19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κόκκινο στην Κυρία.Σ ένα εκπληκτικό ντέρμπι Ν .Σαλαμίνα -Ανόρθωση 2-2

Κόκκινο στην Κυρία.Σ ένα εκπληκτικό ντέρμπι Ν .Σαλαμίνα -Ανόρθωση 2-2

By on 9 Νοεμβρίου, 2019 0 10702 Views

Σε ένα ντέρμπι που συγκλόνισε με την εξέλιξη του και το θέαμα που πρόσφερε η Ν.Σαλαμίνα υποχρέωσε την Ανόρθωση σε ισοπαλία 2-2.Η Ν.Σαλαμίνα έκανε την καλύτερη εμφάνιση της και η Ανόρθωση έκανε το χειρότερο παιγνίδι της στο Α’ημίχρονο όμως η εναλλαγή στο σκορ και οι πολλές φάσεις πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό ντέρμπι.Οι δύο τερματοφύλακες Κίσσας και Λόρια είχαν εξαιρετικές αποκρούσεις και κράτησαν το σκορ στο 2-2.Η απουσία του Μαργκάσα επηρέασε το κέντρο της Ανόρθωσης αφού ο Βασιλακάκης δεν τον κάλυψε επαρκώς με αποτέλεσμα τα μείνουν αβοήθητοι οι ακρεαίοι αμυντικοί της Ανόρθωσης και οι γρήγοροι επιθετικοί των γηπεδούχων έβρισκαν χρόνο και χώρο για να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις στην πριοχή του Λόρια. Στο Β’ημίχρονο ο Ράγιος δεν αγωνίστηκε αφού ένιωσε ενοχλήσεις.Ο Οκριασβλιλι που πήρε την θέση του παρολίγο να δώσει τη νίκη αφού ήταν πολύ καλός και εδειξε την σπουδαία κλάση του ενώ στα τελευταία λεπτά ενώ ετοιμαζόταν να μπεί στο παιγνίδι ο Σαντίκ ζήτησε αλλαγή ο Βασιλακάκης και άλλαξαν τα σχέδια του Κετσπάγια ρίχνοντας στον αγώνα το Νταουσβίλι.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν εντυπωσιακό καθώς μέχρι το 4ο λεπτό το σκορ ήταν στο 1-1. Στο 3΄ ο Σίμπσον άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ράγιος έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Δύο γκολ μπήκαν και στην επανάληψη με διαφορετική σειρά. Η Ανόρθωση ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη με τον Γκαλίτσιο στο 65΄   κάνοντας την ολική ανατροπή για να έρθει ο Ελουντού στο 74΄ να ισοφαρίσει και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

3΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού έκανε την παράλληλη μπαλιά από δεξιά και ο επερχόμενος Σίμπσον στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

4΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Ανόρθωση. Ο Κατσαράβα άντεξε στην πίεση του προσωπικού του αντιπάλου, γύρισε από θέση μέσα αριστερά, έδωσε στον Ράγιος ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Τάσου Κίσσα.

8΄ Σουτ του Αρτυματά έξω.

13΄ Σουτ του Σίμπσον από πολύ πλάγια, ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.

17΄ Καλό σουτ του Ντούρις, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κίσσα.

24΄ Τεράστια ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού έβγαλε μόνο τον Κωστή ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά έσωσε την Ανόρθωση ο Λόρια.

27΄ Απειλεί εκ νέου η Νέα Σαλαμίνα. Ο Κορέια εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Λαμπότ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

28΄ Εντυπωσιακή απόκρουση από τον Λόρια που κρατά την Ανόρθωση. Ξαφνικό σουτ από τον Ελουντού, η μπάλα πήγαινε προς τα δίκτυα, ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε δύο βήματα προς τα πίσω και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

34΄ Νέα ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

44΄ Σουτ του Λαμπότ, σε ετοιμότητα ο Λόρια μπλόκαρε την μπάλα.

65΄ ΓΚΟΛ. 1-2. Γυρίζει το ματς η Ανόρθωση. Εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι από δεξιά, ο Βργκοτς έπιασε την κεφαλιά και ο Γκαλίτσιος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

74΄ ΓΚΟΛ. 2-2. Ισοφαρίζει η Νέα Σαλαμίνα. Ο Λόρια απέκρουσε την κεφαλιά του Λαμπότ αλλά ο Ελουντού που καραδοκούσε με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

77΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Οκριασβίλι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

80΄ Σουτ του Αρτυματά, απέκρουσε ο Κίσσας.

80΄ Καλό σουτ του Ρομάν, απέκρουσε δύσκολα ο Λόρια

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σ.Πουρσαιτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορέια, Τσαμπούρης, Ρομάν, Κωστή, Νουρ (90+3΄ Μαριάνοβιτς), Ελουντού (89΄ Τισντέλ), Σίμπσον (83΄ Σιαθάς), Κίνγκσλει
Στον πάγκο: Βεσελόφσκι, Ζόρντι, Μαριάνοβιτς, Μαουρίτσιο, Ρέινολντς, Τισντέλ, Νικολάου, Χατζηκωνσταντή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίντεφελντ, Βργκότς, Εγγλέζου (52΄ Σελίν), Κατσαράβα, Ράγιος (46΄ Οκριασβίλι), Βασιλακάκης (87΄ Νταουσβίλι), Ντούρις, Μανθάτης
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κοφί, Αρτυματάς Π.,  Σαντίκ, Καλτσάς, Ιωάννου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαμπότ/ Μανθάτης, Γκαλίτσιος

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή (Χρίστος Ε. Χρίστου, Ανδρέας Π. Ανδρέου) Κ. Φελλάς (Μ. Αργυρού)