27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ:Άρχισε μια νέα εποχή για τον Απόλλωνα

By on 10 Σεπτεμβρίου, 2019 0 4749 Views

Για όλα όσα αφορούν τον Απόλλωνα μίλησε στον Super Sport fm 104.0 o εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου. Μίλησε για το νέο προπονητή, την φιλοσοφία του, το παιχνίδι με την Πάφο, τα αγωνιστικά νέα και για πολλά άλλα.

Για την επιλογή του νέου προπονητή; «Ήταν δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες γα τον Απόλλωνα καθώς έπρεπε στην μετά-Σωφρόνη εποχή να παραδώσουμε τα ηνία σε έναν φιλόδοξο και διψασμένο για διακρίσεις προπονητή που να έχει την ίδια ακριβώς αγωνιστική φιλοσοφία με τον προκάτοχο του αλλά και με τον σύλλογο. Μέσα από την διαδικασία των συνεντεύξεων και των συστάσεων που πήραμε από το εξωτερικό η ομάδα κατέληξε στον Ιβάν Βουκομάνοβιτς τον οποίο περιμένει εξαιρετικά δύσκολο έργο».

Για τα σχόλια που ακούστηκαν μετά την πρόληψη του περί απειρίας του; «Η αλήθεια είναι ότι άπαντες στο ποδόσφαιρο και στη ζωή κρινόμαστε καθημερινά και στο ποδόσφαιρο κάθε Σαββατοκύριακο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι έδειξε ότι είναι πλήρως συνειδητοποιημένος. Το μόνο που απομένει είναι πως θα ανταποκριθεί. Κρατάμε μικρό καλάθι για όλους και καθρέφτης είναι το γήπεδο».

Για  τυχόν συσχετισμό με τον Σωφρόνη; «Δεν θα μπούμε στην διαδικασία του συσχετισμού με τον Σωφρόνη. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Προ 3ετίας δεχθήκαμε τον συσχετισμό του Σωφρόνη με κάποιους άλλους. Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω αυτό που είπε ξανά, ότι κρατάμε μικρό καλάθι, δεν προσπαθούμε να κάνουμε τον Βουκομάνοβιτς έναν τεράστιο προπονητή. Και στο εξωτερικό μεγάλες ομάδες δίνουν τα ηνία σε νεαρούς και άπειρους προπονητές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο πλέον, γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε, μελέτησε σχολαστικά την ομάδα προτού απαντήσει και αυτό μας δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να εμφυσήσει νωρίς την αγωνιστική του φιλοσοφία. Όλοι θα κριθούμε στο γήπεδο και εμείς σαν διοίκηση, και ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές».

Για το διαζύγιο με τον Σωφρόνη Αυγουστή; «Αυτό ανήκει στο παρελθόν και δεν θα μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Τα είπαμε πολλές φορές ότι είμαστε ευγνώμονες όπως και αυτός. Όλοι οι κύκλοι κλείνουν αλλά είπαμε στην ανακοίνωση «εις το επανιδείν» και το εννοούμε. Τώρα άρχισε μια νέα εποχή. Ο Σωφρόνης είναι επαγγελματίας προπονητής πλέον και θα κάνει την δική του πορεία και ο Απόλλωνας θα τραβήξει τον δρόμο του και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία».

Πως κοιτάτε την συνέχεια; «Δεν αλλάζει κάτι στο πως κοιτάζουμε την συνέχεια».

Για την  αγωνιστική φιλοσοφία του νέου προπονητή; «Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, παίζει με σχηματισμό 4-2-3-1 αλλά δεν είμαι τεχνικός για να μπορώ να σας αναλύσω περισσότερα χωρίς να δω κάποια παιχνίδια. Δεν μπορεί να κριθεί από το πρώτο κιόλας παιχνίδια, άρα θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για να κριθεί, για να υπάρχει ένα επαρκές δείγμα αξιολόγησης»

Για τον Φακούντο Περέιρα; «Έκανε μέρος του κανονικού και σήμερα αναμένεται να μπει το κανονικό».

Τι γίνεται με τον Ρομπέρζ; «Ακολουθεί το πρόγραμμα που εκπονήθηκε πριν 15 μέρες, με την διαφορά ότι κάνει κομμάτια και με την υπόλοιπη ομάδα».

Έχει πιθανότητες να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με την Πάφο; «Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο, δεν γίνονται θαύματα. Υπάρχουν εκεί οι άνθρωποι που ασχολούνται σε επιστημονική βάση και θα μας πουν πότε θα μπορέσει να μπει».

Για τους διεθνείς; «Επιστρέφουν σήμερα και αύριο και αναμένεται μάχη για θέση στην 11άδα, όλοι από το μηδέν ξανά».

Έχετε ενημέρωση για το πότε θα οριστούν τα παιχνίδια σας που έχουν αναβληθεί; «Αν δεν κάνω λάθος ο ένας αγώνας θα οριστεί την Παρασκευή πριν από το παιχνίδι του Σούπερ Καπ αλλά καλύτερα να περιμένουμε. Μέχρι αύριο θα περιμένουμε σίγουρα. Προέχει ο αγώνας με την Πάφο, Είναι δύσκολος αγώνας κόντρα σε μια δυνατή και φιλόδοξη ομάδα. Είναι πολλά τα κίνητρα μας, νέα αρχή, αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, νέος προπονητής και θα είναι σημαντικές οι επόμενες μέρες».

Θα έχετε κόσμο στο παιχνίδι με την Πάφο και σε ποιο αριθμό έχουν φτάσει τα εισιτήρια διαρκείας; «Τα διαρκείας έχουν ξεπεράσει τα 1.600. Από εκεί και πέρα περιμένουμε κοντά στις 3 χιλιάδες φιλάθλους με την Πάφο, αριθμός αποκαρδιωτικός αν υπολογίσουμε το μέγεθος του κόσμου της ομάδας μας».