29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κλάτενμπεργκ: «Γι’ αυτό ήταν σωστή η απόφαση να μην δοθεί πέναλτι στη Σίτι πριν το 1-0 της Λίβερπουλ»

Κλάτενμπεργκ: «Γι’ αυτό ήταν σωστή η απόφαση να μην δοθεί πέναλτι στη Σίτι πριν το 1-0 της Λίβερπουλ»

By on 11 Νοεμβρίου, 2019 0 356 Views

Ο πρώην διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν δόθηκε το πέναλτι για το οποίο φωνάζει η Μάντσεστερ Σίτι πριν το γκολ του Φαμπίνιο.

Πριν η Λίβερπουλ κάνει το 1-0, η Μάντσεστερ Σίτι ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αλεξάντερ-Αρνολντ. Ωστόσο, η παράβαση δεν καταλογίστηκε με τη Λίβερπουλ στη συνέχεια να ανοίγει το σκορ.

Ο Κλάτενμπεργκ σχολιάζοντας στην Daily Mail τη φάση τόνισε πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι και αιτιολόγησε τη σκέψη του υπογραμμίζοντας ότι η μπάλα έχει βρει αρχικά στο μπράτσο του Μπερνάρντο Σίλβα στη φάση.

«Ήταν πολλοί εκείνοι που ισχυρίστηκαν πως το γκολ της Λίβερπουλ έπρεπε να ακυρωθεί και να δινόταν πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι επειδή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είχε βρει τη μπάλα με το χέρι λίγο πριν η ομάδα του σκοράρει. Όμως, η μπάλα είχε χτυπήσει πρώτα στο μπράτσο του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα, που έστειλε τη μπάλα πάνω στο χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ και αυτός είναι ο λόγος που, κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε να γυρίσει πίσω η φάση», ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ.

Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο ο πρώην διαιτητής πρόσθεσε πως δεν κατάλαβε την εξήγηση που έδωσε η Premier League, η οποία υποστήριξε πως το χέρι του παίκτη της Λίβερπουλ δεν ήταν ηθελημένο.

«Εάν δεν υπήρχε το μπράτσο του Σίλβα για να αλλάξει την πορεία της μπάλας, τότε ναι, πιστεύω πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι καθώς το χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν σε αφύσικη θέση και το χρησιμοποίησε για να μεγαλώσει το σώμα του. Για αυτό το λόγο δεν καταλαβαίνω την εξήγηση που έδωσε η Premier League πως δεν ήταν ηθελημένο χέρι από πλευράς του αμυντικού της Λίβερπουλ», σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ.