25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, μόνο δύσκολα και σκληρά…

ΜΠΕΡΓΚ:Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, μόνο δύσκολα και σκληρά…

By on 22 Οκτωβρίου, 2019 0 392 Views

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε στο επίσημο κανάλι των πρασίνων εν όψει του επερχόμενου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Σχολιάζει, επίσης, το ντέρμπι με την Ανόρθωση και τις εμφανίσεις της ομάδας μας μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του:
«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα για εμάς είχε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια και δύο εντός έδρας. Φυσικά το να αγωνίζεσαι στην έδρα σου είναι καλό και περιμένουμε πως και πως τον αγώνα. Απέναντι στην Ανόρθωση πραγματοποιήσαμε μια συμπαγή εμφάνιση, κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο, είχαμε καλή νοοτροπία, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε. Να αμυνθούμε καλά, όταν είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα σε κάποια διαστήματα του αγώνα. Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι τα πράγματα θα είναι λιγάκι διαφορετικά. Εξαρτάται, φυσικά, από τον αντίπαλο αν θέλει να αμυνθεί ή να επιτεθεί. Μπορεί να γίνει ένα ανοικτό παιχνίδι, μπορεί να γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, θα δούμε. Η δουλειά μας θα είναι να επιτεθούμε, να πετύχουμε γκολ και να σιγουρευτούμε πως θα σκοράρουμε. Tα περισσότερα πράγματα που κάναμε με την Ανόρθωση ήταν θετικά. Ήμασταν συμπαγής και δυνατοί. Η Ανόρθωση είναι ομάδα με φυσικά προσόντα και κάνει πολλές σέντρες προς την περιοχή. Αμυνθήκαμε πολύ καλά, είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία του Φαμπιάνο. Αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό και για πρώτη φορά μαζί μας. Προπονήθηκε για 2-3 μέρες, οπόταν ήταν μια σημαντική εμφάνιση γι΄ αυτόν και για την ομάδα. Επιθετικά είχαμε κάποιες καλές στιγμές κατά διαστήματα, όμως κάποτε χρειάζονταν καλύτερες αποφάσεις. Με λίγη περισσότερη ποιότητα στο επιθετικό τρίτο θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να βελτιώσουμε και να δουλέψουμε πάνω του. Η Ανόρθωση δεν είναι κακή ομάδα, άρχισε καλά τη σεζόν, είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, ένα δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλό επίπεδο».

Σε ποια σημεία πρέπει να βελτιωθεί η Ομόνοια; «Πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Το επιθετικό τρίτο είναι σίγουρα ένα από αυτά. Οι παίκτες μου δουλεύουν πολύ σκληρά, έχουν καλή συμπεριφορά, προσπαθούν για το καλύτερο και πιστεύω προοδεύουμε, βελτιωνόμαστε και θεωρώ πως το ξεκίνημα μας είναι αυτό που προσδοκούσαμε πριν από την έναρξη της σεζόν. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Στο ποδόσφαιρο μπορεί κάποια φορά να παίξεις άσχημα και να κερδίσεις το παιχνίδι ή να παίξεις πολύ καλά και να ηττηθείς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Συνολικά οι εμφανίσεις μας είναι αρκετά συμπαγείς. Αμυντικά είμαστε καλοί, επιθετικά σε κάποια παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι απ’ ότι σε κάποια άλλα. Φυσικά, η κατανόηση και η βελτίωση στο επιθετικό μας παιχνίδι γίνονται καλύτερα. Είμαι χαρούμενος με την πρόοδο μας, ειδικά σε αυτό το πρωτάθλημα και απέναντι στις ομάδες που αγωνιστήκαμε ήδη. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, μόνο δύσκολα και σκληρά. Θεωρώ πως είμαστε εντάξει, έχουμε μία ήττα και τρεις νίκες που είναι μία καλή αρχή στη σεζόν».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό: «Φυσικά ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι. Οι φίλαθλοι μας είναι εκδηλωτικοί. Μπορείς να τους ακούσεις, βοηθούν και στηρίζουν την ομάδα και αυτό είναι πολύ καλό και για τους παίκτες που νιώθουν αυτή την στήριξη και αυτήν την ατμόσφαιρα. Ακόμα κι αν αγωνιζόμασταν εκτός έδρας κόντρα στην Ανόρθωση, μπορούσες να ακούσεις τους δικούς φιλάθλους που ήταν πολύ καλοί. Εντός έδρας θα είναι ακόμα περισσότεροι. Όταν αγωνιστήκαμε απέναντι στον Απόλλωνα δημιούργησαν μία πολύ καλή ατμόσφαιρα και αυτό ήταν πολύ βοηθητικό για τους παίκτες».