29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0: Σίφουνας και τετράδα! (vids)

By on 14 Νοεμβρίου, 2019 0 603 Views

Ένας Στέφανος Τσιτσιπάς βγαλμένος από άλλο πλανήτη προκρίθηκε απόψε από την 2η αγωνιστική στα ημιτελικά του ATP Finals στο Λονδίνο. 

Ο Έλληνας τενίστας στην πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά σε ηλικία 21 ετών κέρδισε μετά από τον Μεντβέντεφ και τον Ζβέρεφ με 6-3, 6-2 και άφησε πίσω του τον Γερμανό, τον Ρώσο αλλά και τον Ναδάλ κλείνοντας μια θέση στα ημιτελικά του Σαββάτου! 

Ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία! Είναι ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε ημιτελικό ATP Finals αφού πρώτα την Παρασκευή “συναντήσει” στον 3ο αγώνα του στον όμιλο τον Ναδάλ ο οποίος θέλει νίκη για να συνεχίσει. 

Η θέση του Τσιτσιπά (1ος ή 2ος) θα κριθεί την Παρασκευή αλλά από τον όμιλο “Αντρέ Άγκασι” πέρασε ως πρώτος χρονικά.

Απέναντι σ’ έναν Ζβέρεφ που την Δευτέρα κέρδισε με 2-0 σετ τον Ναδάλ ο Στέφανος ήταν αποφασιστικός δεν συγχώρεσε λάθη και έφτασε με μοναδικό τρόπο στη νίκη η οποία του δίνει και την πρόκριση. 

Ο αγώνας είχε διάρκεια 1.13′ και ο Τσιτσιπάς είναι ο 2ος που θα προκριθεί μετά από τον Τιμ!

Ο 21χρόνος τενίστας έφτασε στις 2 νίκες και στις 4 απέναντι στον Ζβέρεφ σε 5 παιχνίδια τους στο Tour!

Ο αγώνας 

Στο 1ο σετ ο Ζβέρεφ φτάνει πρώτος σε μπρέικ πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς το σβήνει με winner και μετά από διαδοχικές ισοπαλίες κερδίζει και θα προηγηθεί με 3-2. 

Ο Τσιτσιπάς ανεβάζει απόδοση και με μπρέικ θα φτάσει στο 5-3! Σερβίρει, οδηγεί σε λάθη τον Γερμανό και κερδίζει με 6-3 το σετ. 

Στο 1ο γκέιμ του 2ου σετ ο Ζβέρεφ σβήνει 3 μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά αλλά ο Έλληνας θα εκμεταλλευτεί το 4ο για να φτάσει με μπρέικ στο 1-0! 

Ο Ζβέρεφ θα μειώσει σε 2-1 αλλά ο Έλληνας θα πατήσει… γκάζι για το 3-1. Στο 5ο γκέιμ ο Γερμανός θα σβήσει μπρέικ πόιντ αλλά θα εκμεταλλευτεί το 2ο μπρέικ ποίντ για το 4-1! 

Το 5-1 είναι εύκολη υπόθεση, ο Γερμανός μειώνει σε 5-2 αλλά ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει!!! 

Ο Στέφανος είχε 21 winners και 11 αβίαστα λάθη, και ο Σάσα είχε 17 και 18.

Loving the London life 🙌⁰⁰@StefTsitsipas beats Zverev to record his second win from two matches at his maiden #NittoATPFinals! pic.twitter.com/rDTJjwpBnz— Tennis TV (@TennisTV) 13 Νοεμβρίου 2019

TSEMI-FINALS 🥳

On his #NittoATPFinals debut, @StefTsitsipas charges into the last four – beating Zverev 6-3 6-2! pic.twitter.com/swr1yfeOUB— Tennis TV (@TennisTV) 13 Νοεμβρίου 2019