23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο 98΄η ΑΕΚ ισοφάρισε την Ομόνοια.Τρία πέναλτι για τους γηπεδούχους και τελικό 2-2

Στο 98΄η ΑΕΚ ισοφάρισε την Ομόνοια.Τρία πέναλτι για τους γηπεδούχους και τελικό 2-2

By on 15 Σεπτεμβρίου, 2019 0 2051 Views

Η Ομόνοια κρατούσε τη νίκη στο ΑΕΚ Αρένα αλλά στις καθυστερήσεις ο Κούσουλος υπέπεσε σε δεύτερο πέναλτι και η ΑΕΚ πήρε πολύτομο βαθμό ισοφαρίζοντας 2-2. Η Ομόνοια που έπεισε με την εμφάνιση της και το αποτέλεσμα νιώθει δικαιολογημένα αδικημένη αφού πριν από το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και ήρθε το 2-2 εδικαιούτο πέναλτι σε ανατροπή του Μίκου και δεν της δόθηκε ενώ της ακυρώθηκε και γκολ στο Α΄  ημίχρονο για φάουλ που δεν φάνηκε στην τηλεόραση .Η ΑΕΚ σκόραρε με δυο πέναλτι ενώ άλλο ένα που της δόθηκε στο 0-0 δεν είχε επιτυχή κατάληξη αφού ο Ουζόχο απέκρουσε στην κακή εκτέλεση από τον Τρισκόφσκι ο οποίος ευστόχησε στα άλλα δυο.

Ήταν πάντως ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου ΑΕΚ και Ομόνοια εξήλθαν ισόπαλες 2-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta. Πρώτες απώλειες βαθμών για τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 39΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει νωρίτερα το σκορ, με τον ίδιο τρόπο, όμως η εκτέλεση πέναλτι στο 10΄ αποκρούστηκε από τον Ουζόχο με τα πόδια.

Η Ομόνοια έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 45΄+2 με τον Χριστοφή να ολοκληρώνει ιδανικά τον εξαιρετικό συνδυασμό των Τιάγκο και Νταρμπισάιαρ. Η Ομόνοια πήρε προβάδισμα με το γκολ που σημείωσε ο Γιόρντι Γκόμες στο 67΄, μετά από μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Νταρμπισάιαρ να δίνει την τελική πάσα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90΄+8 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι.

Στο επίκεντρο η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου αφού υπήρχαν αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις. Όπως φάνηκε, σωστά δόθηκαν τα τρία πέναλτι της ΑΕΚ, σωστά δεν δόθηκε το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο 20΄ για χέρι του Γκονζάλεθ. Τα σοβαρά λάθη ήταν στο 28΄ όταν κακώς δόθηκε φάουλ στον Λούφτνερ στη φάση που σκόραρε με κεφαλιά και στο 90΄+5 , όταν δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας σε ανατροπή του Μίκου από τον Χέφελ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

90΄+8 ΓΚΟΛ 2-2 Ο Τρισκόφσκι ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. 

90΄ +6 Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Κούσουλος ανέτρεψε τον Φλοριάν. 

90΄+5 Ο Μίκου έφυγε πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ, βρέθηκε απέναντι από τον Τόνιο και ανατράπηκε από τον Χέφελ. Θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. 

86΄ Σέντρα του Χέφελ, κεφαλιά του Τρισκόφσκι, η μπάλα πέρασε έξω.

80΄ Σουτ του Βίτορ Γκόμες από καλή θέση, η μπάλα πέρασε έξω.

67΄ ΓΚΟΛ 1-2 Εξαιρετική αντεπίθεση για την Ομόνοια, ο Εζρά έδωσε στον Νταρμπισάιαρ και αυτός στον Γκόμες, ο οποίος με πλασέ μπροστά στην κενή εστία, έδωσε προβάδισμα στην Ομόνοια. 

65΄ Ο Τρισκόφσκι βγήκε τετ α τετ με τον Ουζόχο, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να αποκρούει με τα πόδια. 

49΄ Ωραίο διαγώνιο σουτ του Εζρά, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τόνιο σε κόρνερ.

47΄ Σέντρα του Χριστοφή, κεφαλιά του Νταρμπισάιαρ από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πέρασε έξω.

45΄ +2 ΓΚΟΛ 1-1 Ωραίος συνδυασμός των Τιάγκο και Νταρμπισάιαρ, ο πρώτος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τόνιο, έδωσε στον Χριστοφή, που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με πλασέ μπροστά στην κενή εστία. 

44΄ Σουτ του Χριστοφή, η μπάλα βρήκε στον Γκονζάλεθ και πέρασε κόρνερ.

39΄ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

38΄ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Κούσουλος ανέτρεψε τον Κάσες. Σωστά δόθηκε η παράβαση. 

35΄ Σουτ του Γιάννου, μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω.

28΄ Ο Λούφτνερ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόμες, όμως το γκολ δεν μέτρησε με υπόδειξη για φάουλ του σκόρερ πάνω στον Τρισκόφσκι. Στην επαναληπτική προβολή δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. 

26΄ Ατομική ενέργεια του Εζρά, έκανε το γύρισμα στον Χριστοφή που έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά έξω.

20΄ Πέναλτι ζήτησε η Ομόνοια για χέρι του Γκονζάλεθ. Η μπάλα όντως βρίσκει στο χέρι του Ισπανού αμυντικού, όμως ο διαιτητής έκρινε ότι δεν ήταν σε αφύσικη θέση, αλλά ούτε αύξησε τον όγκο του αφού ήταν κοντά στο σώμα του παίκτη ντης ΑΕΚ. 

18΄ Διαγώνιο σουτ του Τιάγκο, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

13΄ Κίτρινη κάρτα στους Χένινγκ Μπεργκ και Σίμο Ταραπουλούζη για δι  

11΄ Τριπλή μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Γιάννου έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση με τον Ουζόχο να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Τρισκόφσκι έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στον Λέζιακς. Η μπάλα στρώθηκε στον Ραούλ που έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά έξω.  

10΄ Ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε το πέναλτι χωρίς δύναμη κάτω χαμηλά στο κέντρο, με τον Ουζόχο να αποκρούει με τα πόδια. 

8΄ Πέναλτι για την ΑΕΚ… Ο Λούφτνερ βρήκε τον Τρισκόφσκι στο κεφάλι και δόθηκε παράβαση. 

7΄ Οργανωμένη επίθεση για την Ομόνοια, ο Μαυρίας έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Τόνιο να διώχνει με τα πόδια.

6΄ Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για την ΑΕΚ. Ο Χέφελ έκανε το ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Πλάνας, Ραούλ (62΄ Ακοράν), Τέτε, Σάστρε, Κάσες (76΄ Φιόλιτς), Χέφελ, Τρισκόφσκι, Γιάννου (86΄ Φλοριάν)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τάντι, Σπόλιαριτς, Ιωάννου, Αναστασίου, Γκαρσία

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Λούφτνερ, Λανγκ, Μαυρίας, Λέζιακς, Κούσουλος, Γιόρντι Γκόμες, Τιάγκο, Χριστοφή (72΄ Βίτορ Γκόμες), Εζρά (88΄ Τζιωνής), Νταρμπισάιαρ (71΄ Μίκου)

Στον πάγκο: Παναγή, Χούμποτσαν, Περέιρα, Μανρίκε, Ορτέγα, Κακουλής

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Νικολάου (Μάριος Καλογήρου – Μιχάλης Μαρίνου), 4ος: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Παρ.: Ανδρέας Δημητρίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πλάνας, Γιάννου, Τέτε /  Μπεργκ, Ταραπουλούζης

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΕΚ Αρένα

ΘΕΑΤΕΣ: 4.500