε θα τελειώσει η καριέρα του: «Δεν το σκέφτομαι. Προσέχω τον εαυτό μου, κάνω καλή ζωή. Θέλω να πάρω τίτλους και για αυτό ήρθα στην Ανόρθωση».
Για την Εθνική: «Είμαι μαζί τους, τους στηρίζω. Ήθελα πολύ να παίξω. Είναι σημαντικό να τερματίσουμε στην 3η θέση. Θα είναι ένα βήμα μπροστά για όλους, για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Θα είναι μια καλή αρχή για το μέλλον μας. Με την 3η θέση δεν θα προκριθούμε, αλλά θα είναι επιτυχία. Δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη, να παλέψεις με ομάδες όπως είναι το Βέλγιο και η Ρωσία. Ο ρυθμός και το επίπεδο αυτών των χωρών είναι πιο ψηλό».