20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο ΠΑΣΠ συγχαίρει τις ομάδες για την ευρωπαϊκή τους πορεία (ελπίδες για παραμονή ψηλά στην βαθμολογία)

Ο ΠΑΣΠ συγχαίρει τις ομάδες για την ευρωπαϊκή τους πορεία (ελπίδες για παραμονή ψηλά στην βαθμολογία)

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2019 0 567 Views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΠ

Με το πέρας των Ευρωπαϊκών προκριματικών υποχρεώσεων των 4 εκπροσώπων μας, ο ΠΑ.Σ.Π. θα ήθελε να συγχαρεί τους ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ και φυσικά τους ποδοσφαιριστές τους, για την πολύ καλή πορεία τους.

Απόλλων, ΑΕΚ κι ΑΕΛ παρόλο που δεν κατάφεραν να προκριθούν σε ευρωπαϊκό όμιλο πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και σε ορισμένα παιχνίδια χάθηκαν νίκες και βαθμοί στις λεπτομέρειες.

Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ αξίζει ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την πρόκριση του κι ευχόμαστε να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για την Κύπρο μας.

Αυτή τη στιγμή η Κύπρος, στη βαθμολογία UEFA Ranking 2020, βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατακτήσει τουλάχιστον την 15η θέση που “προσφέρει” 5 θέσεις για τα Eυρωπαϊκά προκριματικά: ΔΥΟ στο Champions League, μία στο Europa League και δύο στο Europa League 2. Σε αντίθετη περίπτωση οι θέσεις μειώνονται σε 4: Μία στο Champions League, ΚΑΜΙΑ στο Europa League και τρεις στο Europa League 2.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος στην βαθμολογία UEFA Ranking 2021 και UEFA Ranking 2022 βρίσκεται στην 12η και 9η θέση αντίστοιχα! Η 12η δίνει στον κυπελλούχο ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους ομίλους του Europa Leagueενώ η 9η πέραν της θέσης στον κυπελλούχο δίνει και στον πρωταθλητή ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους ομίλους του Champions League! Μόνο από αυτό το γεγονός μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχουν για το πρωτάθλημα μας οι επιτυχίες των ομάδων μας στην Ευρώπη!

Η διατήρηση μας σε αυτές τις θέσεις μπορεί να μοιάζει με θαύμα δεν είναι όμως ακατόρθωτο αφού βρισκόμαστε εκεί μέσα από τις δικές μας προηγούμενες εμφανίσεις.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια από τον ΠΑ.Σ.Π. και στην ομάδα των Απόλλων Ladies και τις ποδοσφαιρίστριες που εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο στο Γυναικείο Champions League χάνοντας την πρόκριση από τον όμιλο της μόλις για ένα γκολ.