Like

O Σωφρόνης έδωσε απαντήσεις για όλα.Ο Απόλλωνας δεν είναι ακυβέρνητος τονίζει ο Φανούριος

31 Οκτωβρίου, 2019
352 Views
0 Comments
O Σωφρόνης έδωσε απαντήσεις για όλα.Ο Απόλλωνας δεν είναι ακυβέρνητος τονίζει ο Φανούριος

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή.
Όλες οι τοποθετήσεις του: 
Με ποιο τρόπο σκοπεύεις να ελέγξεις την κατάσταση αφού φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των παικτών; «Η ομάδα έχει αρκετά θέματα. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έκανα δημοσιογραφική διάσκεψη. Ότι γίνεται εδώ, θα το λέω. Κάποιες στιγμές αν κρύψω κάτι είναι για να μην δώσω πληροφορίες στον αντίπαλο προπονητή. Θα είμαι ειλικρινής. Να έρχεται ο ποδοσφαιριστής μου και να μου λέει ότι έμεινα σπίτι για να τα πάρω από την ασφάλεια; Ποτέ δεν έπεσε ξύλο ο Χάμπος με τον Ρομπέρζ. Μπορεί να βγήκε τη λανθασμένη στιγμή. Κάθε Πέμπτη θα λύνω τα θέματα. Ο Απόλλωνας ποτέ δεν κρύφτηκε. Η ομάδα θέλει στήριξη από όλους».
Για τον Πέτρο Κονναφή: «Ευχαριστώ τον Πέτρο για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Το 2017 ήταν 100% επιτυχημένες όλες οι κινήσεις. Κάποτε δεν ξέρεις, αν θα σου αποδώσουν οι μεταγραφές».
Για τον αγώνα με την ΕΝΠ: «Έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μπορούσε να πάρει περισσότερους βαθμούς. Είναι καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο και δημιουργεί προβλήματα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια, δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν καλή η ομάδα. Ο Εθνικός έκανε μια τελική και σκόραρε. Η ΑΕΛ έκανε δύο τελικές από δικά μας λάθη και δεχτήκαμε δύο γκολ. Αυτό που θέλω είναι μόνο τους τρεις βαθμούς. Δεν ξέρω πως θα έρθουν. Το μόνο που ζητώ είναι να βρούμε τους τρόπους να φέρουμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές πήγαιναν σε όλα τα γήπεδα και κοίταζαν κατάματα κάθε αντίπαλο. Έχασαν την αυτοπεποίθηση τους. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια».
Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και για παίκτες που χάθηκε όπως οι Ματία Σπόλιαριτς, Ανδρέας Καρώ και Χρίστος Γουίλερ: «Ο Χρίστος Γουίλερ ήταν μαζί μου στις ακαδημίες. Όταν ζητά να πάει να παίζει και να είναι βασικός… Τότε έπαιζε ο Ζάντερ και όλοι θυμόμαστε τι έκανε εκείνη τη χρονιά. Κανένας δεν ασχολήθηκε τότε, γιατί έφυγε ο Γουίλερ. Υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές και διεκδικούν να παίζουν βασικοί. Ο ίδιος ήθελε να πάει ελεύθερος σε άλλη ομάδα. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι θα μου βάλει όρο να παίζει».
Για το ρόστερ: «Βλέπουμε τον Νσούε να μπαίνει σιγά σιγά στην ομάδα. Το ίδιο και ο Καρ. 11 είναι οι θέσεις για τους βασικούς. Όσοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος και την πίεση, εκεί θα το δούμε. Είχαμε κάποιες ατυχίες. Φάνηκε το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Φακούντο Περέιρα».
Αν χρειάζεται η προσθήκη ενός ατόμου που θα βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι: «Το ψυχολογικό είναι το αποτέλεσμα. Όταν έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, θα είναι σημαντικό».
Για τη μεταγραφική περίοδο: «Ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι ο αγώνας της Κυριακής».
Για τους στόχους: «Σε κάθε παιχνίδι, θα πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αν πλησιάσουμε σε αυτούς που είναι πιο μπροστά μας, η ομάδα θα διεκδικήσει τους στόχους της».
Για τον Περικλή Παπαπαναγή: «Ήταν στο ΑΠΟΕΛ και δεν του δώσανε αρκετά για να δείξει το έργο του. Όταν ήρθε στον Απόλλωνα, δούλευε κάτω στα γραφεία. Του φώναξα να έρθει στην ομάδα και να συνεργαστούμε. Είχαμε μια άψογη συνεργασία. Ξέραμε τι θέλαμε από την ομάδα. Δεν ήταν δική μου ευθύνη η αποχώρηση του. Ήθελε η οικογένεια του να είναι κοντά τους. Όταν επέστρεψα, μίλησα μαζί του, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Βρήκε την ηρεμία του στον ΟΦΗ».
Για το πως προετοιμάζεται η ομάδα για κάθε παιχνίδι: «Αυτοί που παίζουν στο παιχνίδι, παίζουν μαζί και στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα. Μια ομάδα για να παίξει, όλη την εβδομάδα, έπαιζαν μεταξύ τους, έκαναν αυτοματισμούς και έβγαιναν διάφορα θετικά. Όταν μια ομάδα έχει αρκετούς παίκτες εκτός, βάση ονόματος, σημαίνει ότι θα πάει κάπου αλλού το θέμα, ότι έπαιξαν ξύλο μεταξύ τους ή οτιδήποτε άλλο. Οι προπονήσεις είναι πιο ανταγωνιστικές από το παιχνίδι. Εγώ, δεν σταματώ το παιχνίδι στις προπονήσεις, μπορεί να παίξουν και 60 λεπτά ποδόσφαιρο. Παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς παίζουμε στα παιχνίδια. Αν κάθε φορά σταματούμε το παιχνίδι, η ομάδα δεν θα βρει ρυθμό».
Φανούριος Κωνσταντίνου: «Υπάρχουν δημοσιεύματα που είναι τοξικά για τον Απόλλωνα. Ο Κονναφής επιθυμεί να μην έχει εμπλοκή στα θέματα μετεγγραφών από τούδε και στο εξής. Να κοπεί η καραμέλα με τα επεισόδια στο Κολόσσι. Δεν θα επιστρέψουμε τα ίδια συναισθήματα να επαναφέρουν τον Απόλλωνα στην απαξίωση των προηγούμενων ετών. Θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη στους επόμενους. Αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας, αλλά δεν αποδεχόμαστε ότι ο Απόλλωνας είναι ακύβερνητος».
Αν θα καλυφθεί το κενό του Πέτρου Κονναφή: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Προέχει να επέλθει ηρεμία. Ο κ. Αυγουστή έχει μια άψογη σχέση με το Νίκο Κίρζη και ο πρόεδρος δεν θα του αρνηθεί τίποτα».

Comments are closed.