29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Η εποχή Γκριεζμάν στην Μπάρτσα άρχισε με πεντάρα

By on 25 Αυγούστου, 2019 0 493 Views

Ο Γκριεζμάν έγινε ο απόλυτος σούπερ σταρ και κόντρα στην Μπέτις οδήγησε στη θριαμβευτική ανατροπή (5-2), ανοίγοντας τον μπλαουγκράνα λογαριασμό του.

Μέσι, Λουίς Σουάρες και Ντεμπελέ άραζαν τραυματίες στην εξέδρα. Ο Γκριεζμάν ήταν ο μοναδικός κανονικός διαθέσιμος επιθετικός. Ούτως ή άλλως άπαντες εκείνον θα κοιτούσαν, καθώς ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό του «Καμπ Νόου». Και το ματς μ,ε την Μπέτις θα εξελισσόταν στην καλύτερη γνωριμία του Γάλλου σούπερ σταρ με τους οπαδούς της νέας ομάδας του, καθώς με δύο γκολ και μία ασίστ θα την οδηγούσε εκείνος στην ανατροπή και στο θριαμβευτικό 5-2.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας υπήρχε άγχος και αυτό γιγαντώθηκε, όταν ο Φεκίρ (15′) άνοιξε λογαριασμό για τους Βερδιμπλάνκος. Οι Μπλαουγκράνα δεν ήταν καλοί, αλλά λίγο πριν το ημίχρονο (42′) ο Σέρζι Ρομπέρτο με τέλεια ασίστ στην πλάτη της άμυνας και ο Γκριεζμάν με προβολή, έστησαν την ισοφάριση. Ηταν το πρώτο γκολ του στο εν λόγω γήπεδο σε 14 αγώνες με Σοσιεδάδ και Ατλέτικο και Νο135 συνολικά στη La Liga (σ.σ.: μοναδικός Γάλλος με περισσότερο ο Μπενζεμά που έχει 150).

Στην επανάληψη ωστόσο, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν με εντελώς διαφορετική διάθεση, έβγαλαν συνδυασμούς και έβαλαν όμορφα γκολ. Ειδικά στο 10λεπτο 50′-60′ βρήκαν δίχτυα τρεις φορές και καθάρισαν το παιχνίδι. Αρχικά ο Γκριεζμάν χτύπησε με υπέροχο αριστερό curler, που το πανηγύρισε με κάτι σαν κομφετί που του έδωσαν στην πλάγια γραμμή. Στο 56′ ήρθε το πρώτο γκολ με τους μεγάλους για τον 20χρονο, Κάρλες Πέρεθ, που με τέλειο κοντρολάκι και αριστερό χαμηλό με τη μία νίκησε τον Μαρτίν.

Στο 60′ ο Μπουσκέτς σέρβιρε στην πλάτη της άμυνας και ο Ζόρρντι Αλμπα πρόλαβε και την έστειλε εντός εστίας. Στην κόντρα, με ασίστ του Γκριεζμάν και προβολή του Βιδάλ (77′) έγινε το 5-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε λάθος γύρισμα προς την άμυνα, ο Λορέν πήρε την μπάλα και εξαπέλυσε κεραυνό εκτός περιοχής, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Κάπου εκεί είχε περάσει στο γήπεδο και ο Ανσού Φατί, που σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών έγινε ο δεύτερος νεότερος που κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα (πρώτος ο Βιθέντε Μαρτίνεθ από το 1941).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (73′ Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Κάρλες Πέρεθ (80′ Φατί), Ραφίνια (81′ Φίρπο), Γκριεζμάν

Μπέτις (Ρούμπι): Μαρτίν, Εμερσον, Μπαρτρά, Σίντνεϊ, Πεδράθα, Καρβάλιο, Γκουαρδάδο (62′ Καπτούμ), Κανάλες (75′ Λαϊνές), Φεκίρ, Τέγιο (62′ Χοακίν), Λορέν.