25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Nίκη με άγχος για την Ανόρθωση στο Παραλίμνι(1-2)

By on 15 Σεπτεμβρίου, 2019 0 1919 Views

Η Ανόρθωση έφυγε με νίκη 1-2 από το Παραλίμνι μετά από ένα δραματικό παιγνίδι αφού η Ένωση στο Β΄ημίχρονο ήταν απαιτητική.

Η νίκη της Ανόρθωσης μπορούσε να ήταν πιο εύκολη αν στο Α΄ ημίχρονο που είχε τον πλήρη έλεγχο δεν είχε καθαρό μυαλό για να ολοκληρώσει τις επιθέσεις της όμως ευτύχησε στο 45΄να ανοίξει το σκορ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ράγιος. Στο Β΄ημίχρονο η Ένωση ξάφνιασε την Ανόρθωση με το ανέβασμα της και κατάφερε να ισοφαρίσει και να απειλήσει τον Λόσια που σε μια φάση έδειξε τα προσόντα του με εκπληκτική απόκρουση ενώ ο Καλτσάς πέτυχε νωρίς μετά το γκολ της Ένωσης το δεύτερο γκολ. Η άγνοια του κανονισμού από τον Ντούρις στέρησε το δεύτερο γκολ από τον Ράγιος που σκόραρε με απευθείας φάουλ αλλά ο Ντούρις ήταν στο τείχος της Ένωσης κάτι που απαγορεύει ο νέος κανονισμός … Με βάση το νέο κανονισμό από τη στιγμή που κτύπησε η μπάλα στο χέρι του Μανθάτη πριν κάνει την πάσα για το δεύτερο γκολ αυτό έπρεπε να ακυρωθεί. Μάλιστα ο Ράγιος θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ με δεύτερο πέναλτι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κτυπώντας και στα δυο κάθετα δοκάρια.

‘Ηταν η τρίτη ήττα της Ένωσης και η πρώτη νίκη της Ανόρθωσης μετά το Χ με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες με τον Ντούρις και τον Καλτσά. Η Ένωση δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει με αποτέλεσμα το 0-0 να μην αλλάζει, μέχρι το 45+1, όπου ο Ράγιος ευστόχησε από τα 11 βήματα, σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Μαϊσουράντζε.

Η Ανόρθωση πήρε προβάδισμα όμως η Ένωση στο β΄ ημίχρονο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία την κεφαλιά του Σεπάνιακ στο 55’ με τον Λόρια να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση. Οι «βυσσινί» ανέβασαν κι άλλο το ρυθμό τους και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αγκίρι στο 66’, όμως πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Καλτσάς(69’) έδωσε ξανά προβάδισμα στην «Κυρία». Σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι αφού στο γύρισμα που έκανε ο Μανθάτης, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και στο χέρι του με τους παίκτες της Ένωσης να διαμαρτύρονται. Ο Λεόντιος Τράττος ήταν κοντά στην φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια, είχαν κι άλλες φάσεις οι κυανόλευκοι να «κλειδώσουν» τη νίκη, όμως ο Ράγιος αστόχησε στην μεγαλύτερη, αφού στο 81’, σημάδεψε τις… δύο ρίζες της εστίας του Κλέιμαν.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

82′ Ο Ράγιος εκτέλεσε το δεύτερο πέναλτι και έστειλε την μπάλα πρώτα στην δεξιά ρίζα του δοκαριού και στη συνέχει πήρε μια παράξενη τροχιά η μπάλα, χτύπησε και στην αριστερή ρίζα του δοκαριού και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.

81′ Πέναλτι για την Ανόρθωση. Μετά από κάθετη μπαλιά στον Σαντίκ, ο Φινλανδός πρόλαβε τον Κλέιμαν που βγήκε ριψοκίνδυνα και τον ανέτρεψε.

80′ Ο Ράγιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αρτυματάς έπιασε την κεφαλιά με τον Βαλλιάνο να διώχνει πάνω στην γραμμή.

79′ Σέντρα σουτ του Μανθάτη, θα πιάσει την κεφαλιά ο Σαντίκ αναγκάζοντας τον Κλέιμαν να διώξει σε κόρνερ.

69′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μανθάτη που έκανε το γύρισμα και τον Καλτσά με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην προσπάθεια του Μανθάτη , η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και στο χέρι του με τους παίκτες της Ένωσης να διαμαρτύρονται. Ο Λεόντιος Τράττος ήταν κοντά στην φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

66′ ΓΚΟΛ για την Ένωση. Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Αγκίρι με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Λόρια.

61′ Σκόραρε ο Ράγιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Λεόντιο Τράττο να ακυρώνει το τέρμα. Ο Ντούρις ήταν πάνω στο τείχος που έστησαν οι παίκτες των γηπεδούχων και σύμφωνα με το νέο κανονισμό, απαγορεύεται να έχει παίκτη η επιτιθέμενη ομάδα στο τείχος των αμυνόμενων, αλλά πρέπει να είναι ένα μέτρο μακριά τουλάχιστον. Ορθά ακυρώθηκε το τέρμα αν και ο Τράττος θα έπρεπε να υποδείξει στον Ντούρις πριν από την εκέλεση να απομακρυνθεί από το τείχος.

58′ Συρτό γύρισμα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, έπιασε το σουτ ο Εγγλέζου χωρίς όμως να βρει στόχο.

55′ Στο ίδιο λεπτό απειλεί η Ένωση με κεφαλιά του Σεπάνιακ. Ο Λόρια απογειώθηκε στο αριστερό του παραθυράκι και έδιωξε σε κόρνερ.

55′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά έδιωξε με γροθιές ο Κλέιμαν.

50′ Σέντρα από τον Ριέρα, ο Ροντρίγκες έπιασε την κεφαλιά με τον Λόρια να μπλοκάρει.

45+1 ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση. Εύστοχος ο Ράγιος από την άσπρη βούλα,άνοιξε ι το σκορ.

45′ Πέναλτι για την Ανόρθωση. Ο Ράγιος έκλεψε την μπάλα από τον Μαϊσουράντζε, που έβαλε τα χέρια και ανέτρεψε τον Ισπανό.

43′ Η καλύτερη στιγμή για την Ανόρθωση με τον Ράγιος να κάνει την σέντρα, το σουτ στην κίνηση από τον Καλτσά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Κλέιμαν.

41′ Γύρισμα του Καλτσά από τα δεξιά που έψαξε τον Ντούρις, έδιωξε ο Μιτρέφσκι πριν γίνει απειλητικός ο Σλοβάκος.

26′ Ο Κοφί θα επιχειρήσει το σουτ εκτός περιοχής και θα αναγκάσει τον Κλέιμαν να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

22′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, πάνω από την εστία.

8′ Συστημένη μπαλιά του Καλτσά από τα δεξιά στον Ντούρις, ο Σλοβάκος έπιασε την κεφαλιά όμως δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να περνάει αριστερά από το κάθετο δοκάρι.

4′ Μακρινό σουτ του Εγγλέζου, η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Κλέιμαν.

.

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Μιτρέφσκι, Σεπάνιακ, Κυριάκου, Ροντρίγκες(62′ Αγκίρι), Βαλλιάνος, Μαϊσουράτζε(46′ Βαρέλα), Ριέρα, Σπόλιαριτς, Ρουσιάς(81′ Κολοκούδιας)

Στον πάγκο: Πέτρου, Στάροκιν, Κουμής, Αγγελή, Θεοσώρου, Κοσμάς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κοφί(68′ Νταουσβίλι), Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Εγγλέζου(74′ Σελίν), Ράγιος, Ντούρις(68′ Σαντίκ), Καλτσάς, Βργκοτς, Μανθάτης

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Κατσαράβα, Βασιλακάκης, Μαργκάσα, Ιωάννου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιτρέφσκι, Αμπαρτζουμιάν, Κλέιμαν / Εγγλέζου, Σαντίκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: «Τάσος Μάρκου»
ΘΕΑΤΕΣ: 1000 (περίπου)

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
Β’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης
4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου
Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου