29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Υπο την αιγίδα της ΚΟΠ το Παγκύπριο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα

Υπο την αιγίδα της ΚΟΠ το Παγκύπριο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα

By on 30 Οκτωβρίου, 2019 0 425 Views

Υπό την αιγίδα της ΚΟΠ διεξάγεται το φετινό Παγκύπριο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα. Σε αυτό συμμετέχουν 16 ομάδες από όλη την Κύπρο με πέραν των 350 ποδοσφαιριστών. Το πρωί, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης κύρηξαν την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος και παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ της 4ης Ταξιαρχίας και της ομάδα του ΓΕΕΦ / ΔΕΠ ΚΥΒ στο Δημοτικό Στάδιο Λατσιών. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, η Πρωταθλήτρια ομάδα του Στρατιωτικού Πρωταθλήματος, θα τιμηθεί τον ερχόμενο Μάη στην ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ.
Η Ομοσπονδία στηρίζει έμπρακτα το Στρατιωτικό Πρωτάθλημα προσφέροντας τεχνογνωσία με την ετοιμασία μεταξύ άλλων της προκήρυξης και των κανονισμών του Πρωταθλήματος αλλά και με την προσφορά μπαλών και άλλου αθλητικού υλικού. Ευθύνη της ΚΟΠ αποτελεί επίσης και η διαιτησία του Πρωταθλήματος.

Το πρωί, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, συνοδεύομενος από το Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ανθούλη Μυλωνά και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης κύρηξαν την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος και παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ της 4ης Ταξιαρχίας και της ομάδα του ΓΕΕΦ / ΔΕΠ ΚΥΒ στο Δημοτικό Στάδιο Λατσιών. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, η Πρωταθλήτρια ομάδα του Στρατιωτικού Πρωταθλήματος, θα τιμηθεί τον ερχόμενο Μάη στην ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ.

Η Ομοσπονδία στηρίζει έμπρακτα το Στρατιωτικό Πρωτάθλημα προσφέροντας τεχνογνωσία με την ετοιμασία μεταξύ άλλων της προκήρυξης και των κανονισμών του Πρωταθλήματος αλλά και με την προσφορά μπαλών και άλλου αθλητικού υλικού. Ευθύνη της ΚΟΠ αποτελεί επίσης και η διαιτησία του Πρωταθλήματος.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ευχαρίστησε την ΚΟΠ για την στήριξη της προς το Στρατιωτικό Πρωτάθλημα, στήριξη η οποία αναβαθμίζει σημαντικά τη διοργάνωση. 

“Η στρατιωτική θητεία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ποδοσφαιρική και γενικότερα στην αθλητική ανέλιξη των στρατεύσιμων αθλητών. Για τον σκοπό αυτό, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναλώσαμε πολύ χρόνο συζητήσεων και επαφών με τους αρμόδιους φορείς και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το νέο νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο από τη Βουλή, βάσει του οποίου οι στρατεύσιμοι αθλητές έχουν αυξημένες παραχωρήσεις για τις αθλητικές τους υποχρεώσεις” ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρο της ΚΟΠ, για να προσθέσει, απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες:

“Δείτε την στρατιωτική σας θητεία σαν μια εμπειρία η οποία θα σας προετοιμάσει για τις πραγματικές προκλήσεις της ζωής που ακολουθούν την απόλυση σας από τον στρατό. Είμαι σίγουρος ότι το στρατιωτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΓΕΕΦ – ΚΟΠ θα προσφέρει σε όλους σας πλούσιες συγκινήσεις και θα αποτελέσει μια διέξοδο από τις καθημερινές στρατιωτικές σας υποχρεώσεις”