29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Θυσιάστηκα για το ποδόσφαιρο και θέλω να δουλέψω.(τι λέει για τον Απόλλωνα,το πρωτάθλημα,τους διαιτητές ,την Ομόνοια και την Ανόρθωση)

ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Θυσιάστηκα για το ποδόσφαιρο και θέλω να δουλέψω.(τι λέει για τον Απόλλωνα,το πρωτάθλημα,τους διαιτητές ,την Ομόνοια και την Ανόρθωση)

By on 25 Σεπτεμβρίου, 2019 0 17986 Views

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα, αν θα άλλαζε κάτι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του, τι θα πράξει σε περίπτωση που έχει πρόταση από άλλη ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, τις ομάδες που δυναμώνουν και στα θέματα διαιτησίας.

«Από τους εντατικούς ρυθμούς που ήμουν τώρα είμαι σε πιο ήπιους. Σίγουρα προτιμούσα να ήμουν στους πάγκους. Όμως αυτά έχει η δουλειά μας. Ξεκουραζόμαστε αυτό το διάστημα και βλέπουμε παιχνίδια. Κάνουμε τις αναλύσεις μας», ανέφερε αρχικά.

Ετοιμάζεσαι για τον επόμενο σου σταθμό; «Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος. Ξέρουμε ότι το timing που έφυγα δεν είχε χρόνο για να βρω κάποια ομάδα, αφού όλες οι ομάδες είχαν καταλήξει σε αυτούς που θα τους αντιπροσωπεύουν. Ο κάθε προπονητής όμως πρέπει να είναι έτοιμος έτσι ώστε όταν του δοθεί η ευκαιρία να πάει εκεί που θα πάρει και να ανταποκριθεί».

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες; «Μετά που έφυγα από τον Απόλλωνα, σίγουρα κάτι υπήρχε αλλά όχι επίσημα. Το πιο σημαντικό είναι πως εκείνο το διάστημα ήθελα χρόνο. Για αυτό πήγα και στο εξωτερικό λίγες μέρες. Μετά από αυτό, ο καθένας θέλει να βρίσκεται σε αγωνιστική δράση. Δεν θέλω να αναφέρω από ποια ομάδα ήταν η βολιδοσκόπηση, από τη στιγμή που δεν ήταν επίσημο».

Ένα σχόλιο για την αποχώρησή σου από τον Απόλλωνα: «Σίγουρα κανένας δεν σκέφτεται πως θα φύγει αλλά πώς να ετοιμάσει το ρόστερ του για να είναι πιο δυνατός. Από τη στιγμή που ήρθε αυτό, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο κάθε προπονητής θα δουλέψει με τον τρόπο του σε όποια ομάδα και αν είναι. Σε όποια ομάδα, θα κάνω αυτά που πιστεύω εγώ και που νιώθω ότι είναι σωστά. Να βάλω τη δική μου ταυτότητα στην ομάδα και ο κάθε προπονητής πρέπει διορθώνει αυτά που κάνει λάθος».

Θα άλλαζες κάτι που θεωρείς ότι έκανες λάθος στον Απόλλωνα; «Η ομάδα που δούλευα ήταν αρκετά καλή όμως είχα θέματα στο τρανζίσιον. Όποτε επιτίθεται μια ομάδα με όλες τις της δυνάμεις είναι ευάλωτη. Όταν μια ομάδα αμύνεται, θα δεχθεί κάποια γκολ, είτε από στημένα είτε από σουτ. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Εξαρτάται από τον κάθε προπονητή πως θέλει να λειτουργήσει η ομάδα του. Μπορεί να δεχθείς τρανζίσιον, με τον τρόπο που επιτίθεσαι. Και οι δυο τρόποι όμως έχουν μειονεκτήματα, αλλά και πλεονεκτήματα. Κάποιες φορές και ενώ είμασταν μπροστά στο σκορ, μπορούσα να μεταφέρω την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι όμως δεν μπορείς να ξέρεις αν θα δεχόσουν ένα γκολ από ένα στημένο, ή από ένα σουτ και να χάσεις το παιχνίδι».

Είσαι «δεμένος» με την ιστορία του Απόλλωνα. Θα μπορούσες να πας σε άλλη ομάδα; Είδαμε και τον ΤΙμούρ που είναι «δεμένος» με την Ανόρθωση να βρίσκεται για ένα διάστημα στο ΑΠΟΕΛ: «Ο Τιμούρ είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στο ΑΠΟΕΛ. Ανέδειξε ένα μεγάλο ταλέντο, τον Πιέρο Σωτηρίου. Σίγουρα, κάποιοι αντιδρούν έτσι επειδή είμαστε μικρή χώρα. Πρέπει να τα βλέπουμε επαγγελματικά αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί καλοί κύπριοι προπονητές, εξαιρετικοί και όταν πάρουν ευκαιρίες μην εκπλαγείτε ότι θα κάνουν καλή δουλειά. Όσο αφορά για εμένα, το να είμαι στην προπονητική ήταν ο στόχος μου από την αρχή. Θυσιάστηκα για το ποδόσφαιρο και θέλω να δουλέψω. Είναι μεγάλο κομμάτι για τη ζωή μας το ποδόσφαιρο.».

Με τη φυγή σου από τον Απόλλωνα, υπήρξε αντίδραση από τον κόσμο: «Δεν περίμενα μια τέτοια αντίδραση. Αυτό με τιμά, γιατί δεν είναι μόνο οι οπαδοί του Απόλλωνα που ήταν ικανοποιημένοι, αλλά γενικά και ο κόσμος της Κύπρου που έβλεπε τη δική μας ομάδα».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα; Πως βλέπεις τον Απόλλωνα; «Θα μιλήσω γενικά και όχι αποκλειστικά για τον Απόλλωνα. Το περιμένω εξαιρετικό φέτος. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει. Το έχει κάνει και ποιοτικά και οργανωτικά η Ομόνοια, όπως και η Ανόρθωση. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι διαφορετική η Ανόρθωση. Θα είναι πολύ καλό για το κυπριακό πρωτάθλημα. Πρέπει όμως να προσέξουμε ότι και οι λεγόμενες μικρές ομάδες είναι καλές. Θα πρέπει να ιδρώσουν κάποιες… μεγάλες ομάδες για να τις κερδίσουν. Είδαμε ένα ωραίο σύνολο από το Γιώτη στον Εθνικό που παίζει σαν ομάδα. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως και ο Ολυμπιακός. Η Νέα Σαλαμίνα αν και δεν ξεκίνησε καλά θα ανακάμψει, η Πάφος θα είναι καλύτερη στη συνέχεια. Η Δόξα θα είναι εκεί. Σε τέτοια παιχνίδια θα έχει προβλήματα μια μεγάλη ομάδα, αν πιστέψει ότι θα πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς. Τέτοιες ομάδες χρειάζονται ένα τρίποντο για να ανέβουν ψυχολογικά. Όταν δεχθούν ήττες, είναι όλα γύρω τους και επηρεάζουν τη ψυχολογία που είναι το πρώτο κομμάτι που βλέπω εγώ σε μια ομάδα. Οι παίκτες να είναι χαρούμενοι και στις προπονήσεις και παντού».

Γίνονται αρκετά λάθη με τις διαιτησίες. Τι προτείνεις εσύ για να αποφεύγονται τα λάθη; «Να γίνουν οι διαιτητές πιο φίλοι με τους παίκτες. Όταν κερδίσουν τους παίκτες στο γήπεδο δεν θα τα έχουμε αυτά».

Θα μπορέσει κάποια ομάδα να μπει σφήνα στην 6άδα; «Σίγουρα, θα επιστρέψει η Ανόρθωση. Είναι πολύ γρήγορα για να πούμε αν θα μπορέσει κάποια να βάλει δύσκολα στις πρώτες 6. Σίγουρα οι κινήσεις που έκανε η Πάφος περιμένουν να μπουν σφήνα».

Πως βλέπεις την μάχη του τίτλου: «Θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Κάθε βαθμός που θα χάνεται θα στοιχίζει. Αυτή που θα είναι η πιο σταθερή θα πάρει το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι φέτος θα χαθούν αρκετοί βαθμοί. Η Ομόνοια και η Ανόρθωση θα είναι δυνατές. Έχει επιστρέψει και ο κόσμος τους. Θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για αυτές τις ομάδες».

Πως βλέπεις τον Απόλλωνα με το νέο προπονητή; «Δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε. Δεν είναι σωστό θεωρώ. Μπορεί να πω κάτι λάθος. Καλύτερα να το αφήσουμε. Τους εύχομαι ότι καλύτερο».

Θα σε ενδιέφερε το Ελληνικό πρωτάθλημα; «Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το δικό μας, ίδια κουλτούρα. Γιατί όχι;»